Κεντρική Διεθνή Η Βόννη πήρε το ντέρμπι

Η Βόννη πήρε το ντέρμπι

bonn alba berlin

bonn_alba berlin

Δύο… γνώριμες βρέθηκαν αντιμέτωπες στην έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος Γερμανίας καθώς συναντήθηκαν η Βόννη και η Άλμπα Βερολίνου που είναι μαζί και στον όμιλο του Eurocup. Αυτή την φορά είχαμε διαφορετικό νικητή (60-59).

Μπορεί στο Eurocup η Άλμπα Βερολίνου να “άλωσε” την έδρα της αντιπάλου της, ωστόσο η Βόννη πήρε ρεβάνς και μαζί το ροζ φύλλο στο… ντέρμπι του πρωταθλήματος χάρη σε γκολ-φάουλ του Μπένας Βεϊκάλας, που διαμόρφωσε το τελικό 60-59 δύο δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Στη συνέχεια το τρίποντο του Ντέιβιντ Λόγκαν δεν βρήκε στόχο. Σε ένα κακό ποιοτικά ματς οι γηπεδούχοι ήταν πιο αποτελεσματικοί στα τρία πρώτα δεκάλεπτα όταν προηγήθηκαν με 45-35. Στη τελευταία “πράξη” της αναμέτρησης η Βόννη παρ’ ολίγον να χύσει την… καρδάρα με το γάλα αλλά ας είναι καλά ο Βεϊκάλας… Ο Λιθουανός ήταν και ο πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους με 18 πόντους. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Λεβόν Κένταλ με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Σπουδαίο διπλό πέτυχε η Όλντενμπουργκ στην έδρα της Λούντβιγκσμπουργκ με 90-86 και σημείωσε την έκτη φετινή της νίκη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τα ηνία του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο όπου κατόρθωσαν να βάλουν 52 πόντους και να δεχτούν 40. Οι γηπεδούχοι ανέκαμψαν, μείωσαν σε 68-62 χωρίς όμως περαιτέρω συνέπειες για τους νικητές. Η Όλντενμπουργκ η οποία σούταρε με 11/26 (41%) στα τρίποντα είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων με κορυφαίο όλων τον Τζούλιους Τζένκινς (22 πόντοι). Από τους γηπεδούχους ο Κάλβιν Χάρις τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους και 7 ριμπάουντ.

“Σεφτέ” για την φετινή σεζόν έκανε η Βούζμπουργκ η οποία εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και έριξε στο… καναβάτσο την Μπρεμερχάβεν με 77-63. Τα πάντα κρίθηκαν από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά με τους γηπεδούχους να αυξάνουν συνεχώς την διαφορά. Με ρεκόρ 6-1 συνεχίζει πλέον η Άρτλαντ η οποία έκαμψε την αντίσταση της Μίτελντοϊτσερ εκτός έδρας με 76-71. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν φοβερή ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου με επιμέρους σκορ 27-16 έφτασαν στο ροζ φύλλο. Ο Ντέιβιντ Χόλστον με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν εξαιρετικός για τους νικητές.

Η Φρανκφούρτη χαμογέλασε για τρίτη φορά φέτος αφού κέρδισε εκτός έδρας την Τρίερ με 85-75. Οι φιλοξενούμενοι είδαν το… Χάρο με τα μάτια τους στο τρίτο δεκάλεπτο όταν ανετράπη υπέρ τους διαφορά 13 πόντων (49-36) χάρη σε επιμέρους σκορ 28-14 που πραγματοποίησαν οι γηπεδούχοι. Εντέλει στο τέλος οι καρδιές επανήλθαν στις… θέσεις τους. “Μαγικός” για τους νικητές ήταν ο Άντριου Ράουτινς με 30 πόντους. Στα υπόλοιπα ματς υπήρχαν δύο διπλά με “θύτες” την Ουλμ (88-78 τη Μπέιροϊτ) και την Τούμπιγκεν (88-83 τη Μπραουνσβάιγκ).

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:
Βούζμπουργκ – Μπρεμερχάβεν 77-63
Μπέιροϊτ – Ουλμ 78-88
Μίτελντοϊτσερ – Άρτλαντ 71-76
Λούντβιγκσμπουργκ – Όλντενμπουργκ 86-90
Μπραουνσβάιγκ – Τούμπιγκεν 83-88
Τρίερ – Φρανκφούρτη 75-85
Βόννη – Άλμπα Βερολίνου 60-59
Ράστα – Μπάμπεργκ (3/11)
Μπάγερν Μονάχου – Χάγκεν (3/11).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…