Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Δεν παίρνουμε αντί-Σίμονς”

“Δεν παίρνουμε αντί-Σίμονς”

Bartzokas

Bartzokas

Ως έχει θα μείνει το ρόστερ του Ολυμπιακού, αφού ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στη συνέντευξη Τύπου του αυριανού (15/11) αγώνα με την Ζιέλονα Γκόρα για την Ευρωλίγκα στο ΣΕΦ, απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποκτηθεί παίκτης, στη θέση του τραυματία Σίμονς.

Παράλληλα, ο προπονητής των Πρωταθλητών Ευρώπης, ξεκαθάρισε ότι ο Σλούκας θα μείνει εκτός δωδεκάδας κόντρα στους πολωνούς, τους οποίους χαρακτήρισε δυνατή ομάδα που θέλει προσοχή, αλλά στα μέτρα των “ερυθρόλευκων” αν αυτοί παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

“Ο αντίπαλος απαιτεί σεβασμό και καλή προετοιμασία. Δεν είναι αμελητέα ποσότητα, κέρδισε τη Σιένα, ενώ έχασε από τη Γαλατά στο τέλος. Η λάμψη της Ευρωλίγκας είναι πολύ μεγάλο κίνητρο για κάθε παίκτη και το να αντιμετωπίζεις τους πρωταθλητές Ευρώπης προσφέρει κίνητρο. Η Ζιέλονα Γκόρα θα έχει κίνητρο. Διαθέτει κάποιους Πολωνούς διεθνείς και κάποιους καλούς ξένους, που της δίνουν ποιότητα. Δεν είναι μια ομάδα που αν εμείς παίξουμε καλά θα μας προβληματίσει, αλλά υπάρχουν ειδικές συνθήκες στο παιχνίδι. Αν εμείς παίξουμε όπως πρέπει, θα κερδίσουμε κι αυτό είναι το ζητούμενο”, ήταν η αρχική τοποθέτηση του Γιώργου Μπαρτζώκα για την Ζιέλονα, για να συνεχίσει με έναν μικρό απολογισμό του πρώτου γύρου της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας:

“Ολοκληρώνουμε τον πρώτο γύρο, ελπίζουμε με μία καλή και πειστική εμφάνιση, καθώς και με μία νίκη για να δούμε με αισιοδοξία τη συνέχεια. Είναι σημαντικό ότι ξεκινήσαμε με τέσσερις νίκες και είμαστε σε διαφορετικό σημείο σε σχέση με πέρσι. Βέβαια πέρσι το γεγονός ότι παίξαμε πολλά παιχνίδια χωρίς αύριο, όταν φτάσαμε στο Final 4 ήμασταν έτοιμοι. Δεν νομίζω ότι ο όμιλός μας είναι εύκολος, αφού η Μπάγερν και η Μάλαγα είναι πολύ καλές ομάδες, όπως και η Γαλατάσαραϊ που όμως αντιμετωπίζει ατυχίες. Είναι ένας όμιλος αρκετά ισορροπημένος και στον δεύτερο γύρο θα έχουμε τόσο την Μπάγερν όσο και τη Μάλαγα εκτός έδρας”.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, απάντησε σε ερωτήματα των δημοσιογράφων, για:

– την κατάσταση του τραυματισμού του Σλούκα: “Επειδή είναι κάτι πονηρό ο τραυματισμός του στην κνήμη, ο γιατρός είπε να μείνει καλύτερα έξω και στο ματς της Παρασκευής. Δεν νιώθει πόνο και θα μπει αμέσως μετά το ματς στις προπονήσεις. Θα προφυλαχθεί γιατί ξέρει ότι η χρονιά είναι μεγάλη”.

– το πώς θα καλυφθούν τα κενά Σλούκα και Σίμονς: “Κοιτάμε είναι πώς θα κάνουμε μικρές εσωτερικές αλλαγές για να καλύψουμε το κενό των δύο τραυματιών. Είναι κάποια σχήματα που χρειάζεται να κάνουμε με τους γκαρντ και τους ψηλούς, κάποιες διαφορετικές συνεργασίες, ώστε όλοι να είναι έτοιμοι. Θέλουμε να κάνουμε rotation, ώστε να μην παίζει στον πρώτο γύρο κανένας παίκτης πάνω από 25 λεπτά. Αν δεν φροντίσουμε τους παίκτες μας, πολλοί από τους οποίους έχουν ξεκινήσει τη σεζόν από τον Ιούλιο, στο Top 16 θα είναι κουρασμένοι και θα κάνουν κοιλιά. Προσπαθούμε να απλώσουμε το ρόστερ μας, τόσο για να κρατήσουμε το ρυθμό μας ψηλά, όσο και για να είναι όλοι έτοιμοι και σε ένα καλό επίπεδο φόρμας αργότερα στη σεζόν”.

– το αν η ομάδα θα πάρει ψηλό: “Εννοούσα ότι η εισήγησή μου στη διοίκηση θα είναι να μην πάρουμε παίκτη. Δεν έχουμε πρόθεση να πάρουμε παίκτη, θέλουμε να πάμε όπως είμαστε. Όταν μίλησα τη Δευτέρα δεν είχα συζητήσει με τους προέδρους. Δε ξέρω πώς μπορεί να ερμηνεύτηκε η δήλωσή μου. Η απουσία του Σίμονς είναι μεγάλη. Οι προπονήσεις μας είναι πολύ δυνατές, πολλές φορές πιο δυνατές και από αγώνες Ευρωλίγκας. Όμως έχουμε μεγάλο ρόστερ και παιδιά έτοιμα να παίξουν. Ο Μπέγκιτς βελτιώνεται διαρκώς και μπορεί να προσφέρει για μεγαλύτερη διάρκεια, ενώ και η βελτίωση του Αγραβάνη μάς δίνει τη δυνατότητα να είμαστε αισιόδοξοι”.

– την κατάσταση του Μαυροειδή: “Είμαι πολύ στενοχωρημένος για τον Δημήτρη. Από πέρσι χειρουργήθηκε, ακολούθησε ένα πρόγραμμα το καλοκαίρι, αλλά αυτή τη στιγμή έχει πρόβλημα υγείας και γι’ αυτό δεν παίζει. Αυτή τη στιγμή είναι σε μία διαδικασία που προσπαθεί κάθε μέρα να βελτιώσει το πόδι του. Μακάρι να είναι καλά και να παίξει μέσα στη χρονιά. Είναι στο ρόστερ της ομάδας και θέλαμε τέσσερις ψηλούς. Θα τον περιμένουμε όσο χρειάζεται για να γίνει καλά. Κάνει ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης, χωρίς επικοινωνία με τους συμπαίκτες του και ανταγωνισμού. Ακόμη κι όταν γίνει υγιής, σκεφτείτε πόσο καιρό θα πάρει για να είναι έτοιμος να παίξει”.

– το αν τον ανησυχεί ότι η ομάδα του κερδίζει συνεχώς σε αυτό το σημείο της σεζόν: “Φυσικά θέλουμε να κερδίζουμε, αλλά και οι ήττες είναι μέσα στο πρόγραμμα. Δεν συμμερίζομαι τις απόψεις πως ο Ολυμπιακός φορμαρίστηκε νωρίς. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Αρκετοί παίκτες ακόμη δεν είναι στο καλύτερο επίπεδο, όπως ο Λο, ο Λοτζέσκι και ο Σπανούλης που αντιμετώπισαν τραυματισμούς. Νιώθω ότι η ομάδα έχει μεγαλύτερο ταβάνι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…