Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΟΣΦΠ-Ζιελόνα Γκόρα 79-77 (vid)

ΟΣΦΠ-Ζιελόνα Γκόρα 79-77 (vid)

mantzaris celebration

mantzaris-celebration

Η συνήθεια που έγινε λατρεία!
Ένας κακός Ολυμπιακός στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έκανε μία απίστευτη ανατροπή σήμα-κατατεθέν του και χάρη σε ένα μεγάλο τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη, 1,6 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη, έκαμψε την αντίσταση της Ζιελόνα Γκόρα με 79-77 και πανηγύρισε την πέμπτη φετινή του νίκη στην Ευρωλίγκα.

Αποθέωση του μπάσκετ ήταν η αναμέτρηση στο ΣΕΦ η οποία εξελίχθηκε σε “θρίλερ” πριν μιλήσει τελευταίος ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Η πρωταθλήτρια Πολωνίας άντεξε μέχρι το φινάλε και “λύγισε” στα τελευταία 1,6 δευτερόλεπτα με τους “ερυθρόλευκους” να δείχνουν για ακόμα μία φορά τεράστια ψυχικά αποθέματα.

Πριν φτάσουμε στο τρίποντο του Μάντζαρη ο αγώνας δεν ήταν σίγουρα για… καρδιακούς. Ο Ολυμπιακός ήταν πίσω στο σκορ σχεδόν σε όλη την διάρκεια του ματς, αλλά ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Βασίλης Σπανούλης φρόντισαν να τον βάλουν σε θέση… ισχύος στο έσχατο λεπτό. Συγκεκριμένα μία τρίποντη-βόμβα του αρχηγού των Πειραιωτών που “χτύπησε” στα… πόδια τον βραδύτερο Ντραγκίσεβιτς έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό με 73-72 στα 44 δευτερόλεπτα.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με καλάθι του Κριστιάν Εγενγκά στα 2,5 δευτερόλεπτα πήραν… κεφάλι με 77-76. Και εκεί που όλα έδειχναν πως η “μπίλια” θα καθίσει προς… Πολωνία μεριά ήρθε ο Μάντζαρης με ένα φοβερό buzzer να γράψει τον επίλογο του “θρίλερ”.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με τον Γιάννη Παπαπέτρου να είναι στην βασική πεντάδα μαζί με τους Σπανούλη, Λο, Πρίντεζη και Ντάνστον. Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν… μουδιασμένοι με προβλήματα στην επίθεση από την ζώνη των Πολωνών αλλά και στην άμυνα. Έτσι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 12-7 στο 7’.

Οι γηπεδούχοι σταμάτησαν να τροφοδοτούν τους ψηλούς ενώ η κυκλοφορία της μπάλας ήταν αργή με συνέπεια τα σουτ να μην έρχονται υπό καλές προϋποθέσεις. Η Ζιελόνα Γκόρα εκμεταλλεύτηκε την κακή άμυνα των Πειραιωτών στο ένας εναντίον ενός και ανέβασε την διαφορά στους 11 πόντους (22-11) με τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν λύσεις κυρίως από τον Στράτο Περπέρογλου και τον Ματ Λοτζέσκι και μείωσαν σε 28-22 στο 14΄. Ωστόσο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα εξακολουθούσαν να μην είναι συγκεντρωμένοι στην άμυνα και αν εξαιρεθεί ο Μπράιαν Ντάνστον (3 τάπες) επέτρεψαν στους Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς (10 πόντοι) και Άαρον Σελ (10 πόντοι) να τραβάνε το… σκορ για τους φιλοξενούμενους. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με τους Πολωνούς να προπορεύονται με 42-33.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Οι συνεχείς εναλλαγές στην άμυνα της Ζιελόνα Γκόρα από man-to-man σε ζώνη και το αντίστροφο είχε μπερδέψει τους γηπεδούχους και τους είχε… χαλάσει το μυαλό. Παρά ταύτα οι Πειραιώτες κατάφεραν να ροκανίσουν την διαφορά στους 3 πόντους (56-53) στο 27’ με τρίποντο του Λοτζέσκι. Ένα σερί 5-0 για την ομάδα του Μιχαίλο Ουβάλιν σε συνδυασμό με ένα καλάθι του Ντραγκίσεβιτς με την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου αύξησαν εκ νέου την διαφορά στους 8 πόντους (63-55).

Η νευρικότητα ήταν εμφανής και στους δύο αντιπάλους στην τελευταία “πράξη” της αναμέτρησης όπως και η προσπάθεια των “ερυθρολεύκων” να πιέσουν περισσότερο στην άμυνα. Έτσι με τρίποντο του Πρίντεζη που σε αυτό το σημείο σημείωσε 8 πόντους ο Ολυμπιακός έφερε το ματς σε… απόσταση αναπνοής (70-71).

Στην συνέχεια ανέλαβε δράση ο Σπανούλης με 5 προσωπικούς πόντους (76-75) πριν πρωτίστως ο Σελ και δευτερευόντως ο Εγενγκά γείρουν την… πλάστιγγα, προσωρινά όπως αποδείχθηκε, υπέρ της Ζιελόνα Γκόρα (76-77). Όμως ο Μάντζαρης φύλαγε το καλύτερος για το τέλος και προσυπέγραψε το “πέντε στα πέντε” του Ολυμπιακού στην διοργάνωση.

Ο Πρίντεζης (21 πόντοι) και ο Σπανούλης (18 πόντοι, 9 ασίστ) ήταν αυτοί που ξεκίνησαν την ανατροπή για τους Πειραιώτες ενώ πέρα από τον Μάντζαρη που ήταν ο πιο καθοριστικός (6 πόντοι) λύσεις έδωσε και ο Λοτζέσκι (13 πόντοι). Από τους φιλοξενούμενους ο Ντραγκίσεβιτς έκανε νταμπλ-νταμπλ με 18 πόντους και 12 ριμπάουντ την ώρα που σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν τόσο ο Εγενγκά (13 πόντοι) όσο και ο Σελ (15 πόντοι).

Διαιτητές: Σαχίν – Πατέρνικο – Σίλβα
Τα δεκάλεπτα: 11-22, 33-42, 55-63, 79-77.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 2 (6 ριμπ.), Λο 6, Ντάνστον 6 (5 ριμπ., 4 τάπες), Σπανούλης 18 (9 ασισ.), Περπέρογλου 5, Παπαπέτρου, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 21 (7 ριμπ.), Αγραβάνης, Μάντζαρης 6, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13.
ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ (Ουβάλιν): Σελ 15, Γουόλκερ 8, Μπάρλοου, Χάνας 5, Χρίτσιανουκ, Εγένγκα 13, Ντραγκίσεβιτς 18 (12 ριμπ.), Μπράσκινς 7, Σρόκα 3, Κόζαρεκ 8 (6 ασ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Ζαλγκίρις ο Ντιμίτρι Ρίβερς

Στη Ζαλγκίρις ο Ρίβερς. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ντιμίτρι Ρίβερς γίνεται κάτοι…