Κεντρική Διεθνή Καταιγιστική η Βαλένθια

Καταιγιστική η Βαλένθια

valencia zaragosa

valencia-zaragosa

Με εξαιρετικό μπάσκετ κυρίως στην τρίτη περίοδο η Βαλένθια συνέτριψε εντός έδρας τη Σαραγόσα με 96-76 στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Liga Endesa και σημείωσε έτσι την τέταρτη φετινή της νίκη.

Οι “νυχτερίδες” ανέβασαν… στροφές κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο όταν με επιμέρους σκορ 27-15 εκτόξευσαν την διαφορά στους 14 πόντους (70-56). Στο υπόλοιπο κομμάτι του ματς η Βαλένθια συνέχισε να είναι καταιγιστική και με τον Τζάστιν Ντόελμαν (32 πόντοι, 7 ριμπάουντ) να είναι σε μεγάλα “κέφια” κατέκτησαν εύκολα το ροζ φύλλο. Πολύ καλός ήταν και ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ. Στον αντίποδα ο Γκιόργκι Σερμαντίνι ήταν ο πρώτος σκόρερ με 17 πόντους για τους φιλοξενούμενους.

Δεν “ίδρωσε” η Μάλαγα

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον όμιλο της Ευρωλίγκα, Μάλαγα, δεν “ίδρωσε” και πολύ προκριμένου να “λυγίσει” την αντίσταση της Μούρθια εντός έδρας με 81-72 και να πανηγυρίσει με την σειρά της την τέταρτη φετινή νίκη. Οι γηπεδούχοι επέβαλαν το… νόμο τους στο δεύτερο ημίχρονο και με ευστοχία στα τρίποντα (10/22-45%) πραγματοποίησαν επιμέρους σκορ 48-37. Ο Κάρλος Σουάρεθ (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ) ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους νικητές ενώ τους ίδιους πόντους έβαλε και ο Σκοτ Γουντ από την μεριά των ηττημένων.

Το… χαβά της η Γκραν Κανάρια

Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέα με την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης παρέμεινε η Γκραν Κανάρια η οποία συνέχισε το… χαβά της και το αήττητο σερί με νέο “θύμα” εκτός έδρας την Εστουντιάντες (75-63). Οι νησιώτες έκαναν έτσι το “πέντε στα πέντε” αφού πρώτα χρειάστηκε να… φορτσάρουν στο δεύτερο δεκάλεπτο για να επιβάλλουν τον ρυθμό τους (επιμέρους σκορ 22-11). Έκτοτε οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν με μπροστάρη τον Άλμπερτ Όλιβερ (14 πόντοι). Ο Γκιγιέ Ρούμπιο με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ τελείωσε τον αγώνα με νταμπλ-νταμπλ για τους “φοιτητές”.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:
Καχασόλ Σεβίλλη – Φουενλαμπράδα 74-60 (9/11)
Χιπούσκοα – Μπιλμπάο 83-71 (9/11)
Μπανταλόνα – Ομπραντόιρο 70-63 (9/11)
Μπαρτσελόνα – Κανάριας 87-71
Βαγιαδολίδ – Λαμποράλ Κούτσα 58-87
Ρεάλ Μαδρίτης – Μανρέσα 111-63
Βαλένθια – Σαραγόσα 96-76
Μάλαγα – Μούρθια 81-72
Εστουντιάντες – Γκραν Κανάρια 63-75

Η Βαθμολογία (5η αγωνιστική): Ρεάλ Μαδρίτης 10, Γκραν Κανάρια 10, Μπαρτσελόνα 10, Βαλένθια 9, Μάλαγα 9, Σαραγόσα 8, Κανάριας 8, Καχασόλ Σεβίλλη 7, Μούρθια 7, Μπανταλόνα 7, Λαμποράλ Κούτσα 7, Χιπούσκοα 7, Μανρέσα 7, Ομπραντόιρο 6, Εστουντιάντες 6, Φουενλαμπράδα 6, Βαγιαδολίδ 6, Μπιλμπάο 5.

Επόμενη αγωνιστική (6η, 16-17/11): Φουενλαμπράδα – Εστουντιάντες, Κανάριας – Μπανταλόνα, Ομπραντόιρο – Βαλένθια, Μούρθια – Χιπούσκοα, Λαμποράλ Κούτσα – Μάλαγα, Σαραγόσα – Καχασόλ Σεβίλλη, Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα, Γκραν Κανάρια – Ρεάλ Μαδρίτης, Μανρέσα – Βαγιαδολίδ.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…