Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΟΣΦΠ – Γαλατασαράι 72-54 (vid)

ΟΣΦΠ – Γαλατασαράι 72-54 (vid)

mensa bonsou pri bekic

mensa-bonsou-pri-bekic

Είπαμε να τα έχει… όλα, αλλά δεν χρειάζονταν τόσο πολλά!
Βράβευση (πριν το τζάμπολ), ρεκόρ για τον Ολυμπιακό, μια άνετη -η πιο άνετη απ’ όλες- νίκη, αλλά και ξύλο, αποβολές και ένας ύπουλος τραυματισμός, συνθέτουν την εικόνα της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Γαλατασαράι, που τέλειωσε με επιβλητική νίκη των “ερυθρόλευκων“, με 72-54.

Ο Ολυμπιακός απολαμβάνει το απόλυτο και με 17-0 νίκες σε όλες τις επίσημες εμφανίσεις του μετρά το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του, το οποίο είναι πολύ πιθανόν (το πιθανότερο) να διευρυνθεί κι άλλο. Και έφτασε εκεί με μια μεγάλη σε έκταση νίκη, χωρίς να αγχωθεί σε κανένα σημείο του αγώνα, χωρίς να απειληθεί ποτέ από τους Τούρκους, χωρίς να βρεθεί πίσω στο σκορ. Μια “καθαρή νίκη“, την πιο εύκολη φετινή του.

Το κλίμα ήταν γιορτινό, εξαιτίας (και) της βράβευσης του Βασίλη Σπανούλη πριν ξεκινήσει το ματς. Κάπου… χάλασε το κλίμα, όταν -προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου- ο Μπρεντ Πέτγουεϊ τραυματίστηκε στον ώμο, σε μια αμυντική του προσπάθεια, κάνοντας φάουλ στον Μενσά Μπονσού.

Ζήτησε αλλαγή, δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά στο παρκέ, αντίθετα θα υποβληθεί σε λίγη ώρα σε μαγνητική τομογραφία, για να φανεί το μέγεθος της ζημιάς. Αν μη τι άλλο σπάνιο, να είναι ο δεύτερο “ψηλός” της ίδιας ομάδας που τραυματίζεται στον ώμο (όπως και ο Σέντρικ Σίμονς), αλλά και οι ατυχίες (ελπίζουμε να μην είναι άξια λόγου η ζημιά) είναι στο… παιχνίδι.

Ακόμα και με αυτό το κακό, όλα θα τέλειωναν τουλάχιστον… ήρεμα, αν στο 36.52” κι ενώ το σκορ ήταν 70-46 και τα πάντα είχαν κριθεί, δεν επιδείκνυαν μούσκουλα και αρκετή δόση ανευθυνότητας ο Μενσά Μπονσού (κυρίως) και ο Μπέγκιτς. Στα σπρωξίματα που ακολουθούν τη διαδικασία μιας χαμένης βολής, προκειμένου για τη διεκδίκηση του ριμπάουντ, μετέτρεψαν το παρκέ σε ρινγκ.

Στον καβγά μπήκε και ο Γιώργος Πρίντεζης και μπορεί ο Άγγλος σέντερ της Γαλατά να ήταν ο πλέον προκλητικός, αφού θέλησε να παίξει και… δεύτερο και… τρίτο γύρο, οι διαιτητές όμως τιμώρησαν όσους ενεπλάκησαν στη… μάχη και όχι αυτόν που έριξε τις πιο πολλές. Αποτέλεσμα, αποβολή και για τους τρεις εμπλεκόμενους και το ΣΕΦ να παίρνει -άνευ λόγου και αιτίας- φωτιά.

Χρειάστηκε η από μικροφώνου παρέμβαση Σπανούλη, η απόλυτη ψυχραιμία απ’ όλους τους υπόλοιπους και στις δύο πλευρές του παρκέ, για να τελειώσει ομαλά το παιχνίδι.

Το παιχνίδι είχε έναν πρωταγωνιστή. Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε, με τον Ντάνστον να κάνει… πάρτι, τον Σπανούλη να είναι ήρεμη δύναμη και να παίρνει σωστές αποφάσεις και τον Μπέγκιτς να ξεκινά άθλια, να μεταμορφώνεται και να δείχνει πολύ καλά στοιχεία σε άμυνα και επίθεση και στο τέλος να αποβάλλεται.

Στην αντίπερα όχθη δεν υπήρχε τίποτα που να θυμίζει ότι αυτή η ομάδα κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα Τουρκίας. Αν εξαιρέσουμε τις βολές, όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν εξαιρετικά ποσοστά, σε όλους τους άλλους τομείς έμοιαζαν ομάδα δεύτερης ποιότητας και φυσικά δεν κατόρθωσαν να προβληματίσουν κατ’ ελάχιστο τον πρωταθλητή Ευρώπης.

Τα δεκάλεπτα:18-10, 35-24, 59-35, 72-54.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Μάντζαρης 3 (1), Σπανούλης 12 (2), Περπέρογλου 3, Αγραβάνης, Ντάνστον 18, Πρίντεζης 9 (1), Λοτζέσκι 7 (1), Μπέκιτς 8, Σλούκας 5 (1), Λο, Πέτγουεϊ 4, Παπαπέτρου 3 (1).
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Αταμάν): Γκιουλέρ 8, Αρόγιο 8, Χέρστον 2, Έρτσεγκ 2, Μενσά Μπονσού 7, Αλντεμίρ 10, Ακιόλ, Αρσλάν 9 (1), Μάτσβαντ 2, Ντόμερκατ, Χουσεΐν 6 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Μακάμπι πράξη 1η

Το πρώτο βήμα στα play off θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι ανο…