Κεντρική Διεθνή “Ισοπεδωτική” η Ρεάλ

“Ισοπεδωτική” η Ρεάλ

real madrid manresa

real madrid-manresa

Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης βρει ρυθμό πολύ δύσκολα σταματιέται… Οι Μαδριλένοι συνέτριψαν την Μανρέσα εντός έδρας με 111-63, έκαναν το “πέντε στα πέντε” και παρέμειναν στην κορυφή παρέα με την Μπαρτσελόνα που κέρδισε εύκολα την Κανάριας.

Η Ρεάλ του Γιάννη Μπουρούση ήταν “ισοπεδωτική” και δεν άφησε κανένα περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Χάρη Γιαννόπουλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 54-28 με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Οι πρωταθλητές Ισπανίας δεν “σήκωσαν” το… πόδι από το “γκάζι” στην επανάληψη, αντίθετα προσέφεραν και θέαμα με μπροστάρη τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ (9 ασίστ). Συνολικά οι Μαδριλένοι μοίρασαν 30 ασίστ και σούταραν με 71% στα δίποντα (36/51).

Ο Γιάννης Μπουρούσης έπαιξε 11 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα και τελείωσε το ματς με 6 πόντους (2/2 βολές, 2/3 δίποντα) και 2 ασίστ. Φοβερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Νίκολα Μίροτιτς με 28 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από την Μανρέσα που δεν μπόρεσε να σταματήσει την “καταιγίδα” διασώθηκε ο Ντομινίκ Γουότερς με 17 πόντους. Ο Γιαννόπουλος πρόσθεσε 1 ριμπάουντ και 2 ασίστ ενώ έμεινε άποντος (0/2 τρίποντα) σε 15 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα συμμετοχής.

Εύκολα οι Καταλανοί

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Μπαρτσελόνα έκαμψε την αντίσταση της Κανάριας εντός έδρας με 87-71, έφτασε στο 5-0 και βρίσκεται “αγκαλιά” με τη Ρεάλ στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Καταλανοί κυριάρχησαν από το ξεκίνημα και πήραν εύκολα το ροζ φύλλο. Ο Άντε Τόμιτς με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για τους “μπλαουγκράνα” με τον Κώστα Παπανικολάου να σταματάει στους 4 πόντους (2/3 δίποντα) ενώ “μάζεψε” 2 ριμπάουντ και έδωσε 3 ασίστ σε 22 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα παρουσίας στο παρκέ. Για την Κανάριας που υπέστη την δεύτερη σερί ήττα της ο Μπλάγκοτα Σέκουλιτς έκανε νταμπλ-νταμπλ (11 πόντοι, 12 ριμπάουντ).

Σούπερ Χαριτόπουλος, διπλό η Λαμποράλ

Στο τρίτο ματς της σημερινής μέρας στην Liga Endesa η Λαμποράλ Κούτσα πέρασε άνετα από την έδρα της Βαγιαδολίδ όπου επικράτησε με 87-58. Ήταν η δεύτερη νίκη για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα ενώ αντίθετα ήταν η τέταρτη ήττα για την ομάδα του Δημήτρη Χαριτόπουλου και του Παναγιώτη Βασιλόπουλου. Οι Βάσκοι “καθάρισαν” την… μπουγάδα από νωρίς, απέκτησαν διψήφια διαφορά (40-27) την οποία και συντήρησαν για να έρθει το διπλό.

Ο Χαριτόπουλος ήταν σούπερ και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 22 πόντους (8/10 βολές, 7/10 δίποντα) και 5 ριμπάουντ σε σχεδόν 28 λεπτά συμμετοχής. Ο Βασιλόπουλος έπαιξε 14 λεπτά και πρόσθεσε 4 πόντους (4/4 βολές, 0/4 δίποντα, 0/1 τρίποντα) και 1 ριμπάουντ πριν αποβληθεί με 5 φάουλ. Καλύτερος παίκτης για τους νικητές ήταν ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:
Καχασόλ Σεβίλλη – Φουενλαμπράδα 74-60 (9/11)
Χιπούσκοα – Μπιλμπάο 83-71 (9/11)
Μπανταλόνα – Ομπραντόιρο 70-63 (9/11)
Μπαρτσελόνα – Κανάριας 87-71
Βαγιαδολίδ – Λαμποράλ Κούτσα 58-87
Ρεάλ Μαδρίτης – Μανρέσα 111-63
Βαλένθια – Σαραγόσα (10/11)
Μάλαγα – Μούρθια (10/11)
Εστουντιάντες – Γκραν Κανάρια (10/11).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στην Χαποέλ Τελ Αβίβ ο Στέφανος Δέδας

Επίσημη η πρόσληψη του Στέφανου Δέδα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Τα ηνία της Χάποελ Τελ Αβίβ ανέ…