Κεντρική Basket League Αγώνες Ηλυσιακός – Τρίκαλα 67-59

Ηλυσιακός – Τρίκαλα 67-59

Bontz Ilisiakos

Bontz-Ilisiakos

Η πρώτη νίκη είναι γεγονός για τον Ηλυσιακό, αφού επικράτησε στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής, απέναντι στα Τρίκαλα, με 67-59. Ο Δημήτρης Λιόγας (νυν προπονητής του Ηλυσιακού) κέρδισε τον Κώστα Φλεβαράκη (πρώην προπονητή του Ηλυσιακού και νυν των Τρικάλων), σε μια συναισθηματικά φορτισμένη αναμέτρηση. Οι Θεσσαλοί συνεχίζουν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, μετά και το πέρας της 4ης αγωνιστικής.

Προσηλωμένοι στην άμυνα, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεκίνησαν την αναμέτρηση Ηλυσιακός και Τρίκαλα. Οι Θεσσαλοί πήραν ένα μικρό προβάδισμα 4 πόντων αλλά οι “κιτρινόμαυροι” απάντησαν με ένα σερί 7-0 και πήραν τα “ηνία” στην αναμέτρηση (7-4). Σε ένα νωθρό πρώτο δεκάλεπτο, τα προβάδισμα άλλαζε διαρκώς “χέρια“.

Οι παίκτες του Δημήτρη Λιόγα, είχαν καλή αμυντική λειτουργία, αλλά δεν μπορούσαν να βάλουν την μπάλα στο καλάθι. Οι φιλοξενούμενοι λίγο πριν το τέλος της περιόδου πήραν προβάδισμα 5 πόντων (10-15), εκμεταλλευόμενοι το επιθετικό πρόβλημα των αντιπάλων τους. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τα Τρίκαλα να προηγούνται με 15-14.

Αποφασισμένοι να κάνουν την πρώτη τους φετινή νίκη οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν ένα σερί 11-2 και πήραν “αέρα” 8 πόντων (25-17) στα μισά της δεύτερης περιόδου. Οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη είχαν χάσει την συγκέντρωσή τους και δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Ηλυσιακού.

Γκρέιντζερ και Γιούινγκ ήταν οι πιο ενεργητικοί παίκτες για τα Τρίκαλα. Οι γηπεδούχοι κάνοντας μια καλή δεύτερη περίοδο, είχαν κάνει διαφορά 10 πόντων (32-22) 2’ πριν το ημίχρονο. Όσες προσπάθειες έκανε ο Γιούινγκ για να μειώσει στο σκορ, οι “κιτρινόμαυροι“είχαν απάντηση. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ηλυσιακό να προηγείται με 40-28.

Ο Ηλυσιακός επέστρεψε από τα αποδυτήρια, από εκεί που είχε σταματήσει στο πρώτο ημίχρονο. Δυο καρφώματα του Μπόντζ, έδωσαν “αέρα” 15 πόντων (45-30) στους κιτρινόμαυρους. Οι Θεσσαλοί “ξύπνησαν” και με ένα σερί 7-0 επέστρεψε στην διεκδίκηση της νίκης.

Οι “κιτρινόμαυροι” έστω και δύσκολα κρατούσαν το προβάδισμα, που είχαν “χτίσει” στο πρώτο ημίχρονο. Καυκής και Μπόντζ κρατούσαν τον Ηλυσιακό μπροστά στο σκορ. το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Ηλυσιακό να προηγείται με 47-41, με τους φιλοξενούμενους να έχουν μειώσει στους 6 πόντους.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο οι παίκτες του κόουτς Λιόγα, μπήκαν δυνατά στο παρκέ, κάνοντας γρήγορα ένα σερί 9-3, ανακτώντας την 12 πόντων διαφορά (56-44). Οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν ικανοί να προβληματίσουν τους αντιπάλους τους, καθώς ο μοναδικός που “πάλευε” ήταν ο Γιούινγκ, με τον Μουτακαμπίρ να “ακολουθεί“.

Όσες προσπάθειες, επιστροφής στην διεκδίκηση της νίκης, κι αν έκαναν οι παίκτες των Τρικάλων, έβρισκαν “απέναντί” τους τους Μπόντζ και Στέφενς, οι οποίοι 2’ πριν το τέλος της αναμέτρησης έδωσαν στον Ηλυσιακό προβάδισμα 10 πόντων (62-52).

Ο Μουτακαμπίρ προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα για την ομάδα του, αλλά λίγο ο χρόνος και λίγο το πάθος των γηπεδούχων, δεν κατάφερε και πολλά.η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τον Ηλυσιακό να παίρνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 67-59.

Διαιτητές: Πηλοΐδης – Ψαριανός – Παναγιώτου.
Τα δεκάλεπτα: 14-15, 40-28, 47-41, 67-59.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Λιόγας): Καυκής 11 (1), Ανντωνάκης 3, Σμιθ 13 (3), Χατζής 9, Δορκοφίκης 2, Στέφενς 11 (1), Βαβάτσικος, Ιωάννου 8, Τζουγκαράκης, Μπόντζ 11, Άντερσον 1.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Έβανς 6, Περούνισιτς, Γιούινγκ 15, Γιαννακίδης 2, Πέτροβιτς, Κόμματος 2, Γρέιντζερ 9 (1), Δεληγιάννης 4, Ματαλόν 7 (1), Γεωργάκης, Μουτακαμπίρ 14 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…