Κεντρική Διεθνή Πασούτιν μέχρι το 2016

Πασούτιν μέχρι το 2016

Πασούτιν Λοκομοτίβ

evgeny-pashutin

Είναι πλέον και επίσημο… Ο Εβγκένι Πασούτιν θα είναι ομοσπονδιακός προπονητής της Ρωσίας μέχρι το 2016 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπως ανακοινώθηκε από την Ομοσπονδία της χώρας.

Είχαμε γράψει ότι ο τεχνικός της Λοκομοτίβ Κούμπαν ήταν ο “εκλεκτός” για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της “Αρκούδας” και έτσι ο 44χρονος κόουτς θα πάρει την θέση του Βασίλι Καράσεφ ο οποίος με τη σειρά του θα είναι ο προπονητής της ομάδας U20 της Ρωσίας.

Ο Πασούτιν παρουσιάστηκε και επίσημα από την ρωσική Ομοσπονδία ενώ είχε κερδίσει ως διεθνής παίκτης ένα ασημένιο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 1994 και ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1997. Επίσης υπήρξε συνεργάτης του Ντέιβιντ Μπλατ στο Ευρωμπάσκετ του 2007 στην Ισπανία όπου η Ρωσία πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Στις δηλώσεις ως ομοσπονδιακός τεχνικός ο Εβγκένι Πασούτιν τόνισε μεταξύ άλλων: “Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ και είτε πάρουμε είτε όχι wild card για το Παγκόσμιο Κύπελλο θα κάνουμε τα πάντα για να επαναφέρουμε σε υψηλά επίπεδα το γόητρο του ρωσικού μπάσκετ”.

Θυμίζουμε πως η Ρωσία είναι μία από τις “αντιπάλους” της Ελλάδας στην “μάχη” για την διεκδίκηση μίας εκ των τεσσάρων wild cards ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ισπανία το 2014.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…