Κεντρική Διεθνή Εύκολα η Σιένα

Εύκολα η Σιένα

siena montegranaro

siena-montegranaro

Η Σιένα πραγματοποίησε εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο και χάρη σε αυτό εξασφάλισε την πέμπτη νίκη για την φετινή σεζόν στην Serie A με “θύμα” την Μοντεγκρανάρο εντός έδρας με 84-73.

Οι πρωταθλητές είχαν… πατημένο το “γκάζι” από το ξεκίνημα όπου βρέθηκαν να προηγούνται με 30-15 με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Ίδια εικόνα και στην συνέχεια με τους γηπεδούχους να κρατάνε εύκολα τη διαφορά στους 16 πόντους (46-30). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν προσωρινά στο 61-55 της τρίτης περιόδου χωρίς όμως περαιτέρω συνέπειες για τη Σιένα. Ο Τζεφ Βιτζιάνο ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές με 17 πόντους ενώ “μάζεψε” και 5 ριμπάουντ. Ο Ζέλικο Σάκιτς έκανε νταμπλ-νταμπλ για την Μοντεγκρανάρο με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Δεν έφτανε ο εξαιρετικός Σάκοτα

Την τρίτη της ήττα στο πρωτάθλημα υπέστη η Βαρέζε του Ντούσαν Σάκοτα η οποία βρέθηκε στο… καναβάτσο εντός έδρας από την Μπρίντιζι (85-71). Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν το ρεκόρ τους στο 5-1 και συγκατοικούν με τη Σιένα και τη Βίρτους Μπολόνια στην κορυφή. Η Μπρίντιζι κυριάρχησε από νωρίς, εκτόξευσε την διαφορά στους 20 πόντους (49-29) με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και στην συνέχεια την διατήρησε.

Ο Μίροσλαβ Τόντιτς με 17 πόντους ήταν το πρώτο “βιολί” για τους νικητές. Ο Σάκοτα ήταν εξαιρετικός αλλά δεν έφτανε για να κερδίσει η ομάδα του. Τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους (2/2 βολές, 5/9 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 26 λεπτά συμμετοχής.

Διπλό με ανατροπή για Βίρτους Μπολόνια

Το πέμπτο ροζ φύλλο στο πρωτάθλημα κατέκτησε η Βίρτους Μπολόνια η οποία “απέδρασε” από την έδρα της Βίρτους Ρόμα με 89-81 χάρη σε μία εντυπωσιακή ανατροπή που πραγματοποίησε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Συγκεκριμένα οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 67-55 με την λήξη της τρίτης περιόδου ωστόσο οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους σκορ 34-14 γύρισαν… τούμπα το ματς. Ο Ντουάιτ Χάρντι με 21 πόντους και ο Ματ Ουόλς με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους νικητές.

Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας η Κρεμόνα και η Ρέτζιο Εμίλια κράτησαν “απόρθητα” τα… κάστρα τους αφού έκαμψαν αντίσταση των Καντού (98-91) και Πιστόια (67-56) αντίστοιχα. Στο 4-2 ανέβηκε η Σάσσαρι η οποία κέρδισε εκτός έδρας την Πέζαρο με 82-77. Η αναμέτρηση κρίθηκε στο “νήμα” με τους φιλοξενούμενους να έχουν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση τον Ντρέικ Ντίνερ (21 πόντοι, 4 ριμπάουντ).

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:
Αβελίνο – Καζέρτα 76-70 (16/11)
Σιένα – Μοντεγκρανάρο 84-73
Ρέτζιο Εμίλια – Πιστόια 67-56
Κρεμόνα – Καντού 98-91
Πέζαρο – Σάσσαρι 77-82
Βαρέζε – Μπρίντιζι 71-85
Βίρτους Ρόμα – Βίρτους Μπολόνια 81-89
Βενέτσια – Αρμάνι Μιλάνο (18/11).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…