Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μακάμπι – ΠΑΟ 75-68 (vid)

Μακάμπι – ΠΑΟ 75-68 (vid)

lasme israel

lasme-israel

Του έλειψε η δημιουργία από την περιφέρεια. Του έλειψε η ηρεμία στο παιχνίδι. Του έλειψε η κίνηση. Του στέρεψε και η τύχη, αφού οσάκις πλησίασε δέχθηκε τρίποντα – μαχαιριές. Μοιραία ο Παναθηναϊκός γνώρισε την τρίτη του ήττα σε πέντε αγώνες στην Ευρωλίγκα, αυτή τη φορά από τη Μακάμπι με 75-68, χωρίς όμως να χάσει με διαφορά που δεν καλύπτεται κι αυτό δεν είναι ασήμαντο…

Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα από την αρχή για τους “πράσινους“, που έμοιαζαν “χαμένοι” στο “Γιαντ Ελιάου“. Η Μακάμπι προηγήθηκε με 7-2, αλλά γρήγορα οι “πράσινοι” μάζεψαν τη διαφορά και μάλιστα προηγήθηκαν με τρίποντο του Γκιστ (7-8).

Το δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου, όμως, ήταν καταστροφικό, καθώς από τη μια η ελληνική ομάδα έχασε την επαφή με το καλάθι, από την άλλη οι διαιτητές έστελναν διαρκώς τη Μακάμπι στις βολές, με αποτέλεσμα η διαφορά να πάει σε διψήφιο νούμερο (21-10) και να λήξει το δεκάλεπτο με 25-12.

Ουσιαστικά η ελληνική ομάδα δεν μπήκε ποτέ για τα καλά στο παιχνίδι. Στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου οι Ισραηλινοί διατήρησαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (29-17), για να αντιδράσει προσωρινά ο Παναθηναϊκός και να μειώσει με καλάθια των Λάσμε και Παππά.

Όμως, το τρίτο φάουλ (αυστηρότατο) του Φώτση, που είχε δώσει ενέργεια και λύσεις με τα επιθετικά ριμπάουντ και το ρεσιτάλ των ελεύθερων βολών, κράτησαν τη Μακάμπι μακριά από την “πράσινη” απειλή.

Το ημίχρονο τέλειωσε με το σκορ στο 36-29 και τους “κίτρινους” να έχουν σουτάρει 15/18 βολές, έναντι μόλις 2/5 των “πράσινων“. Τα 11 επιθετικά ριμπάουντ, το “μηδέν” στα λάθη της δεύτερης περιόδου, ισοφαρίστηκαν από την απλόχερη προσφορά άκοπων πόντων από τους διαιτητές.

Στο δεύτερο μισό οι διαιτητές άλλαξαν τον προσανατολισμό τους στα σφυρίγματα, αλλά το κακό είχε γίνει. Οι περιφερειακοί του Παναθηναϊκού -πλην του Νίκου Παππά– ήταν σε πολύ κακή μέρα, οπότε η δημιουργική διαδικασία ήταν προβληματική και η ομάδα στατική.

Η διαφορά κινήθηκε από 6-12 πόντους (41-29, 45-33), με τον Στεφάν Λάσμε να κάνει εξαιρετική εμφάνιση (η πρώτη φετινή του) και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Κι όταν ο Γιόνας Ματσιούλις με τρίποντο θέλησε να αφυπνίσει τους παίκτες του για να αντεπιτεθούν (50-40), ήρθε ο Σοφοκλής Σχοριτσιανίτης να πετύχει έξι συνεχόμενους πόντους και να κρατήσει τη διαφορά στους εννέα (56-47).

Το τέταρτο μέρος του έργου δεν είχε μεγάλες διαφορές, παρότι ο Παναθηναϊκός κατέβασε τη διαφορά στους έξι (60-54), αλλά ο Ίνκγλις πέτυχε καθοριστικό τρίποντο (63-54). Ξανά οι “πράσινοι” μείωσαν (63-57), αλλά αυτή τη φορά ο Μπλου, πάλι με τρίποντο τους έκοψε τη φόρα (66-57).

Η τελευταία αντεπίθεση δεν ξεκίνησε ποτέ, η “ομάδα του λαού” προηγήθηκε και με +11 (71-60), αλλά οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη κατάφεραν να μειώσουν σε 75-68 και να έχουν μια διαχειρίσιμη διαφορά για τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, αν κι εφόσον φανεί χρήσιμη…

Τα δεκάλεπτα: 25-12, 36-29, 56-47, 75-68.
ΜΑΚΑΜΠΙ (Μπλατ): Ράις 2, Ίνγκλις 14 (3), Σμιθ 10 (1), Χίκμαν 13 (1), Σχορτσιανίτης 8, Τζέιμς 12, Οχαγιόν 2, Μπλου 15 (2), Τάιους.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Διαμαντίδης 5 (1/11 σουτ, 7ασ.), Ούκιτς 2, Ματσιούλις 7 (1), Γκιστ 7 (1), Λάσμε 13, Παππάς 12 (1), Κάρι 2, Μπράμος 8 (1), Μαυροκεφαλίδης 2, Φώτσης 8 (2), Μπατίστ 2, Γιάνκοβιτς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κούκοτς: «Ο Γκος άλλαξε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό»

Ο Τόνι Κούκοτς δηλώνει πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος όλων. Ο Τόνι Κούκοτς πα…