Κεντρική Διεθνή Κέρδισε ο… μαθητής

Κέρδισε ο… μαθητής

mejia banvit

mejia-banvit

Η πρώτη… παρτίδα των φετινών “μονομαχιών” του Δημήτρη Ιτούδη με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς έληξε με τη Μπάνβιτ να θριαμβεύει επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ εντός έδρας με 91-76 στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Τουρκίας.

Ο “μάθητης” κέρδισε λοιπόν τον… δάσκαλο σε μία αναμέτρηση όπου η Μπάνβιτ ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και “βραχυκύκλωσε” με την άμυνά της τους φιλοξενούμενους. Έτσι η ομάδα του Έλληνα τεχνικού παρέμεινε αήττητη και στην κορυφή της βαθμολογίας ενώ ήταν η δεύτερη ήττα για τη “Φενέρ” την φετινή σεζόν.

Η Μπάνβιτ έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ κατά διαστήματα με επιθετικό πλουραρισμό καθώς πέντε παίκτες της σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων με πρώτο σκόρερ τον Ερλ Ρόουλαντ (25 πόντοι, 5 ριμπάουντ). Οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 51-45 με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου την ώρα που στην επανάληψη ανέβασαν… στροφές. Έτσι η διαφορά αυξήθηκε στους 12 πόντους (71-59) που ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Μάλιστα η Μπάνβιτ δεν “σήκωσε” το… πόδι από το “γκάζι” στην τελευταία “πράξη” της αναμέτρησης, αντίθετα εκτόξευσε την διαφορά στους 20 πόντους (89-69) με καλάθι του Ρόουλαντ, 1 λεπτό και 22 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν με σερί 5-0 να περιορίσουν λίγο την έκταση της ήττας.

Πολύ καλή παρουσία για τους νικητές είχε και ο Τσακ Ντέιβις με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ με τον Σάμι Μέχια να προσθέτει 13 πόντους. Στον αντίποδα ο Εμίρ Πρέλντζιτς τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ για τους ηττημένους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…