Κεντρική Διεθνή Νέα “παράσταση” από Άλμπα

Νέα “παράσταση” από Άλμπα

alba berlin ulm

alba berlin-ulm

Έχει βάλει το… πόδι στο “γκάζι” η Άλμπα Βερολίνου και πηγαίνει από θρίαμβο σε θρίαμβο. Μετά την μεγάλη νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου την προηγούμενη εβδομάδα η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς επεφύλασσε μία νέα “παράσταση” μπροστά σε 11.000 θεατές με “θύμα” την Ουλμ (102-74).

Ήταν το πέμπτο ροζ φύλλο για τους Βερολινέζους σε επτά ματς (έχουν δύο αγώνες λιγότερους) το οποίο ήρθε αφού χρειάστηκε πρώτα οι γηπεδούχοι να ανεβάσουν… στροφές από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά. Όταν όμως αυτό έγινε τότε η Ουλμ δεν μπορούσε να ακολουθήσει.

Με εξαιρετικό μπάσκετ κατά διαστήματα και με… άρμα “μάχης” την υπεροχή στους… αιθέρες (41 έναντι 30 τα ριμπάουντ) η Άλμπα ανέβασε την διαφορά στους 20 πόντους (72-52) με την λήξη της τρίτης περιόδου. Οι 30 πόντοι που έβαλε στο τελευταίο δεκάλεπτο οδήγησαν στην “κατοστάρα”. Ο Ντέιβιντ Λόγκαν ήταν “μαγικός” για τους νικητές με 24 πόντους  ενώ από την Ουλμ διασώθηκε ο Ένγκαρ Σόσα με 14 πόντους.

Την έβδομη νίκη για την φετινή σεζόν σημείωσε και η Όλντενμπουργκ η οποία δεν συνάντησε καμία δυσκολία για να κάμψει την αντίσταση της Βούζμπουργκ εκτός έδρας με 79-60. Όλα κρίθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο όπου οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τις λύσεις και με ηγέτη τον Τζούλιους Τζένκινς (19 πόντοι) έφυγαν με το διπλό. Πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους ήταν ο Ρίκι Χάρις με 16 πόντους.

Με φοβερή ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο η Χάγκεν “απέδρασε” από την έδρα της Τρίερ με 88-82 και πέτυχε την τέταρτη φετινή της νίκη. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν επιμέρους σκορ 27-16 στην τέταρτη περίοδο και γύρισαν από το -5 (66-61). Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ντέιβιντ Μπελ με 27 πόντους.

Η Μπραουσβάιγκ επιβλήθηκε και αυτή εκτός έδρας της Ράστα με 85-76. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν για τρία δεκάλεπτα και έβαλαν τις βάσεις για την πέμπτη φετινή τους νίκη. Πέρα από την Άλμπα η μόνη γηπεδούχος που κέρδισε σήμερα στην Γερμανία ήταν η Φρανκφούρτη που “λύγισε” την Άρτλαντ.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:
Φρανκφούρτη – Άρτλαντ 89-74
Βούζμπουργκ – Όλντενμπουργκ 60-79
Άλμπα Βερολίνου – Ουλμ 102-74
Ράστα – Μπραουνσβάιγκ 76-85
Τρίερ – Χάγκεν 82-88
Βόννη – Μπάμπεργκ (17/11)
Μπρεμερχάβεν – Μπέιροϊτ (17/11)
Μπάγερν Μονάχου – Τούμπιγκεν (17/11)
Λούντβιγκσμπουργκ – Μίτελντοϊτσερ (20/11).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…