Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Ευλογία και ευθύνη”

“Ευλογία και ευθύνη”

20130930 191756

20130930_191756

Αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα δήλωσε ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, μιλώντας αποκλειστικά στο ebasket.gr. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ, στο πλαίσιο της Media Day των “ερυθρόλευκων“, έκανε τον μέχρι τώρα απολογισμό της προετοιμασίας, μίλησε για τα συμπεράσματα των φιλικών στην Τουρκία, αλλά και την πρόκληση του Διηπειρωτικού κυπέλλου στην Βραζιλία.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην μεταγραφή του στους πρωταθλητές Ευρώπης, έκανε λόγο για δικαίωση καριέρας, χαρά αλλά και ευθύνη, ενώ υποσχέθηκε στους φιλάθλους, σκληρή προσπάθεια, δυνατές μάχες και κατάθεση ενέργειας για να έρθουν νέες επιτυχίες.

Αναλυτικά, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ μίλησε στο ebasket.gr και στον Νίκο Ζέρβα για:

– την πορεία της προετοιμασίας:
“Μπορώ να πω ότι ακόμα δεν έχω… συνέλθει από τη σκληρή δουλειά στο βουνό. Αλλά όσα κάναμε στο Καρπενήσι ήταν πολύ χρήσιμα για τη συνέχεια της σεζόν. Οι εντυπώσεις μου είναι εξαιρετικές. Δουλεύω για πρώτη φορά σε τόσο επαγγελματικό πλαίσιο, όλοι οι προπονητές προσέχουν και την παραμικρή λεπτομέρεια και ήδη νιώθω ότι έχω βελτιωθεί ατομικά. Σιγά-σιγά, βρισκόμαστε και με τα άλλα παιδιά για να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στις επίσημες υποχρεώσεις”.

– τα τρία δυνατά φιλικά στην Τουρκία:
“Σε αυτά τα παιχνίδια είχαμε την ευκαιρία να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας. Ήρθαν σιγά-σιγά και τα παιδιά που ήταν στο Ευρωμπάσκετ και είμαστε πλήρεις. Το θέμα τώρα είναι να αποκτήσουμε “χημεία”. Κάναμε τρεις νίκες και αυτό μας βοήθησε περισσότερο ψυχολογικά να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Είναι προτιμότερο να μαθαίνεις τις αδυναμίες σου και που πρέπει να βελτιωθείς μέσα από τις νίκες στα φιλικά. Πιστεύω πως όταν μπει σε κανονικό ρυθμό ο Σπανούλης και αποθεραπευτεί ο Λο, θα δείξουμε τις πραγματικές δυνατότητές μας”.

– το Διηπειρωτικό Κύπελλο με την Πινέιρος στην Βραζιλία:
“Θα είναι μία ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα εμπειρία. Δεν έχω πάει ποτέ σε αυτή τη χώρα και ανυπομονώ για τους αγώνες αλλά και το τι θα συναντήσουμε εκεί. Θα είναι δύσκολο γιατί θα προερχόμαστε από ταξίδι πολλών ωρών, ενώ υπάρχει και η διαφορά της ώρας που μπορεί να μας επηρεάσει. Μου είπαν ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει κατακτήσει ποτέ αυτό το τρόπαιο και θέλουμε πολύ να ξεκινήσουμε με μία επιτυχία. Αν παίξουμε όπως μπορούμε, θα γυρίσουμε με το τρόπαιο”.

– το αν νιώθει δικαιωμένος που βρίσκεται στον Ολυμπιακό:
“Ήταν σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Όταν ήρθα στο Ρέθυμνο, ήταν η σεζόν που η ομάδα κατέκτησε την Ευρωλίγκα στην Κωνσταντινούπολη. Ξέρω ότι πλέον είμαι σε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, αυτό που κατάφεραν πέρυσι ξανά στο Λονδίνο είναι εκπληκτικό. Εκτός από χαρά που μου έγινε πρόταση από έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, νιώθω και υποχρέωση για να δουλέψω περισσότερο, να βελτιωθώ και να προσφέρω αυτά για τα οποία με απέκτησαν. Είναι ευτυχία και ευθύνη παράλληλα”.

– το τι διαφορετικό μπορεί να προσφέρει σε σχέση με τον προκάτοχο της θέσης, Πέρο Άντιτς:
“Θέλω να συνεχίσω να είμαι ο παίκτης που ήμουν και όχι να προσπαθήσω να μοιάσω σε κάποιον άλλο. Είμαι συγκεντρωμένος σε αυτά που μπορώ να κάνω καλά. Να προσδώσω στο παιχνίδι της ομάδας ενέργεια, ριμπάουντ, να σκοράρω με καρφώματα ή με μακρινά σουτ και κυρίως να βελτιωθώ στην άμυνα. Ο,τιδήποτε μπορεί να βοηθήσει την ομάδα από τη μεριά μου”.

– το πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης που ακολουθεί:
“…(γέλια) Η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκίνησε η προετοιμασία ήμουν πολύ αδύναμος. Σε αυτό το επίπεδο μετράει πολύ και η δύναμη, αφού θα χρειαστεί να τα βάλω με πολύ καλύτερους παίκτες απ’ ότι μέχρι πέρυσι. Χαίρομαι πολύ που η ομάδα και ο γυμναστής ασχολήθηκε μαζί μου. Ακολούθησα άλλο πρόγραμμα διατροφής και έχω προσθέσει κάποια κιλά και μυϊκό ιστό που θα με βοηθήσουν περισσότερο στο παιχνίδι μου. Στην αρχή ήταν δύσκολο να το συνηθίσω στους αγώνες, αλλά πλέον είμαι έτοιμος”.

– το μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού:
“Θέλω να τους πω πως θα έχουμε μία ομάδα η οποία θα παλέψει και θα προσπαθήσει σκληρά. Θα παρουσιαστούμε δυνατοί μέσα στο παρκέ, ειδικά κοντά στο καλάθι οι μάχες μας θα είναι πολύ δυνατές. Θα είμαστε ισχυροί στο low-post πιστεύω, καθώς έχουμε στην ομάδα μας μεγάλα κορμιά, δυνατούς παίκτες και πολύ αθλητικούς ψηλούς που συμπληρώνονται άριστα από παίκτες με φοβερές δυνατότητες στην περιφέρεια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Κάνααν: «Να μείνουμε ενωμένοι και να μην γίνουν λάθη»

Ο Αϊζάια Κάνααν θέλει από την ομάδα του ενότητα, στο Βελιγράδι Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού…