Κεντρική Basket League Αγώνες Ρέθυμνο – Άρης 84-77

Ρέθυμνο – Άρης 84-77

rethimno aris

rethimno-aris

Σε μια συναρπαστική, από άποψη θεάματος και ενδιαφέροντος, αναμέτρηση το Ρέθυμνο κατέκτησε το ροζ φύλλο αγώνα, επικρατώντας του Άρη με 84-77, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι Κρητικοί, όντας αποτελεσματικοί στην επίθεση και με σωστή αμυντική λειτουργία και έχοντας σε “καταπληκτική μέρα” τον Χαρτ (23 πόντους), έφτασαν στην τρίτη τους νίκη στην Basket League ΟΠΑΠ. Οι Θεσσαλονικείς έφυγαν από το κλειστό “Μελίνα Μερκούρη” με “άδεια χέρια“.

Με αποφασιστικότητα μπήκε στο παρκέ του κλειστού “Μελίνα Μερκούρη” το Ρέθυμνο, κάνοντας ένα γρήγορο σερί 6-0. Οι Θεσσαλονικείς είχαν γρήγορη απάντηση και με ένα 11-0, πήραν ένα μικρό προβάδισμα 5 πόντων (11-6). Ο ρυθμός ήταν ικανοποιητικός και η αναμέτρηση, όπως αναμενόταν ενδιαφέρουσα.

Οι “κιτρινόμαυροι” προσπαθούσαν να πάρουν μια διαφορά “ασφαλείας“, αλλά οι Κρητικοί είχαν τον τρόπο να μένουν κοντά στο σκορ (κυρίως με τον Χαρτ). Οι γηπεδούχοι ανέβασαν “στροφές” και με τον Χαρτ να φτάνει γρήγορα τους 10 πόντους, ανέκτησε το προβάδισμα (16-15) 2’ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το Ρέθυμνο να προηγείται με 23-22, σε μια συναρπαστική πρώτη περίοδο.

Σε αντίθεση με το πρώτο, το δεύτερο δεκάλεπτο δεν ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό, καθώς και οι δυο ομάδες είχαν το νου τους περισσότερο στην άμυνα. Το προβάδισμα άλλαζε διαρκώς χέρια, με τον Χαρτ να έχει πάρει από το “χέρι” το Ρέθυμνο και το οδηγεί προς τη νίκη. Τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι από τον Αγγελόπουλο, έδωσε “αέρα” 3 πόντων (35-32) στους Κρητικούς.

Η αναμέτρηση είχε γίνει “Ρώσικη ρουλέτα” με κανέναν από τους δυο αντιπάλους, να μην μπορεί να πάρει μια διαφορά άνω των 3 πόντων. Ο Νίκος Αγγελόπουλος, είχε πάρει την θέση του Χαρτ, στο σκοράρισμα. Για τον Άρη υπήρχε πλουραλισμός στο σκοράρισμα. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το Ρέθυμνο να προηγείται στο σκορ, με 46-43, σε μια άκρως ισορροπημένη αναμέτρηση.

Επιθετικά επέστρεψε από τα αποδυτήρια, μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, το Ρέθυμνο κάνοντας ένα γρήγορο σερί 9-2, παίρνοντας μια διαφορά 10 πόντων (55-45). Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν μουδιασμένοι στην τρίτη περίοδο και το “πλήρωσαν“. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν το προβάδισμα των 10 πόντων, παρά τα μικροξεσπάσματα των “κιτρινόμαυρων“.

Ο Χαρτ (21 πόντους) ήταν σε “δαιμονιώδη” κατάσταση, για τους Κρητικούς και με τα καθοριστικά εύστοχα καλάθια του, κράταγε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Αθηναίου και Γκίκας από την άλλη μεριά προσπαθούσαν να μειώσουν, χωρίς αποτέλεσμα. τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι του Γκάμπριελ, άνοιξε τη “ψαλίδα” στους 12 πόντους (69-57), λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Οι Κρητικοί πήγαν προηγούμενοι με 69-60, στην τέταρτη και τελευταία περίοδο.

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τη νίκη, μπήκαν οι παίκτες του κόουτς Αγγέλου, στην τέταρτη περίοδο, κάνοντας ένα σερί 5-0 και δίνοντας νέο ενδιαφέρον (69-65) στην αναμέτρηση. Οι παίκτες του Θανάση Γιαπλέ, έδειχναν να έχουν χάσει την συγκέντρωσή τους, με τον Άρη να το εκμεταλλεύεται και να μειώνει.

Τα λεπτά περνούσαν ανεκμετάλλευτα και από τους δυο, με το σκορ να παραμένει 73-68 για περίπου 2’, καθώς τα λάθη έκαναν την εμφάνισή τους (σε μεγαλύτερο βαθμό). Ένα τρίποντο του Καλλινικίδη και ένα δίποντο του Αγγελόπουλου “σκότωσε” τον Άρη, καθώς έστειλαν την διαφορά στους 10 πόντους (78-68) 3’ πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Όσες προσπάθειες και να έκαναν Ασημακόπουλος και Μούρτος, έπεφταν στο “κενό” για τον Άρη, καθώς οι Κρητικοί απαντούσαν άμεσα σε κάθε καλάθι των αντιπάλων τους. Τρείς εύστοχες βολές του Αθηναίου, έδωσαν ελπίδες στους Θεσσαλονικείς, αλλά τους τις “σκότωσε” ο Καλαμπόκης, ευστοχώντας σε ένα λέι απ. Το Ρέθυμνο “έφτασε” στην τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας του Άρη με 84-77.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Τανατζής, Ταβουλαρέας.
Τα δεκάλεπτα: 23-22, 46-43, 69-60, 84-77.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές): Χαρτ 23 (1), Καλλινικίδης 5 (1), Κουμπούρας 5, Αγγελόπουλος 14, Προύιτ 11 (1), Καλαμπόκης 5, Λάτοβιτς 2, Αλεξάντερ 8, Άρμπετ, Γκάμπριελ 11 (1).
ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Μποχωρίδης 5 (1), Χαντ, Πελεκάνος 12 (2), Γκίκας 7 (1), Τσακαλέρης, Ασημακόπουλος 12 (2), Χαρίσης 9, Λαρεντζάκης 2, Βεζένκοφ 4, Μούρτος 9 (1), Αθηναίου 17 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…