Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Μας προσέβαλαν τα σφυρίγματα”

“Μας προσέβαλαν τα σφυρίγματα”

ziagkos

ziagkos

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος παρά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ερμή στον Λαγκαδά άφησε σαφέστατες αιχμές για τη διαιτησία. Ο τεχνικός της “Βασίλισσας” δήλωσε στο ebasket.gr, που έδωσε το “παρών” στην αναμέτρηση:

“Θεωρώ ότι ήταν, και το γνωρίζαμε από την αρχή, μία νίκη με ένα ιδιαίτερο ειδικό βάρος και για τη χρονική στιγμή που σημειώθηκε και λόγω του γεγονότος ότι παραδοσιακά, ο Λαγκαδάς είναι μια από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος. Είχαμε κάνει το σχεδιασμό μας. Βασική προτεραιότητα για μας ήταν να διατηρήσουμε την ηρεμία και αυτοσυγκέντρωσή μας, ανεπηρέαστοι από εξωτερικούς παράγοντες. Σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε.

Χάσαμε τον ρυθμό μας, την ηρεμία μας αλλά και την αμυντική μας συνοχή σε ένα χρονικό σημείο του δευτέρου ημιχρόνου όπου δεχθήκαμε επιλεκτικά σφυρίγματα των διαιτητών που μας έπληξαν σε πολύ καίρια χρονικά σημεία του παιχνιδιού, αλλά και σε καίριες θέσεις. Και ελλείψει του Θοδωρή Τσιότρα, γνωρίζαμε ότι θα δημιουργούσε πρόβλημα στην πορεία του παιχνιδιού εάν φορτώνονταν με φάουλ παιδιά συγκεκριμένων θέσεων. Αυτό πράγματι συνέβη με σφυρίγματα που μας προσέβαλαν και επηρέασαν και τον ρυθμό μας στο δεύτερο ημίχρονο”.

Και συμπλήρωσε: “Νομίζω, ότι για ακόμα μια φορά, αφενός ο λεπτομερής σχεδιασμός πριν το ματς και αφετέρου η εμπειρία και η προσωπικότητα των παιδιών συνέβαλαν στο να διατηρήσουμε την ηρεμία και τη αυτοσυγκέντρωση μας και να διατηρήσουμε με πολύ μεγάλη δυσκολία, με νύχια και με δόντια, μια διαφορά που είχαμε χτίσει στο πρώτο ημίχρονο”.

Για την παρουσία του κόσμου: “Ο κόσμος υποστηρίζει την ομάδα του και αυτό είναι θεμιτό, σεβαστό και είναι κάτι που το θέλουμε. Δίνει παλμό στο παιχνίδι και αναδεικνύει το άθλημα και την ομορφιά του. Δεν ήταν ο κόσμος που μας ενόχλησε και μας προσέβαλε. Θα ‘θελα στο σημείο αυτό να πω, ότι στο κομμάτι που αφορά τη διαιτησία έχουμε επιλέξει να σιωπούμε, γιατί θέλουμε να παραμείνουμε αξιοπρεπείς και περήφανοι. Γιατί, η ομάδα αυτή θέλει και φιλοδοξεί να πετύχει το στόχο της μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και αυτό θα κάνουμε μέχρι το τέλος”.

Τέλος, ο κ. Ζιάγκος δήλωσε: “Όλες οι νίκες είναι αφιερωμένες στον Γιώργο Αμερικάνο. Αυτό είναι δεδομένο. Αλλά εκτός από τον Γιώργο Αμερικάνο, που επαναλαμβάνω ότι όλες οι νίκες είναι αφιερωμένες σε αυτόν μέχρι η ομάδα να πατήσει την πρώτη μέρα της παρκέ στην Α1, η νίκη είναι αφιερωμένη σε αυτά τα εκατό παιδιά που μαζεύτηκαν από την Αθήνα και από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να μας στηρίξουν ακόμα μια φορά. Γιατί η παρουσία τους εδώ είναι σημειολογική. Δείχνει ότι ο κόσμος της ομάδας άρχισε να βγαίνει από ένα λήθαργο, να ξεπερνάει την παγωμάρα του εθελούσιου υποβιβασμού στη Β΄ εθνική και να αρχίζει να αγκαλιάζει αυτήν την υγιεινή προσπάθεια”.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…