Κεντρική Διεθνή Οι Έλληνες του Eurocup

Οι Έλληνες του Eurocup

zisis unics kalev

zisis-unics-kalev

Η έκτη αγωνιστική του Eurocup ανήκει στο παρελθόν και το… τοπίο αρχίζει σιγά-σιγά να ξεκαθαρίζει. Ήδη η Ούνικς Καζάν και η Καντού έχουν το “απόλυτο” και μπορούν να κλείνουν το… μάτι στην επόμενη φάση.

Η ελληνική παρουσία αυτή την εβδομάδα υπήρξε και πάλι αρκετά έντονη ενώ προστέθηκε ακόμα ένα μέλος στην παροικία των εκπροσώπων στην δεύτερη – τη τάξει – διασυλλογική διοργάνωση αφού πρόσφατα ο Δημήτρης Γαλάνης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λουκόιλ Ακαντέμικ. Οι πρωταθλητές Βουλγαρίας με τον Δημήτρη Βεργίνη παρόντα πέτυχαν την δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους.

Κατά τα άλλα τα συναισθήματα από τους αγώνες του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου ήταν ανάμικτα την ίδια ώρα που στο συνολικό μέτρημα υπάρχει… ισοπαλία. Δύο νίκες και δύο ήττες. Όπως κάθε εβδομάδα θα σας παρουσιάσουμε τα πεπραγμένα των Ελλήνων παικτών και προπονητών στην έναρξη του δευτέρου γύρου της διοργάνωσης.

Η Ούνικς Καζάν κατέκτησε το έκτο ροζ φύλλο με αντίπαλο την Μακάμπι Χάιφα 79-58) με την ελληνική “τριάδα” να βάζει το… χεράκι της. Ο Νίκος Ζήσης πάτησε παρκέ για 26 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα και τελείωσε το ματς με 3 πόντους (0/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 λάθη. Ο Ίαν Βουγιούκας έπαιξε 16 λεπτά και σημείωσε 12 πόντους (6/9 δίποντα), “μάζεψε” 3 ριμπάουντ, έκανε 1 κλέψιμο και 3 λάθη. Ο Κώστας Καϊμακόγλου πρόσθεσε 8 πόντους (3/4 βολές, 1/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 22 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα συμμετοχής.

Για τον ίδιο όμιλο, τον έβδομο, η Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Κάλεφ εκτός έδρας (75-72) με συνέπεια να πέσει στο 3-3. Την επόμενη εβδομάδα η ομάδα του Έλληνα τεχνικού υποδέχεται την Ούνικς σε μία αναμέτρηση όπου για τη Μπάνβιτ είναι “ο θάνατός σου, η ζωή μου”.

Η Λουκόιλ Ακαντέμικ του Δημήτρη Βεργίνη με τον Δημήτρη Γαλάνη στην τεχνική της ηγεσία για πρώτη φορά στο Eurocup χαμογέλασε για δεύτερη σερί εβδομάδα αφού επιβλήθηκε εντός έδρας της Χάποελ Ιερουσαλήμ για τον πέμπτο όμιλο (76-63). Ο 26χρονος γκαρντ ήταν μέτριος, αγωνίστηκε 15 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα και έβαλε 2 πόντους (2/2 βολές, 0/1 δίποντα, 0/2 τρίποντα), “κατέβασε” 2 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ και έκανε 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Η Βαρέζε του Ντούσαν Σάκοτα ηττήθηκε εντός έδρας από την Ολίμπια Λιουμπλιάνας (83-82) σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στην παράταση. Πλέον το ρεκόρ της ιταλικής ομάδας έφτασε στο 1-5 στον τρίτο όμιλο και πολύ δύσκολα θα πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο 27χρονος φόργουορντ έμεινε άποντος (0/1 δίποντα, 0/4 τρίποντα) σε 21 λεπτά παρουσίας στο παρκέ ενώ είχε 1 ριμπάουντ και 1 λάθος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…