Κεντρική Διεθνή Οι Έλληνες του Eurocup

Οι Έλληνες του Eurocup

kaimakoglou unics lokomotiv

kaimakoglou-unics-lokomotiv

Η 7η αγωνιστική του Eurocup ολοκληρώθηκε και κάποιες ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για την επόμενη φάση ενώ η αγωνία θα συνεχιστεί για τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν μία θέση στην τριάδα.

Η ελληνική παρουσία και αυτή την εβδομάδα υπήρξε έντονη αφού πέρα από τους αγώνες του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου όπου είχαμε δύο νίκες τους… προβολείς συγκέντρωσε και ο “εμφύλιος” μεταξύ της Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη και της Ούνικς Καζάν του Νίκου Ζήση, του Ίαν Βουγιούκα και του Κώστα Καϊμακόγλου.

Επίσης η Βαρέζε του Ντούσαν Σάκοτα και η Λουκόιλ Ακαντέμικ του Δημήτρη Βεργίνη και του Δημήτρη Γαλάνη δεν κατάφεραν να χαμογελάσουν αυτό το διήμερο. Όπως κάθε εβδομάδα θα σας παρουσιάσουμε τα πεπραγμένα των Ελλήνων παικτών και προπονητών στην 7η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Το… χαβά της συνεχίζει η Ούνικς Καζάν η οποία διατήρησε το αήττητο στον έβδομο όμιλο με τους συμπατριώτες μας να βάζουν το δικό τους “λιθαράκι”. Ο Ζήσης τελείωσε το ματς με 10 πόντους (2/2 βολές, 1/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 1 λάθος σε 32 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα συμμετοχής. Ο Βουγιούκας έπαιξε 18 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα όπου σημείωσε 10 πόντους (2/2 βολές, 4/8 δίποντα) και “μάζεψε” 3 ριμπάουντ.

Ο Καϊμακόγλου ήταν και αυτός διψήφιος αφού αγωνίστηκε 27 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα και πρόσθεσε 14 πόντους (1/2 βολές, 5/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος. Η Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη δεν κατάφερε να κερδίσει την Ούνικς αλλά παρέμεινε… ζωντανή στο “κυνήγι” της πρόκρισης και ας έπεσε προσωρινά στην τέταρτη θέση του ομίλου. Άλλωστε απομένουν ακόμα τρεις αγώνες και όλα μπορούν να συμβούν.

Μετά από δύο συνεχόμενες νίκες στον πέμπτο όμιλο η Λουκόιλ Ακαντέμικ του Δημήτρη Γαλάνη και του Δημήτρη Βεργίνη συνετρίβη εκτός έδρας από την Χίμκι και υπέστη την πέμπτη φετινή της ήττα. Ο Βεργίνης ήταν μέτριος και σε 21 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα παρουσίας στο παρκέ έβαλε 4 πόντους (2/6 δίποντα, 0/1 τρίποντα), πήρε 1 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ, έκανε 1 κλέψιμο και 4 λάθη.

Τέλος στον τρίτο όμιλο η Βαρέζε του Ντούσαν Σάκοτα υπέστη την έκτη ήττα της στην διοργάνωση και ουσιαστικά αποχαιρέτισε τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Στο ματς με την Παρί Λεβαλουά (77-65) ο 27χρονος φόργουορντ έμεινε άποντος (0/3 τρίποντα) ενώ έκανε και 1 λάθος σε 7 λεπτά συμμετοχής.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Ανέλαβε την ΤΣΣΚΑ ο Πιστιόλης

Ο Ανδρέας Πιστιόλης είναι ο νέος προπονητής της ΤΣΣΚΑ. Στη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ επιστρέφει …