Κεντρική Διεθνή Οι Έλληνες του Eurocup

Οι Έλληνες του Eurocup

zisis unics kalev

zisis-unics-kalev

Ο πρώτος γύρος στο Eurocup ολοκληρώθηκε και πλέον τα πράγματα αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν ως προς τις ομάδες που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Και σε αυτή την αγωνιστική το ελληνικό ενδιαφέρον ήταν έντονο τόσο με τους αγώνες του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου όπου τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα όσο και με τους υπόλοιπους Έλληνες του Eurocup που αγωνίζονται και πρωταγωνιστούν σε ομάδες του εξωτερικού.

Ο Νίκος Ζήσης, ο Ίαν Βουγιούκας και ο Κώστας Καϊμακόγλου οδηγούν την Ούνικς Καζάν από νίκη σε νίκη, ο Δημήτρης Ιτούδης είδε την Μπάνβιτ να προσπερνά το εμπόδιο της Ρίγα, ο Δημήτρης Βεργίνης έκανε “σεφτέ” με τη Λουκόιλ Ακαντέμικ ενώ η Βαρέζε του Ντούσαν Σάκοτα ηττήθηκε στο τέλος από την Ουλμ. Όπως κάθε εβδομάδα θα σας παρουσιάσουμε τα πεπραγμένα των Ελλήνων παικτών και προπονητών σε αυτή την 5η αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Η Ούνικς Καζάν έφτασε στο “πέντε στα πέντε” με τελευταίο “θύμα” της την ΜΖΤ Σκοπίων (85-61) με την ελληνική… τριάδα να είναι και πάλι “παρών”. Ο Ζήσης έπαιξε 16 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα και τελείωσε το ματς με 2 πόντους (1/2 δίποντα), 1 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Ο Βουγιούκας αγωνίστηκε περισσότερη ώρα (24 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα) όπου σημείωσε 16 πόντους (4/4 βολές, 6/12 δίποντα), “μάζεψε” 6 ριμπάουντ, μοίρασε 1 ασίστ και έκανε 1 λάθος και 1 κλέψιμο. Το τρίτο μέλος της… παρέας ο Καϊμακόγλου πρόσθεσε 6 πόντους (3/4 βολές, 0/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 15 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα συμμετοχής.

Στον ίδιο όμιλο με τους Ρώσους, τον έβδομο, βρίσκεται και η Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη η οποία επιβλήθηκε με 83-64 της Ρίγα. Ο Έλληνας τεχνικός πανηγύρισε την τρίτη νίκη της τουρκικής ομάδας στην διοργάνωση και παρέμεινε για τα… καλά στο “κόλπο” της πρόκρισης.

Την πρώτη της νίκη στον πέμπτο όμιλο πέτυχε η Λουκόιλ Ακαντέμικ του Δημήτρη Βεργίνη που έριξε στο… καναβάτσο εκτός έδρας την Άσεσοφτ Πλοέστι (85-72). Ο 26χρονος γκαρντ έβαλε 12 πόντους (4/4 βολές, 1/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα) και έδωσε 6 ασίστ σε 18 λεπτά παρουσίας στο παρκέ όντας εκ των διακριθέντων για τους Βούλγαρους.

Ο Ντούσαν Σάκοτα δεν είχε την ίδια τύχη με τους υπόλοιπους συμπατριώτες μας. Η Βαρέζε γνώρισε την ήττα εντός έδρας από την Ουλμ (78-77) στο “νήμα” με συνέπεια να παραμείνει στο 1-4 στον τρίτο όμιλο. Ο 27χρονος άσος ήταν διψήφιος και σε 15 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα συμμετοχής ολοκλήρωσε το ματς με 10 πόντους (2/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…