Κεντρική Διεθνή ΠΑΟΚ – Άλμπα 68-64

ΠΑΟΚ – Άλμπα 68-64

paok paiktes kentro

paok-paiktes-kentro

Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Eurocup βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, μετά την επικράτησή του με 68-64, κόντρα στην Άλμπα Φέχερβαρ. Οι Θεσσαλονικείς παίζοντας ανά διαστήματα εντυπωσιακό μπάσκετ ξεπέρασε το εμπόδιο των Ούγγρων. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να διεκδικήσουν ότι τους αναλογούσε, αλλά “έπεσαν” πάνω σε ένα αποφασισμένο και παθιασμένο ΠΑΟΚ.

Άκρως ισορροπημένη κύλησε η πρώτη περίοδος. Ο ΠΑΟΚ αν και προσπάθησε δεν κατάφερε να πάρει μια διαφορά “ασφαλείας”, καθώς οι Ούγγροι αντιστέκονταν. Αν εξαιρέσουμε το μεγαλύτερο προβάδισμα που πήρε ο “δικέφαλος” με την έναρξη της αναμέτρησης (6-2), από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι ήταν ντέρμπι.

Το προβάδισμα άλλαζε διαρκώς χέρια με τον ΠΑΟΚ και την Άλμπα να “τσακώνονται” ποιος θα προηγούταν στο τέλος του δεκαλέπτου. Οι Θεσσαλονικείς “έκλεισαν” την πρώτη περίοδο με την διαφορά να είναι στο ελάχιστο (17-16).

Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου, είχαν ένα επί μέρους σκορ 23-13 στην δεύτερη περίοδο, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη-μισή πρόκριση. Οι Θεσσαλονικείς αγωνίστηκαν παθιασμένα στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, “αναγκάζοντας” (έχοντας επιβάλει τον ρυθμό τους) τους παίκτες της Άλμπα να παρακολουθούν άπραγοι, όσο οι “ασπρόμαυροι” “έχτιζαν” διαφορά.

Ο Μπόγρης (10 π.) ήταν από τους πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ, για το πρώτο ημίχρονο, βοηθώντας τους Θεσσαλονικείς να προηγούνται με 40-29 στο τέλος του πρώτου 20λέπτου. Οι Ούγγροι στην δεύτερη περίοδο είχαν black out, με αποτέλεσμα να κυνηγάνε το σκορ.

Οι Θεσσαλονικείς έχοντας την διαφορά “ασφαλείας” του πρώτου ημιχρόνου, έκαναν συντήρηση δυνάμεων στην τρίτη περίοδο, χωρίς να επιτρέψουν στους Ούγγρους να “επιστρέψουν” στην αναμέτρηση. Με μικρές “απώλειες” οι “ασπρόμαυροι” διατηρούσαν την διαφορά σε διψήφιο αριθμό.

Η αγωνιστική “επιστροφή” των παικτών της Άλμπα ήρθε προς το τέλος του δεκαλέπτου, με τον ΠΑΟΚ να συνέχιζε να προηγείται με 52-45, αλλά να χάνει το προβάδισμα “ασφαλείας”.

Οι Θεσσαλονικείς και στην τέταρτη περίοδο είχαν ρίξει τον ρυθμό τους, επαναπαυόμενοι ίσως από την μεγάλη διαφορά του ημιχρόνου. Οι παίκτες της Άλμπα το εκμεταλλεύτηκαν και έκαναν ότι περνούσε από τα χέρια τους ώστε να ανατρέψουν τον αγώνα. Το πάθος και η αποφασιστικότητα του “δικεφάλου” δεν το επέτρεψαν και ο ΠΑΟΚ, έφτασε στην αγχωτική –όπως εξελίχτηκε- νίκη με 68-64.

Ο κόσμος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη νίκη, καθώς –κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο- είχε γίνει ο 6ος παίκτης, δημιουργώντας μια ωραία ατμόσφαιρα στο κλειστό “PAOK Sports Arena“.

Διαιτητές: Μογκούλκοτς, Τζούρας, Μιλόγιεβιτς
Τα δεκάλεπτα: 17-16, 40-29, 52-45, 68-64.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 10, Κούπερ 9 (1), Χαραλαμπίδης 6, Τσόχλας 6 (2), Βουτσίσεβιτς, Τσαϊρέλης 11 (1), Δέδας 3 (1), Μαργαρίτης 9 (1), Καλλές, Μπόγρης 14, Κασελάκης, Κονιάρης.
ΑΛΜΠΑ (Σεντένο): Κεμπ 8, Σζανάτι 2, Χόμπς 16 (4), Όλα, Τζούχος 3, Μούρ 10, Τοθ Π. 2, Σομότζι 4, Τοθ Ν. 10, Σούπολα 7 (2), Μπλάσκοβιτς 2.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…