Κεντρική Διεθνή “Ευχαριστώ τον Τρινκιέρι”

“Ευχαριστώ τον Τρινκιέρι”

kyle hines cska moscow

kyle-hines-cska moscow

Ο Κάιλ Χάινς παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης σε ρωσικά ΜΜΕ όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απόφασή του να αφήσει τις ΗΠΑ και να αγωνιστεί στη Ευρώπη, ενώ παράλληλα έδωσε το δικό του… ευχαριστώ στον Αντρέα Τρινκιέρι και χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ως… ευκαιρία ζωής.

Ο Αμερικανός άσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναφέρθηκε αρχικά στην επιλογή του να ξεκινήσει από την Ιταλία την ευρωπαϊκή του περιπέτεια: “Ήμουν στο Λας Βέγκας και ανάμεσα στα παιχνίδια, με πλησίασε ο Τρινκιέρι και με έπεισε να μετακομίσω στην Ιταλία. Μου είπε τα πάντα για τη Βερόλι, την πόλη, την σεζόν, τον ρόλο μου στην ομάδα. Το σκέφτηκα πολύ, το συζήτησα και με τους γονείς μου. Εκτίμησα την συμπεριφορά του κόουτς προς το πρόσωπό μου ενώ είναι ενδιαφέρον να μαθαίνεις για μια ξένη χώρα. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Αντρέα Τρινκιέρι γιατί ήταν ο πρώτος άνθρωπος που με πίστεψε και με βοήθησε να γίνω επαγγελματίας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Χάινς για τον άνθρωπο που τον έκανε γνωστό στο μπασκετικό στερέωμα.

“Ευκαιρία ζωής ο Ολυμπιακός”

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ρωτήθηκε και για την απόφασή του να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους “ερυθρόλευκους”: “Η μεταγραφή μου οφειλόταν 100% στον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ήμασταν στον ίδιο όμιλο στη Ευρωλίγκα και είχα παίξει καλά στους αγώνες με τον Ολυμπιακό. Μετά δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον ατζέντη μου ο οποίος μου είπε ότι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ενδιαφερόταν να με πάρει στην Αθήνα. Σοκαρίστηκα, δεν μπορούσα να καταλάβω τι είχε συμβεί. Όταν συνειδητοποίησα ότι ήταν αλήθεια είπα αμέσως το “ναι”. Ήταν μία ευκαιρία ζωής, με ήθελε ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Δεν υπήρχε κάτι να σκεφτώ”, υποστήριξε ο σέντερ της ΤΣΣΚΑ και πρόσθεσε για την απόφασή του να αφήσει την Ελλάδα για την… Ρωσία:

“Η ΤΣΣΚΑ ήταν η τέλεια ευκαιρία για μένα. Είναι μία μεγάλη εμπειρία να παίζεις υπό τις οδηγίες του Έτορε Μεσίνα. Μετά τις 24 Ιουνίου είχα μία πρόταση από την ΤΣΣΚΑ και μίλησα προσωπικά με τον Έτορε Μεσίνα. Τέσσερις μέρες μετά συμφώνησα να υπογράψω στην ρωσική ομάδα. Μου δίνεται η δυνατότητα να παίξω μαζί με τον Σάσα Καούν και τον Νέναντ Κρίστιτς. Έψαχνα μία νέα πρόκληση. Η Αθήνα είναι το δεύτερο μου σπίτι, έχω πολλούς φίλους εκεί. Με τον Ολυμπιακό κερδίσαμε σχεδόν τα πάντα. Μπορεί να έχω κατακτήσει δύο τρόπαια Ευρωλίγκα αλλά πάνω από όλα η ομάδα”.

Παράλληλα ο Κάιλ Χάινς στάθηκε μεταξύ άλλων στο ομαδικό πνεύμα που προσπαθεί να αποκτήσει η ΤΣΣΚΑ που κάνει την διαφορά όπως αποδείχθηκε και στον Ολυμπιακό, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιώργο Μπαρτζώκα (“είναι νέος, μας πρόσεχε συνεχώς, γι’ αυτό είναι καιν επιτυχημένος”) ενώ προτίμησε να μην διαλέξει ποιο προτιμά από τα δίδυμα Σπανούλης – Πρίντεζης (Ολυμπιακός) και Τεόντοσιτς – Κριάπα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…