Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Πεδουλάκης και… ξερό ψωμί!

Πεδουλάκης και… ξερό ψωμί!

pedoulakis sef

pedoulakis-sef

vergis-vasilisΤο κείμενο που θα διαβάσετε δημοσίευσε ο εξαιρετικός συνάδελφος -και καλός φίλος- Βασίλης Βέργης στην εφημερίδα Live Sport, σημειώνοντας πως “στον ΠΑΟ οφείλουν να στηρίξουν δημόσια τον προπονητή, που είχε τη μαγκιά να μπει πέρυσι μπροστά και να οδηγήσει την ομάδα τους σε θρίαμβο, όχι να αφήνουν να αιωρείται -έστω και… οσμή- ότι υπάρχει “θέμα προπονητή“.

Το άρθρο του αυτούσιο:
Η άποψη που καταθέτω ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με το αποψινό αποτέλεσμα του αγώνα Μακάμπι – Παναθηναϊκός. Δεν πρόκειται να προσθέσω ή να αφαιρέσω ένα φωνήεν, είτε οι “πράσινοι” νικήσουν με 20 πόντους, είτε χάσουν με 20 πόντους διαφορά στο Ισραήλ.

Θεωρώ αδιανόητα απαράδεκτο να υπάρχει (ή να διατηρείται δίχως να το έχουν τελειώσει ήδη οι “πράσινοι“) έστω και… ως οσμή στον αέρα “θέμα Πεδουλάκη” στον Παναθηναϊκό. Γράφω ωμά, χωρίς περικοκλάδες, ότι στο “τριφύλλι” πρέπει άπαντες να λένε “Πεδουλάκης και ξερό ψωμί“.

Όχι επειδή ο Ομπράντοβιτς εργάζεται στη Φενέρ, άρα δεν είναι ελεύθερος, αλλά γιατί ο Παναθηναϊκός ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ διαθέτει στον πάγκο του έναν σπουδαίο άνθρωπο του μπάσκετ, ο οποίος ταυτόχρονα είναι εξαιρετικός, ντόμπρος χαρακτήρας. Γιατί ο Παναθηναϊκός έχει ως προπονητή έναν ΜΑΓΚΑ, που μπήκε μπροστά πέρυσι στα ΔΥΣΚΟΛΑ (όταν όλοι λάκιζαν και κάποιοι “έσκαβαν“), πήρε το τιμόνι σαν κασκαντέρ και οδήγησε το καράβι του στη γη της Επαγγελίας.

Προσέξτε: δεν ισχυρίζομαι ότι υπάρχει “θέμα Πεδουλάκη” στον Παναθηναϊκό. Λέω, με αφορμή όσα συνέβησαν προχθές, ότι θα ήταν “τρέλα” να έμπαινε στο τραπέζι σκέψη για “θέμα Πεδουλάκη” επειδή ο Παναθηναϊκός δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν, επειδή έχει κάνει όντως κάποιες “τραγικέςεμφανίσεις.

Ο Πεδουλάκης μπορεί να ευθύνεται γιατί συναίνεσε στο να γυρίσει ο Παναθηναϊκός μέσα σε δύο μήνες… όλο τον πλανήτη. Εκεί, ναι, φταίει, που δεν είπε π.χ. “όχι” στο ταξίδι στην Κίνα, σκεπτόμενος πως η ΚΑΕ έχει επενδύσει (και σωστά από εμπορικής πλευράς) πολλά στο άνοιγμα προς τη συγκεκριμένη αγορά.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, μέσα σε 65 ημέρες έκανε στον αέρα 36.000 χιλιόμετρα. Απίθανα πράγματα. Πήγε Κίνα, πήγε Μόσχα και λόγω των τιμωριών του στην Κύπρο και στην Κρήτη ως γηπεδούχος. Οι παίκτες του τσακίστηκαν από τα ταξίδια. Έβλεπαν το ΟΑΚΑ με τα κιάλια.

Ταυτόχρονα κουβαλούσαν, αρκετοί εξ αυτών που θεωρούνται κλειδιά, τραυματισμούς και κόπωση από το Ευρωμπάσκετ. Δεν αποτελούν δικαιολογίες όλα τούτα, αλλά πραγματικότητα. Τα οποία με τον καιρό τελειώνουν πλέον και σωστά ο Πεδουλάκης τα έκανε με τις δηλώσεις του… παρελθόν.

Φυσικά, δεν είναι εικόνα να βλέπεις τον Παναθηναϊκό να πυροβολάει αδιάκοπα τρίποντα. Κάτι δεν πάει καλά. Από την άλλη όμως, μήπως πρέπει να ερευνήσουν στο “τριφύλλι” το γεγονός πως ορισμένων το μάτι δεν γυαλίζει φέτος μέσα στο γήπεδο όπως γυάλιζε πέρυσι;

Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται ούτε καν να ψελλίσει (πόσο μάλλον “κουβέντες” του αέρα) τη φράση “νέος προπονητής“. Επιβάλλεται να ΣΤΗΡΙΖΕΙ απόλυτα τον δικό του. Εκείνον που ανέλαβε πέρυσι μια ομάδα από την αρχή, με 10 νέους παίκτες, με αλλαγές κατά τη διάρκεια της σεζόν και την έφερε ένα βήμα πριν το φάιναλ φορ και στην κορυφή της Ελλάδας με 3-0 στους τελικούς.

Ο Πεδουλάκης τα έκανε αυτά, όχι ο Ομπράντοβιτς, ή ο… Ζντοβς! Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί στη μανατζερική πιάτσα που ορέγονται ψητό, βλέποντας τον Παναθηναϊκό να χάνει στα πρώτα ματς. Είμαι βέβαιος πως όλο και κάποιος θα… ετοιμάζει προτάσεις προς την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Όμως, για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο δεν θα πρέπει να υπάρξει ουδείς άλλος οδηγός από τη ΔΙΚΗ του περσινή τακτική. Αυτός επέλεξε τον Πεδουλάκη, τον στήριξε ενάντια σχεδόν σε όλους (μόνο κάτι περίεργοι σαν την αφεντιά μου έγραφαν υπέρ του Έλληνα κόουτς) κι εκείνος τον ΔΙΚΑΙΩΣΕ. Τώρα μπορεί να αλλάξει; Θα είναι μέγα λάθος.

Ο Παναθηναϊκός έφτιαξε την αυτοκρατορία του ξεχνώντας τι θα πει “αλλάζω προπονητή“. Ναι, είχε τον κορυφαίο στην Ευρώπη. Και τώρα όμως διαθέτει στον πάγκο του έναν πολύ σπουδαίο μπασκετάνθρωπο. Ας τον στηρίξει τελειώνοντας κάθε παραφιλολογία. Με ξεκάθαρο, με δημόσιο τρόπο. Έτσι όπως έχει συνηθίζει να κάνει η συγκεκριμένη ΠΑΕ στα σοβαρά θέματα. Γιατί η προχθεσινή τακτική της ήταν, άποψή μου, απολύτως λανθασμένη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…