Κεντρική Διεθνή Ιστορικός θρίαμβος για Βαλένθια

Ιστορικός θρίαμβος για Βαλένθια

valencia valladolid

valencia_valladolid

Ποιος είδε τη Βαλένθια και δεν τη φοβήθηκε… Οι “νυχτερίδες” διέλυσαν τη Βαγιαδολίδ των Δημήτρη Χαριτόπουλου και Παναγιώτη Βασιλόπουλου με 108-57 στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Ισπανίας.

Η Βαλένθια έγραψε ιστορία καθώς η διαφορά των 51 πόντων είναι η μεγαλύτερη που έχει υπάρχει ποτέ σε αγώνα της Liga Endesa. Οι γηπεδούχοι έφτασαν σε αυτό τον θρίαμβο έχοντας επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων ενώ έπαιξαν και άμυνα που… τσάκιζε κόκαλα. Οι δύο Έλληνες προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να γλιτώσουν την ομάδα τους από τη συντριβή. Ο Χαριτόπουλος τελείωσε το ματς με 7 πόντους (3/4 βολές, 2/7 δίποντα) και 5 ριμπάουντ σε σχεδόν 24 λεπτά συμμετοχής. Από την πλευρά του ο Βασιλόπουλος έπαιξε 16 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα και πρόσθεσε 7 πόντους (2/2 βολές, 1/7 δίποντα, 1/1 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Κατά τα άλλα οι “νυχτερίδες” έδειξαν τα… δόντια τους από το πρώτο δεκάλεπτο το οποίο έκλεισαν με μία υπέρ τους διαφορά 18 πόντων (26-8). Στην συνέχεια δεν “σήκωσαν” το… πόδι από το “γκάζι” και έφτασαν στην πολύ εύκολη νίκη. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζάστιν Ντόελμαν με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Δεύτερη νίκη για Μούρθια

Πιο δύσκολα από ότι φαινόταν στα τρία πρώτα δεκάλεπτο η Μούρθια επιβλήθηκε της Εστουντιάντες εκτός έδρας με 77-69 και πέτυχε την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα. Αντίθετα οι “φοιτητές” έχουν ρεκόρ 1-3. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στα 2/3 του ματς, ενώ προηγήθηκαν με 58-39 που ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι απλά κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Σκοτ Γουντ με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ. Από την Εστουντιάντες διασώθηκε ο Γκιγιέ Ρούμπιο με 20 πόντους.

“Σεφτέ” για Καχασόλ

Στον αγώνα που έκλεισε το πρόγραμμα της σημερινής μέρας στην Liga Endesa η Καχασόλ Σεβίλλη συνέτριψε εντός έδρας την Λαμποράλ Κούτσα με 82-62 και έκανε “σεφτέ” για τη φετινή σεζόν. Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο και με “όπλο” την άμυνα δέχτηκαν μόλις 25 πόντους ενώ ταυτόχρονα πέτυχαν 40 πόντους. Οι Βάσκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ροκάνισαν την διαφορά στους 11 πόντους (59-48) αλλά μέχρι εκεί… Ο Σκοτ Μπάμπφορθ με 20 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ οδήγησε την ομάδα του στο ροζ φύλλο. Για την Λαμποράλ που είναι αντίπαλος του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα και έχει ρεκόρ 1-3 στο πρωτάθλημα οι Τίμπορ Πλάις και Αντρές Νοτσιόνι έβαλαν από 13 πόντους έκαστος. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Σεβιγιάνοι σούταραν με ποσοστό 41% στα τρίποντα (12/19).

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:
Εστουντιάντες – Μούρθια 69-77
Βαλένθια – Βαγιαδολίδ 108-57
Καχασόλ Σεβίλλη – Λαμποράλ Κούτσα 82-62
Σαραγόσα – Μανρέσα (3/11)
Ρεάλ Μαδρίτης – Μπιλμπάο (3/11)
Μπαρτσελόνα – Χιπούσκοα (3/11)
Γκραν Κανάρια – Κανάριας (3/11)
Μπανταλόνα – Μάλαγα (3/11)
Φουενλαμπράδα – Ομπραντόιρο (3/11).

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…