Κεντρική Διεθνή “Καθάρισε” εύκολα η Καχασόλ

“Καθάρισε” εύκολα η Καχασόλ

kavaliauskas bilbao

kavaliauskas-bilbao

Η Καχασόλ Σεβίλλη εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και έκαμψε την… αντίσταση της Φουενλαμπράδα με 74-60 στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Liga Endesa και πέτυχε την δεύτερη φετινή της νίκη.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν… στροφές στο δεύτερο ημίχρονο όπου με “όπλο” την άμυνα και σωστές επιθετικές επιλογές (επιμέρους σκορ 46-24) “καθάρισαν” εύκολα και πήραν στα χέρια τους το ροζ φύλλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν μόλις 8 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Τόμας Σατοράνσκι με 15 πόντους και 4 ασίστ ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους Σεβιγιάνους ενώ ο Άντι Πάνκο με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν ο καλύτερος παίκτης για τους ηττημένους.

Ούτε… τώρα η Μπιλμπάο

Την πέμπτη της ήττα γνώρισε η Μπιλμπάο η οποία ούτε… τώρα κατόρθωσε να χαμογελάσει στο πρωτάθλημα. Οι Βάσκοι είναι η μόνοι που δεν έχουν κάνει “σεφτέ” στην Liga Endesa την ώρα που στο Eurocup έχουν “τέσσερα στα τέσσερα”. Κατά τα άλλα η Μπιλμπάο ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χιπούσκοα με 83-71. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλο τον αγώνα με τους Βάσκους να αντιδρούν μόνο στην τρίτη περίοδο (επιμέρους σκορ 15-20), παροδικά όπως αποδείχθηκε. Ο Τζέισον Ρόμπινσον ήταν “όλα τα λεφτά” για τους γηπεδούχους με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ντάιρις Μπέρτανς με 17 πόντους.

Νέα ήττα για Ξανθόπουλο

Στο 1-4 έφτασε το ρεκόρ της Ομπραντόιρο του Βασίλη Ξανθόπουλου στην Liga Endesa καθώς γνώρισε την ήττα από την Μπανταλόνα εκτός έδρας με 70-63. Ο Έλληνας γκαρντ έμεινε άποντος (0/2 δίποντα) στα 18 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα που αγωνίστηκε ενώ παράλληλα “μάζεψε” 3 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ.

Από εκεί και πέρα η Μπανταλόνα κατόρθωσε να βρει ρυθμό στο τρίτο δεκάλεπτο όταν έβαλε και τις βάσεις για την δεύτερη φετινή της νίκη χάρη στο επιμέρους σκορ 23-12 που πραγματοποίησε. Ο Ντεβόε Τζόσεφ με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν απολαυστικός για τους γηπεδούχους. Φοβερό νταμπλ-νταμπλ από τον Μάικ Μούσκαλα (17 πόντοι, 16 ριμπάουντ) αλλά η εμφάνιση του δεν αρκούσε στην Ομπραντόιρο.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:
Καχασόλ Σεβίλλη – Φουενλαμπράδα 74-60
Χιπούσκοα – Μπιλμπάο 83-71
Μπανταλόνα – Ομπραντόιρο 70-63
Μπαρτσελόνα – Κανάριας (10/11)
Βαγιαδολίδ – Λαμποράλ Κούτσα (10/11)
Ρεάλ Μαδρίτης – Μανρέσα (10/11)
Βαλένθια – Σαράγοσα (10/11)
Μάλαγα – Μούρθια (10/11)
Εστουντιάντες – Γκραν Κανάρια (10/11).

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…