Κεντρική NBA NCAA “Έλαμψε” ο Γόντικας

“Έλαμψε” ο Γόντικας

gontikas nyu

gontikas-nyu

Η κυριαρχία των φαβορί επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία βραδιά στο NCAA αφού οι μεγάλες δυνάμεις του κολεγιακού πρωταθλήματος πανηγύρισαν ακόμη μία νίκη βελτιώνοντας το ρεκόρ τους.

Η ομάδα που, πάντως, βγήκε πιο κερδισμένη από κάθε άλλη ήταν το Michigan State. Το συγκρότημα του Tom Izzo επιβλήθηκε του Oklahoma με 87-76 στο μεγάλο ντέρμπι της χθεσινής βραδιάς παραμένοντας αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα. Οι “Spartans” πήραν διαφορά ασφαλείας από το πρώτο μέρος, την οποία συντήρησαν δίχως ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι τέλους. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Keith Appling (27π.), ο οποίος είχε στο πλευρό του τους Gary Harris (21π.) και Brenden Dawson (18π.-10ριμπ.).

Περίοδο… ντεφορμαρίσματος φαίνεται πως περνά το Louisville, το οποίο δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης κόντρα στο Fairfield. Οι πρωταθλητές μπορεί να πήραν τη νίκη με 71-57 και να παρέμειναν αήττητοι, αλλά είναι δεδομένο πως ο Rick Pitino έχει κάθε λόγο να προβληματίζεται για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του στα τελευταία παιχνίδια.

Εξάλλου, το North Carolina επιβλήθηκε του Richmond με 82-72 έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Marcus Paige (26π.) και άξιο συμπαραστάτη του τον Brice Johnson (24π.-12ριμπ.), ενώ το UC Irvine ηττήθηκε εντός έδρας από το Boston U. με 74-68, σε ένα παιχνίδι όπου δεν αγωνίστηκε ο Γιάννης Δημακόπουλος.

Τέλος, όσον αφορά το NCAA Division III, το NYU επικράτησε άνετα του MCLA με 83-62 έχοντας έναν Έλληνα σε εξαιρετική βραδιά. Ο λόγος για τον Κωστή Γόντικα, ο οποίος αν και πάτησε παρκέ μόλις για είκοσι τρία λεπτά ήταν… απολαυστικός. Ο φόργουορντ/σέντερ των “Violets” πραγματοποίησε την καλύτερη κολεγιακή του εμφάνιση αφού είχε 21π. (10/15 δίπ., 1/2 βολ.), 6ριμπ. και 3ασ. οδηγώντας το NYU στην τρίτη του φετινή νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Αναλυτικά τα σπουδαιότερα αποτελέσματα της βραδιάς:
Michigan State – Oklahoma 87-76
Fairfield – Louisville 57-71
North Carolina – Richmond 82-72
Mercer – Yale 81-54
Ball State – Butler 58-59
UC Irvine – Boston U. 68-74

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…