Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Σε τρεις… δόσεις

Σε τρεις… δόσεις

gist panathinaikos lietuvos

gist-panathinaikos-lietuvos

Σε τρεις δόσεις θα σερβιριστεί το πιάτο της 5ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας που ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο της φάσης των ομίλων. Αναμφίβολα το παιχνίδι στο Ισραήλ ανάμεσα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τον Παναθηναϊκό ξεχωρίζει από το πρόγραμμα αυτής της αγωνιστικής.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη χρονική τους σειρά.

Απόψε, στο παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της 5ης αγωνιστικής, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται της Εφές Αναντολού με στόχο να εξασφαλίσει από νωρίς την πρώτη θέση στο δεύτερο όμιλο. Η αναμέτρηση με το συγκρότημα του Οκτάι Μαχμούτι αποτελεί, μέχρι στιγμής, το πιο δυνατό τεστ της βασίλισσας στη φετινή διοργάνωση.

Την Πέμπτη (14/11) όλα τα φώτα είναι στραμμένα στην καυτή Nokia arena εκεί όπου ο Παναθηναϊκός, μετά και τη νέα ήττα της περασμένης αγωνιστικής από τη Λοκομοτίβ Κούμπαν, καλείται να υπερκεράσει το εμπόδιο της πρωτοπόρου Μακάμπι Τελ Αβίβ και να μπει ξανά στη διεκδίκηση της κορυφής του τέταρτου ομίλου. Όσον αφορά τους Ισραηλινούς, φαίνεται πως διανύουν περίοδο φόρμας, με τρεις συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της αυριανής μέρας, η Λοκομοτίβ Κουμπάν φιλοξενεί τη Λαμποράλ Κούτσα, σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι για τον όμιλο του Παναθηναϊκού. Η Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαούλιους Στομπέργκας υποδέχεται τη Μπάμπεργκ που θέλει να ρεφάρει την εντός έδρας ήττα της περασμένης αγωνιστικής από την Αρμάνι Μιλάνο.

Το απόλυτο στις νίκες στοχεύει να διατηρήσει η Φενέρμπαχτσε. Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς υποδέχεται την εντυπωσιακή Ναντέρ, η όρεξη της οποίας έχει ανοίξει για τα καλά, μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Μπουντιβέλνικ. Οι δύο αυτές ομάδες μάλιστα, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην Ουκρανία, με το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ να αναζητά τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στη φετινή διοργάνωση.

Τέλος στο παιχνίδι που κλείνει τη δεύτερη μέρα της 5ης αγωνιστικής, η Ουνικάχα Μάλαγα θα υποδεχθεί την ουραγό Σιένα με στόχο να επανέλθει στο δρόμο των επιτυχιών μετά την ήττα από τη Μπάγερν Μονάχου.

Την Παρασκευή (15/11) παίρνει σειρά ο Ολυμπιακός ο οποίος υποδέχεται τη Ζιελόνα Γκόρα με στόχο να διατηρήσει το απόλυτο στις νίκες και να εδραιωθεί στην κορυφή του τρίτου ομίλου.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας χωρίς το Νέναντ Κρίστιτς στη διάθεση της, θα φιλοξενήσει την Παρτιζάν με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο για τη ρώσικη αρκούδα που μετρά ήδη δύο ήττες στο ξεκίνημα της.

Στο ντέρμπι της τρίτης μέρας της Ευρωλιγκάς, η αποδεκατισμένη Γαλατασαράι θα υποδεχθεί τη φιλόδοξη και εξαιρετικά φορμαρισμένη Μπάγερν Μονάχου με φόντο τη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου.

Τέλος ο Ερυθρός Αστέρας μετά την πρώτη του επιτυχία στο θεσμό, θα επιδιώξει να ζευγαρώσει τις νίκες του απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας, σε μία αναμέτρηση που θα κρίνει αρκετά την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ στο παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία της ς αγωνιστικής, η Αρμάνι Μιλάνο θα υποδεχθεί τη Στρασμπούρ με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τη φέρει πιο κοντά στην πρόκριση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου
(21:45) Ρεάλ Μαδρίτης – Αναντολού Εφές

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου
(18:00) Λοκομοτίβ Κουμπάν – Λαμποράλ Κούτσα
(20:00) Ζαλγκίρις Κάουνας – Μπάμπεργκ
(20:15) Φενέρμπαχτσε – Ναντέρ
(21:05) Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός
(21:45) Μπουντιβέλνικ – Μπαρτσελόνα
(21:45) Ουνικάχα Μάλαγα – Σιένα

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου
(18:00) ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παρτιζάν
(19:00) Ολυμπιακός – Ζιελόνα Γκόρα
(20:00) Γαλατασαράι – Μπάγερν Μονάχου
(21:00) Ερυθρός Αστέρας – Λιέτουβος Ρίτας
(21:30) Αρμάνι Μιλάνο – Στρασμπούρ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 77-69 (vid)

Η Μπαρτσελόνα το 1-1, ο Ολυμπιακός το πάνω χέρι. Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ο Ολ…