Κεντρική Ασίστ Shadow “Παγκόσμια” δάκρυα…

“Παγκόσμια” δάκρυα…

amerikanos mnima2

amerikanos-mnima2

Περνούσαν φευγαλέα από το μυαλό μας αυτές οι εικόνες. Οι εικόνες με μνήματα και τρισάγια. Δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι ο Γιώργος Αμερικάνος βιαζόταν να εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Ακόμη και στο “στερνό αντίο” τρέφαμε φρούδες ελπίδες, ότι δεν ξεκίνησε για το ταξίδι στον Παράδεισο και ότι δεν μπορεί, από κάπου θα ξεπρόβαλε (σ.σ. το χιούμορ και η πλάκα ήταν τρόπος ζωής του) και θα μας φώναζε το κλασικό και χιλιογραμμένο (από μας) εσχάτως “Ρεπόρτερ; Πού είσαι ρεπόρτερ;” Είδαμε το μνήμα, όμως, σήμερα, στο περιθώριο του 40ήμερου μνημοσύνου του στον Κόκκινο Μύλο.

Γεώργιος Αμερικάνος, Κυπελλούχος Ευρώπης 1968“. Τότε συνειδητοποιήσαμε την τραγική εξέλιξη. Και εμείς, και όλοι, όχι πολλοί, δεν αντέξαμε. Βουρκώσαμε. Πώς να αντέξεις; Μα πιο πολύ απ’ όλους βούρκωσε, δάκρυσε, ξέσπασε η τραγική Πέπη Αμερικάνου, η σύζυγός του, και φύλακας-άγγελος του επί σειρά ετών. Που σήμερα το πρωί, αναρωτιόταν, στον… Θεό γιατί κάλεσε πρόωρα τον “Παγκόσμιο” στον “παράδεισό Του” και άφησε την υπερήφανη οικογένειά της, αλλά και την οικογένεια της ΑΕΚ και του ελληνικού μπάσκετ ορφανές.

Ελπίζοντας πως δεν θα ξεχάσουμε κανέναν, πλην των μελών της οικογένειας (την Πέπη και την Χριστίνα) και των συγγενών, παρόντες ήταν οι πρώην συμπαίκτες του “Παγκόσμιου” στην ΑΕΚΛάκης Τσάβας, Πέτρος Πετράκης, Νίκος Μπαμπανικολός, Ευάγγελος Δερμανούτσος, ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού Θεόδωρος Βαμβακούσης, ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού Μανόλης Λεκάκης, ο πρώην γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Τάσος Στεφάνου, ο υποψήφιος δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Χάρης Τομπούλογλου, ο πρώην πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου, Γιάννης Δελεφές.

Επίσης ήταν εκεί ο κορυφαίος αθλητής του στίβου όλων των εποχών της ΑΕΚ, Γιώργος Παπαβασιλείου, ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης, ο Χαρίδημος Μανουσάκης, ο αναδεχτός του “Παγκόσμιου“, Διονύσης Σωτηρόπουλος, αλλά και ο (πατέρας του Διονύση) Γιώργος, ο πρώην παράγοντας της ΑΕΚ και εξαιρετικός φίλος του “Παγκόσμιου“, Δημήτρης Παπασταύρου, ο φροντιστής της μπασκετικής ΑΕΚ, Βασίλης Δερβένης.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…