Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μάλαγα – ΟΣΦΠ 74-82 (vid)

Μάλαγα – ΟΣΦΠ 74-82 (vid)

georgios printezis olympiacos piraeus

georgios-printezis-olympiacos-piraeus

15-0 και συνεχίζει…
Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο και με τον Βασίλη Σπανούλη να ευστοχεί σε 4 τρίποντα έφυγε με το διπλό από το “Μαρτίν Καρπένα” επικρατώντας με 82-74 της Μάλαγα, έκανε το “έξι στα έξι” στην Ευρωλίγκα και ανέβασε το αήττητο σερί του στο 15-0 σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα ήταν μία ιστορική αναμέτρηση για τον αρχηγό του Ολυμπιακό αφού με τις τέσσερις ασίστ που μοίρασε, έφτασε στις 611 και προσπέρασε τον Τζέι Αρ Χόλντεν (608) στην λίστα των παικτών με τις περισσότερες τελικές πάσες στην διοργάνωση.

Και όμως το ματς δεν εξελίχθηκε με τους καλύτερους “οιωνούς” για τον Ολυμπιακό που βρέθηκε στην μεγαλύτερη διάρκειά του να κυνηγάει στο σκορ ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιξε καταπληκτικό άμυνα, περιόρισε τη Μάλαγα στους 9 πόντους και με τον Βασίλη Σπανούλη να παίρνει το “όπλο” του επιθετικά κατέκτησε το ροζ φύλλο.

Ο αρχηγός των “ερυθρολεύκων” θύμισε τον παίκτη του περσινού τελικού με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο φάιναλ φορ του Λονδίνου καθώς με τέσσερα τρίποντα στην τελευταία “πράξη” της αναμέτρησης “εκτέλεσε” τους Ισπανούς. Μάλιστα η Μάλαγα έμεινε χωρίς πόντο για περίπου έξι λεπτά με τους Πειραιώτες να εκτοξεύουν την διαφορά στους 11 πόντους (79-68) στο κρισιμότερο σημείο του αγώνα. Ας πάρουμε τα πράγματα με την χρονική σειρά που συνέβησαν…

Η Μάλαγα μπήκε πιο δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 6-2 στο 2’. Οι “ερυθρόλευκοι” απάντησαν και με την μπάλα να περνάει κοντά στο καλάθι πήραν… κεφάλι με 13-8 στο 5’ χάρη σε σερί 7-0 που πραγματοποίησαν.

Η ισπανική ομάδα μείωσε σε 13-12 με τον Ολυμπιακό να κρατάει μία σταθερή διαφορά 3 πόντων. Μάλιστα με τρίποντο του Κώστα Σλούκα οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την πρωτοπορία (20-17) πριν οι γηπεδούχοι κάνουν σερί 6-0 (23-20) που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το πρέσινγκ των Ισπανών σε συνδυασμό με την έλλειψη συγκέντρωσης των “ερυθρολεύκων” οδήγησαν σε λάθη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός είχε 12 λάθη στο πρώτο μέρος.

Την ίδια ώρα οι παίκτες της Μάλαγα επεδίωκαν την επαφή και πήγαν στην γραμμή των ελευθέρων βολών 18 φορές (14/18) σε αντίθεση με τις τρεις βολές όλες και όλες που εκτέλεσαν οι “ερυθρόλευκοι” στο πρώτο ημίχρονο (3/3).

Παρά το γεγονός ότι η Μάλαγα κατόρθωσε να ξεφύγει με 46-36, 2 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα πριν την λήξη της περιόδου εκμεταλλευόμενη και την τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, εντούτοις δεν κατάφερε να συντηρήσει την διαφορά.

Ο Ολυμπιακός που έβρισκε λύσεις στην αρχή του δεκαλέπτου από τον Ματ Λοτζέσκι (12 πόντοι) επανήλθε, βελτίωσε την άμυνά του και με δύο βολές του Βασίλη Σπανούλη και ένα τρίποντο του Στράτου Περπέρογλου “ψαλίδισε” την διαφορά στους 5 πόντους (46-41) με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Χουάν Πλάθα διατήρησαν την ίδια πίεση στην άμυνα ενώ στην επίθεση ευστοχούσαν από την περιφέρεια. Έτσι με δύο τρίποντα κατόρθωσαν να ανεβάσουν ξανά την διαφορά σε διψήφια νούμερα (56-45).

Ο Ολυμπιακός επέστεψε άμεσα και με συνεχόμενους πόντους του Λοτζέσκι και του Σπανούλη μείωσε σε 58-54 πριν ο Μπρεντ Πέτγουεϊ την… ψαλιδίσει στην μικρότερη τιμή της (60-59, 1 λεπτό και 29 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη της τρίτης περιόδου). Το δεκάλεπτο έκλεισε με τη Μάλαγα να είναι μπροστά με 65-62 με 1/3 βολές του Κουζμίνσκας.

Το τελευταίο δεκάλεπτο άρχισε με τους γηπεδούχους να… επιστρατεύουν ζώνη. Ένα καλάθι του Ντομάντας Σαμπόνις αύξησε την διαφορά στους 5 πόντους (67-62) στο 31’ αλλά αυτό έμελλε να είναι το έσχατο εύστοχο σουτ των Ισπανών που ξαναβρήκαν… στόχο στο 37’.

Την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν άμυνα για… σεμινάριο, ο Βασίλης Σπανούλης έπαιρνε την κατάσταση στα χέρια του στην επίθεση. Με άξιο συμπαραστάτη τον Μπράιαν Ντάνστον έγειραν την… πλάστιγγα υπέρ των “ερυθρολεύκων” με μία τρομερή ανατροπή (σερί 13-0).

Η Μάλαγα έδειχνε να καταρρέει, ίσως και από το “πρέπει” της νίκης, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 82-72. Το τελικό 82-74 πιστοποίησε την ανωτερότητα των πρωταθλητών Ευρώπης στον όμιλο. Αξίζει να σημειωθεί πως οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα σούταραν με 67% στα δίποντα (21/31) και με 47% στα τρίποντα (10/21) ενώ στο δεύτερο μέρος έκαναν μόλις 6 λάθη.

Ο Σπανούλης ήταν καθοριστικός και με 21 πόντους (4/6 τρίποντα) και 4 ασίστ οδήγησε την ομάδα του στο σπουδαίο διπλό. Ο Ματ Λοτζέσκι πρόσθεσε 19 πόντους (3/4 τρίποντα) αλλά “σίγησε” στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Κάνερ – Μέντλεϊ (11 πόντοι) και ο Χετσμάγιερ (11 πόντους) ήταν οι πρώτοι σκόρερ για την Μάλαγα.

Μάλαγα – Ολυμπιακός 74-82
Διαιτητές: Τσέρεμπουχ – Ρότσα – Πάστουσιακ
Τα δεκάλεπτα: 23-20, 46-41, 65-62, 74-82.
ΜΑΛΑΓΑ (Πλάθα): Σαμπόνις 4 (4 ριμπ.), Βιδάλ, Κάλογουεϊ 10 (5 ασίσ.), Σουάρεθ 10 (1), Γκρέιντζερ 6, Βάσκεθ 6, Τούλσον 2, Κουζμίνσκας 8, Ντράγκιτς 6, Χετσμάγιερ 11 (1 τριπ., 4 ριμπ.), Κάνερ – Μέντλεϊ 11 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3 (1 τριπ., 5 ριμπ.), Λο 3, Ντάνστον 13 (3 τάπες), Σπανούλης 21 (4 τριπ., 4 ασίσ.), Περπέρογλου 8 (1), Σλούκας 3 (1), Μπέγκιτς, Πρίντεζης 8, Μάντζαρης 4 (5 ασίσ.), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 19 (3).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: «Ηφαίστειο» το ΟΑΚΑ με την Μακάμπι

Sold out τα ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Παναθηναϊκός θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του …