Κεντρική Basket League Αγώνες Απόλλων Π. – Άρης 76-78

Απόλλων Π. – Άρης 76-78

apollon ilisiakos

apollon-ilisiakos

Το αήττητο “έσπασε”. Στο ένα κατάμεστο –από φιλάθλους και των δυο ομάδων- κλειστό της “Περιβόλας” ο Άρης “υποχρέωσε” τον Απόλλωνα Πάτρας να “κάνει” την πρώτη του εντός έδρας ήττα. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν των Πατρινών (αν και κινδύνεψαν να χάσουν το παιχνίδι) με 78-76, κάνοντας την τρίτη τους νίκη στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ.

Το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης, το “πέτυχε” ο Άρης. Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν με περισσότερη ενέργεια στο κλειστό της “Περιβόλας“, πέρνωντας γρήγορα ένα προβάδισμα 5 πόντων (2-7). Οι Πατρινοί “αντεπιτέθηκαν”, με κύριο εκφραστή το Ντάνιελ και ισοφάρισαν την αναμέτρηση (7-7). Οι φίλαθλοι έδιναν τον δικό τους “αγώνα”, χωρίς να υπάρχει καμία μεταξύ τους αντιπαλότητα.

Μετά τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου, οι παίκτες του Νίκου Βετούλα, έχασαν την αμυντική τους συγκέντρωση. Οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν κάνοντας ένα σερί 8-0. Η διαφορά ήταν στους 9 πόντους (9-18). Ένα εύστοχο τρίποντο του Μπόλντζ, “αφύπνησε” τους συμπαίκτες του και μείωσαν την διαφορά στους 4 πόντους (14-18), 2’ πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Οι Πατρινοί δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα λάθη των παικτών του Άρη και η πρώτη περίοδος “έκλεισε” με τους Θεσσαλονικείς να προηγούνταν με 24-18.

Η “παρέα” του κόουτς Βετούλα ξεκίνησε στην δεύτερη περίοδο με περισσότερο πάθος και ενέργεια. Ο Χιλ με ένα προσωπικό σερί 4-0, μείωσε τη διαφορά (22-26) για τον Απόλλωνα. Οι “κιτρινόμαυροι” μετά το νωχελικό τους ξεκίνημα στο δεύτερο δεκάλεπτο και με τον Ασημακόπουλο να έδινε λύσεις για την ομάδα του, έστειλαν την διαφορά στους 8 πόντους (22-30).

Ο Απόλλωνας είχε χάσει τη συγκέντρωσή του, βγάζοντας νευρικότητα στο παρκέ της “Περιβόλας“, με την διαφορά να φτάνει στους 10 πόντους (25-35). Οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου διαχειρίζονταν το παιχνίδι ιδανικά, έχοντας επιβάλει απόλυτα τον ρυθμό τους. Δυο “γκολ φάουλ” των Μπολντζ και Ντάνιελ μείωσαν τη διαφορά στους 6 πόντους (30-36).

Οι Θεσσαλονικείς είχαν χάσει τον ρυθμό τους, αλλά έμεναν μπροστά στο σκορ εκμεταλλευόμενοι το μπόνους των ελευθέρων βολών. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να βρίσκεται πίσω στοκ σκορ (33-42), καθώς δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την επιθετική αφλογιστία του Άρη.

Δυο τρίποντα του Βεζένκοφ και ένα λέι απ –μετά από κλέψιμο- του Μποχωρίδη, με το “καλημέρα” στο δεύτερο ημίχρονο, έστειλαν τη διαφορά στους 17 πόντους (33-50) για τον Άρη. Οι Πατρινοί δεν επέστρεψαν με τον καλύτερο τρόπο, από τα αποδυτήρια. Οι Θεσσαλονικείς διατηρούσαν με ευκολία την διαφορά των 15 πόντων (54-39), παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων.

Ο Απόλλωνας έπαιζε άμυνα στο μισό γήπεδο, δυσκολεύοντας τους Θεσσαλονικείς. Ένα τρίποντο του Πέτροβιτς, ανέβασε την ψυχολογία των συμπαικτών του, αλλά και τον κόσμο στην “Περιβόλα“. Οι “κιτρινόμαυροι” με τους Βεζένκοφ και Γκίκα, έκοψαν τα “φτερά” των Πατρινών, στέλνοντας τη διαφορά στους 14 (46-60).

Το συγκρότημα του κόουτς Βετούλα με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δίλεπτο, της τρίτης περιόδου, μείωσε την διαφορά στους 11 πόντους και διαμόρφωσε το 53-64, όπου ήταν το σκορ του δεκαλέπτου.

Αποφασισμένοι να κάνουν το μεγάλο come back, μπήκαν στην τέταρτη και τελευταία περίοδο οι παίκτες του Απόλλωνα. Οι Πατρινοί φίλαθλοι “έσπρωχναν” (στο ψυχολογικό κομμάτι) τους παίκτες του Νίκου Βετούλα, να κάνουν ένα μικρό άθλο. Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν “ησυχάσει”. Η διαφορά είχε πέσει στους 9 πόντους (62-71), με τον Απόλλων να είχε επιβάλει πλήρως τον ρυθμό του. οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου –έστω και δύσκολα- κρατούσαν μια διαφορά “ασφαλείας”.

Τα λεπτά κυλούσαν με τον Απόλλωνα να μην μπορούσε να ρίξει περαιτέρω τη διαφορά, κάτι που βόλευε τον Άρη. Η νευρικότητα είχε κάνει την εμφάνισή της στο παρκέ της “Περιβόλας” και από τα δυο “στρατόπεδα”. Δυο συνεχόμενα καλάθια από Ντάνιελ και Μπόλντζ έριξαν τη διαφορά (68-73), με τον κόουτς Αγγέλου να ζητάει απεγνωσμένος τάιμ άουτ.

Οι “κιτρινόμαυροι” δεν είχαν καθαρό μυαλό, με τους γηπεδούχους να το εκμεταλλεύονται. Η διαφορά είχε πέσει στο καλάθι (71-73) 2’ πριν το τέλος του αγώνα. η αναμέτρηση είχε γίνει ντέρμπι. Ο Απόλλωνας ισοφάρισε, αλλά ένα τρίποντο του Βεζένκοφ, “σκότωσε” τους Πατρινούς. Ο Άρης έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα από το κλειστό της “Περιβόλας“, επικρατώντας με 78-76.

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Αφεντουλίδης, Μπίκας.
Τα δεκάλεπτα: 18-24, 33-42, 53-64, 76-78.
ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Βετούλας): Χιλ 23 (3), Αργυρόπουλος 6, Τέιλορ 2, Ντάνιελ 17, Λιανός 5 (1), Πέτροβιτς 7 (2), Ζαφείρης 2, Τρεπάλοβιτς, Μπόλτζ 14 (1).
ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Μποχωρίδης 12 (1), Χαντ, Πελεκάνος 3 (1), Γκίκας 6, Ασημακόπουλος 9, Χαρίσης 12, Βαζάνκοφ 23 (5), Μούρτος, Αθηναίου 13 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • kolossos priftis

    “Να είμαστε ανταγωνιστικοί”

    Με ανεβασμένη ψυχολογία –μετά την εντυπωσιακή αν μη τι άλλο ανατροπή κόντρα στον Ίκαρο Χαλ…
  • paraskevas mouratidis

    “Συγκέντρωση και προσοχή”

    Δύσκολο έργο θα έχει ο Άρης κόντρα στον ανεβασμένο ψυχολογικά –μετά την εντυπωσιακή ανατρο…
  • Mpogris Charalabidis proponisi PAOK

    “Επικερδές” φιλικό

    Χωρίς νικητή (65-65) ολοκληρώθηκε το φιλικό του ΠΑΟΚ κόντρα στην Λουκόιλ, με τους δυο προπ…
Περισσότερα από Νίκος Κώνστας
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…