Κεντρική Basket League Αγώνες Άρης – Παναθηναϊκός 59-75

Άρης – Παναθηναϊκός 59-75

asimakopoulos mavrokefalidis

asimakopoulos-mavrokefalidis

Την έκτη νίκη του στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός. Το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη, ερχόμενο με φόρα από το εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας, έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Άρη, επικρατώντας με 75-59.

Το παιχνίδι θύμισε ντέρμπι παλαιών εποχών μέχρι και την τρίτη περίοδο, αλλά στο τέλος ο Άρης υποτάχθηκε  στην ανωτερότητα των πρασίνων. Κορυφαίος για τους νταμπλούχους Ελλάδας ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 13 πόντους και 4 ασίστ.

Εκρηκτικό ξεκίνημα πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός. Το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη, με ένα κρεσέντο από την γραμμή των 6,75, προηγήθηκε γρήγορα με 13-3. Μετά το αρχικό μούδιασμα ο Άρης άρχισε να πατάει καλύτερα στο παρκέ και να γίνεται πιο ανταγωνιστικός. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους πράσινους να προηγούνται με 22-15.

Στη δεύτερη περίοδο ο Άρης προσπάθησε να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό, έχοντας ως αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον Ζήση Σαρικόπουλο, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την απουσία του Τζέιμς Γκιστ από τη ρακέτα των πρασίνων, φόρτωνε με πόντους το αντίπαλο καλάθι. Οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να μειώσουν στους τρεις πόντους (26-23), όμως η αντεπίθεση τους δεν είχε διάρκεια. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη πάτησαν εκ νέου το γκάζι στην επίθεση, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάει στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, όντας μπροστά στο σκορ με 41-34.

Παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Άρης ξεκίνησε πολύ δυνατά, μειώνοντας τη διαφορά στους δύο πόντους με καλάθι του Μιχάλη Πελεκάνου (43-41). Ωστόσο οι πράσινοι, νιώθοντας καυτή την ανάσα των κιτρινόμαυρων, ανέβασαν και πάλι την απόδοση τους, αυξάνοντας τη διαφορά και πάλι στους επτά πόντους (59-52) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο το συγκρότημα του Βαγγέλη Αγγέλου δεν κατάφερε να γίνει απειλητικό. Ο Παναθηναϊκός, παίζοντας πολύ καλή άμυνα, δεν επέτρεψε στον Άρη να βρει διαδρόμους προς το καλάθι του. Η διαφορά έτσι έφτασε σε διψήφια επίπεδα (71-59) λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης. Οι πράσινοι τελικά επικράτησαν του Άρη με 75-59 φτάνοντας τις έξι συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα.

Άρης – Παναθηναϊκός 59-75
Διαιτητές: Χριστοδούλου – Παπαπέτρου – Βαρδάλος.
Τα δεκάλεπτα: 15-22, 34-41, 52-59, 59-75.
ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Μποχωρίδης 5 (1), Πελεκάνος 9 (1), Γκίκας 7 (1), Ασημακόπουλος 2 (11 ριμπ.), Χαρίσης, Βεζένκοφ 13 (1), Μούρτος 2, Αθηναίου 7, Λαρετζάκης 3 (1), Πουλιανίτης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 2, Κάρι, Φώτσης 11 (2 τριπ., 7 ριμπ.), Ούκιτς 5, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 13 (3), Γκιστ 10 (1), Παππάς 10, Γιάνκοβιτς, Ματισούλις 6, Μπατίστ 8.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…