Κεντρική Basket League Αγώνες ΟΣΦΠ – Απόλλων 93-71

ΟΣΦΠ – Απόλλων 93-71

1113472

BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÐÏËËÙÍ ÐÁÔÑÁÓ / OLYMPIAKOS - APOLON PATRAS

Την έβδομη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στην Α1 μπάσκετ πέτυχε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε 93-71 του Απόλλωνα Πατρών στο ΣΕΦ. Κορυφαίοι για τους “ερυθρόλευκους”οι Λοτζέσκι, Μπέγκιτς και Σλούκας, την ώρα που για τους αξιόμαχους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Ντάνιελ και Μπολντς.

Με αυτή τη νίκη, οι πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν το αήττητο σερί τους σε όλες τις διοργανώσεις στο 16-0 και ισοφάρισε το ρεκόρ συνεχόμενων νικών του, που κρατούσε από τη σεζόν 1997-98.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με εμφανή διάθεση να τροφοδοτηθεί ο Μπέγκιτς, με τον Σλοβένο όμως, αρχικά, να μην ανταποκρίνεται. Ο μαχητικός Απόλλωνας εκμεταλλεύτηκε τα αλλεπάλληλα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και την κούραση των γηπεδούχων και προηγήθηκε 8-6 στο 4΄, με τον Ντάνιελ να είναι εξαιρετικός. Με τρίποντο του Πέτγουεϊ 16-13 στο 8΄, αφού οι “Αχαιοί” ήταν άστοχοι στα τρίποντα (0/8 στο 1ο δεκάλεπτο).

Η είσοδος του Λοτζέσκι στην 2η περίοδο απλοποίησε σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα. Ο βελγοαμερικανός έβαλε συνεχόμενους πόντους με μακρινά σουτ και έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα οκτώ πόντων (25-17 στο 13΄). Με τον Λιανό σε εξαιρετική κατάσταση, ο Απόλλωνας διατηρούσε τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα (29-25 στο 15΄).

Δύο λεπτά αργότερα οι “ερυθρόλευκοι”, που έπαιζαν πλέον με περισσότερη όρεξη –ενδεικτικό της έλλειψής της τo ένα (!) επιθετικό ριμπάουντ σε όλο τον αγώνα- προηγήθηκαν με 36-27 χάρη σε εύστοχες προσπάθειες των Σλούκα και Περπέρογλου. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν… κάτω και με τον Ντάνιελ να σκοράρει προσφέροντας και θέαμα, μείωσαν σε 44-38 στο ημίχρονο.

Με τον Ντάνστον να μπαίνει δυναμικά και να σκοράρει, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 51-40 στο 23′, με τον Απόλλωνα να εξακολουθεί να επιδίδεται σε… διαγωνισμό άστοχων τριπόντων. Οι “μελανόλευκοι” αντέδρασαν όμως και πάλι (54-49 στο 25΄), με τον Ντάνιελ να κάνει εμφάνιση για… μεταγραφή.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα, έπαιξαν καλύτερη άμυνα στην συνέχεια, έκαναν ένα σερί 9-0 με πρωταγωνιστή στην επίθεση τον Σλούκα και προηγήθηκαν 63-49, δύο λεπτά πριν το τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Ολυμπιακός είχε βρει πλέον ρυθμό, η άμυνα του Απόλλωνα άρχισε να γίνεται πιο… χαλαρή και έτσι η διαφορά έφτασε στο +17 (70-53 στο 31΄). Όπως και καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης όμως, οι παίκτες του Βετούλα είχαν απάντηση, καθώς βρήκαν σκορ με τους Μπολντς και Τέιλορ και μείωσαν εκ νέου σε μονοψήφια διαφορά (73-62 στο 34΄).

Ακολούθησαν συνεχόμενοι αιφνιδιασμοί, αλλά και καλάθια του βελτιωμένου πλέον Μπέγκιτς για να επανέλθει το +17 (80-63) και τα τεσσεράμισι λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το τέλος του αγώνα, να γίνουν καθαρά τυπική διαδικασία…

Διαιτητές: Μπίτης – Παντελίδης – Αναστόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 16-15, 44-38, 68-53, 93-71.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 9 (3), Ντάνστον 6, Σπανούλης 7 (1 τρίπ., 10 ασ.), Περπέρογλου 8, Παπαπέτρου 2, Σλούκας 13 (2), Λοτζέσκι 16 (2 τρίπ., 8 ριμπ.), Μπέγκιτς 16 (6/7 δίπ.), Πρίντεζης 10, Αγραβάνης, Μάντζαρης 6 (2).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Βετούλας): Χιλ 7 (1), Καπερώνης 1, Τέιλορ 13 (1/7 τρίπ.), Ντάνιελ 21 (12 ριμπ.), Λιανός 10, Οικονομόπουλος, Πελεκούδας, Μολφέτας, Νιφόρας, Τρεπάλοβατς, Χοτ 4, Μπολντς 15 (1).

● Όπως και σε όλα τα παιχνίδια της αγωνιστικής, πριν το τζάμπολ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του σπουδαίου παράγοντα του Απόλλωνα Πατρών, Ανδρέα Μολφέτα.

● Εκτός αποστολής του Ολυμπιακού πλην των τραυματιών Σίμονς, Μαυροειδή και του Χριστοδούλου που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, έμεινε ο Κατσίβελης για λόγους τακτικής. Τη θέση του στην δωδεκάδα πήρε ο Παπαπέτρου.

●  Το αποψινό, ήταν το τέταρτο και τελευταίο παιχνίδι που έδωσε ο Ολυμπιακός κεκλεισμένων των θυρών από την περυσινή τιμωρία του. Πλέον το Σάββατο (30/11) σε αυτό με τον Άρη για την 8η αγωνιστική, θα έχει κανονικά τον κόσμο στο πλευρό του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…