Κεντρική Διεθνή Ήττα στο τέλος για Καλάθη

Ήττα στο τέλος για Καλάθη

kalathes astana

kalathes-astana

Η Αστάνα του Πατ Καλάθη δεν κατάφερε να κάνει τρεις τις νίκες της στη βαλτική λίγκα καθώς γνώρισε την ήττα εκτός έδρας από την Αζόβμας με 80-79 σε ένα ματς που κρίθηκε στις… λεπτομέρειες.

Ήταν μία αναμέτρηση για… γερά νεύρα με το ροζ φύλλο να καταλήγει στους Ουκρανούς στα τελευταία 22 δευτερόλεπτα χάρη σε καλάθι του Ντέρικ Λόου που διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Το αντίστοιχο σουτ του Τζέρι Τζόνσον δεν βρήκε στόχο με συνέπεια να έρθει η ήττα για την Αστάνα και τις δύο ομάδες να συνεχίζουν πλέον με ρεκόρ 2-2 στη λίγκα. Ο Ντάνιελ Κίκερτ (16 πόντοι) και ο Μάξιμ Πουστοζόνοφ (16 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τους γηπεδούχους ωστόσο ο Λόου (13 πόντοι) ήταν ο πιο καθοριστικός για την Αζόβμας.

Ο Καλάθης έπαιξε 25 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα και τελείωσε τον αγώνα με 2 πόντους (1/6 βολές, 1/3 δίποντα), 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Κορυφαίος για τους πρωταθλητές Καζακστάν ήταν ο Ντέιβιντ Σίμον με 21 πόντους και 8 ριμπάουντ.

“Στάση” στη Ρωσία για Γλυνιαδάκη

“Σεφτέ” στη βαλτική λίγκα έκανε και η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης αφού εκμεταλλεύτηκε την έδρα της για να ρίξει στο… καναβάτσο την Λιέτουβος Ρίτας του Ανδρέα Γλυνιαδάκη με 84-72. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στην δεύτερη και στην τέταρτη περίοδο, πήραν μία καλή διαφορά και χαμογέλασαν για πρώτη φορά φέτος. Αντίθετα ήταν η δεύτερη ήττα για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα με τον Έλληνα σέντερ να μένει στον 1 πόντο (1/2 βολές, 0/2 δίποντα) και να “μαζεύει” 1 ριμπάουντ σε 9 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα παρουσίας στο παρκέ. Ο Τζάρεντ Ουίλιαμ Χόμαν ήταν εξαιρετικός για τους Ρώσους με 21 πόντους και 13 ριμπάουντ ενώ ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους με 15 πόντους.

Δύσκολη νίκη για ΤΣΣΚΑ

Στο τέλος κρίθηκε η αναμέτρηση της Τσμόκι Μινσκ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Λευκορωσία με την ρωσική ομάδα να επικρατεί με 66-62. Το συγκρότημα του Έτορε Μεσίνα δυσκολεύτηκε αρκετά αλλά στην τελευταία περίοδο βρήκε τις λύσεις και με ηγέτες τον Μίλος Τεόντοσιτς (20 πόντοι, 5 κλεψίματα) και τον Τζέρεμι Πάργκο (13 πόντοι, 6 ασίστ) έφτασε στον διπλό. Έτσι η ΤΣΣΚΑ παρέμεινε αήττητη σε τέσσερις αγώνες. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Κιθ Μπένσον με 21 πόντους και 8 ριμπάουντ.

“Σεφτέ” για Ενισέι

Την “παρθενική” της νίκη στην λίγκα σημείωσε η Ενισέι η οποία επιβλήθηκε της Νίμπουργκ εντός έδρας με 80-79. Οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν μία καλή διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο όταν προηγήθηκαν με 38-29. Η τσεχική ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει, στην τελευταία περίοδο πλησίασε στους 4 πόντους (79-75) αλλά δεν είχε χρόνο προκειμένου να αποτρέψει την Ενισέι από το να κάνει “σεφτέ”. Ο Βιατσέσλαφ Ζαίτσεφ με 17 πόντους ήταν το πρώτο “βιολί” για τους νικητές την ώρα που από τη Νίμπουργκ ο Σκοτ Ρέινολντς ολοκλήρωσε το ματς με νταμπλ-νταμπλ (23 πόντοι, 11 ασίστ).

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…