Αλληλεγγύη…

BYfy jOIQAA5Uh4

BYfy_jOIQAA5Uh4

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Σιένα απόψε (8/11, 21:30) για την τέταρτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα μόνο που το ματς δεν θα διεξαχθεί στην φυσική έδρα της ιταλικής ομάδας, το “Palaestra” αλλά στην Φλωρεντία και στο “Nelson Mandela Forum“.

Η Σιένα αποφάσισε φέτος να μετακομίσει για να είναι σύννομη με τα κριτήρια της Ευρωλίγκα που απαιτεί γήπεδα με χωρητικότητα πάνω από 10.000 θεατές. Η μικρή χωρητικότητα της φυσικής έδρας της Σιένα σε συνδυασμό με την απόφαση των διοικούντων για ανακαίνισή της οδήγησαν προσωρινά τους Ιταλούς στην Φλωρεντία.

Θυμίζουμε πως το κόστος ανακαίνισης υπολογίζεται στα 500.000 ευρώ και η χωρητικότητα θα αυξηθεί από 5.800 σε 7.500 θέσεις. Βέβαια η Σιένα έχει βγει χαμένη από όλη αυτή την ιστορία. Το γήπεδο στην Φλωρεντία μπορεί να είναι μεγαλύτερο, αλλά είναι πιο “κρύο”, δεν γεμίζει σχεδόν ποτέ και οι πρωταθλητές Ιταλίας χάνουν μεγάλο μέρος από την δύναμή τους, ειδικά από την στιγμή που από φέτος “περιέκοψαν” ακόμα περισσότερο το μπάτζετ.

Η Σιένα δεν έχει πλέον έδρα-φόβητρο ενώ και πιο δύσκολα μετακινούνται και οι φίλαθλοι. Παρεπιπτόντως οι τελευταίοι βρήκαν μάλλον απρόσμενους συμπαραστάτες στα πρόσωπα των φιλάθλων της Λαμποράλ Κούτσα. Οι Βάσκοι σήκωσαν ένα πανό στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στο οποίο φανέρωναν την… αλληλεγγύη τους προς τους ομολόγους τους της Σιένα.

Mens Sana…  Firenze; No, gracias. EUROLEAGUE MAFIA!“, ανέγραφε το πανό που αναρτήθηκε που σε απλά ελληνικά σημαίνει: “Σιένα… Φλωρεντία; Όχι ευχαριστώ. Η μαφία της Ευρωλίγκα!“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 80-82 (vid)

Ο Ολυμπιακός έχασε στην παράταση από ένα σφύριγμα (80-82). Σ’ ένα από τα ομορφότερα παιχνί…