Κεντρική Διεθνή “Ίδρωσε” η Μπάγερν

“Ίδρωσε” η Μπάγερν

djedovic pass

djedovic-pass

Αν και “καρδιοχτύπησε” η Μπάγερν Μονάχου έκαμψε την αντίσταση της Βούζμπουργκ εκτός έδρας με 95-86 για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος Γερμανίας και παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 9-1.

Οι “Βαυαροί” που είναι στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα “ίδρωσαν” αρκετά προκειμένου να επιβληθούν των αντιπάλων τους που βρίσκονται στον… πάτο της βαθμολογίας (ρεκόρ 1-9). Τα δύο πρώτα δεκάλεπτα κύλισαν με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο ημίχρονο υπήρχε απόλυτη ισορροπία (44-44). Στην επανάληψη το συγκρότημα του Σβέτισλαβ Πέσιτς επέβαλε τον… νόμο του, “έχτισε” σιγά-σιγά μία μικρή διαφορά και πήρε το διπλό.

Ο Τζον Μπράιαντ κυριάρχησε κάτω από τις δύο ρακέτες και έκανε νταμπλ-νταμπλ με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του για τους νικητές ήταν ο Νιχάντ Τζέντοβιτς με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ. Στον αντίποδα ο Μαξιμιλιάν Κλέμπερ ήταν πληθωρικός για τη Βούζμπουργκ με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Εντυπωσιακή η Άλμπα

Το… χαβά της συνεχίζει η Άλμπα Βερολίνου η οποία εντυπωσιάζει με την απόδοσή τους στο γερμανικό πρωτάθλημα. Νέο “θύμα” της αυτή την φορά η Μπέιροϊτ την οποία διέσυρε εκτός έδρας με 81-59. Οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, εξασφάλισαν νωρίς μία διψήφια διαφορά (44-30) και με ηγέτη τον Ντέιβιντ Λόγκαν (20 πόντοι) πανηγύρισαν το έκτο φετινό ροζ φύλλο.

Χάρη σε ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο που πραγματοποίησε (επιμέρους σκορ 26-17) η Όλντενμπουργκ “λύγισε” τη Ράστα εντός έδρας με 87-74 και ανέβηκε στο 8-1 (έχει έναν αγώνα λιγότερο). Οι γηπεδούχοι ευστόχησαν σε 10 τρίποντα (10/21-48%) ενώ μοίρασαν 20 ασίστ. Κορυφαίος ήταν ο Αντρέα Κροσαριόλ με 19 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Η Ουλμ βελτίωσε το ρεκόρ της στο 6-4 αφού κατόρθωσε να ρίξει στο “καναβάτσο” την Άρτλαντ εκτός έδρας με 75-62. Το ματς κρίθηκε στην τελευταία περίοδο όπου οι φιλοξενούμενοι έκαναν επιμέρους σκορ 26-16. Πρωταγωνιστές για τους νικητές ήταν ο Έντγκαρ Σόσα (15 πόντοι) και ο Κάμερον Λονγκ (13 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ). Καλύτερος παίκτης για τους γηπεδούχους που έπεσαν στο 7-3 ήταν ο Ντέιβιντ Χόλστον με 23 πόντους και 6 ασίστ.

Την πέμπτη φετινή της νίκη πήρε η Φρανκφούρτη η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Τούμπιγκεν με 76-67. Τα πάντα καθορίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι (επιμέρους σκορ 41-31). Πρώτος σκόρερ ήταν ο Άντριου Ράουτινς με 17 πόντους. Τέλος η Χάγκεν με τον Μαρκ Ντόρις (27 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα) να “οργιάζει” κέρδισε εντός έδρας την Λούντβιγκσμπουργκ με 85-80 σε έναν αγώνα που κρίθηκε στις… λεπτομέρειες.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:
Μπέιροϊτ – Άλμπα Βερολίνου 59-81
Άρτλαντ – Ουλμ 62-75
Όλντενμπουργκ – Ράστα 87-74
Τούμπιγκεν – Φρανκφούρτη 67-76
Βούζμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου 86-95
Χάγκεν – Λούντβιγκσμπουργκ 85-80
Μπρεμερχάβεν – Βόννη (24/11)
Μίτελντοϊτσερ – Μπραουνσβάιγκ (24/11)
Μπάμπεργκ – Τρίερ (25/11).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στην Χαποέλ Τελ Αβίβ ο Στέφανος Δέδας

Επίσημη η πρόσληψη του Στέφανου Δέδα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Τα ηνία της Χάποελ Τελ Αβίβ ανέ…