Κεντρική Διεθνή “Υπερηχητική” η Ρεάλ στο ντέρμπι

“Υπερηχητική” η Ρεάλ στο ντέρμπι

rodriguez real madrid laboral

rodriguez-real-madrid-laboral-kutxa

Μόνο την πρώτη περίοδο άντεξε η Λαμποράλ Κούτσα στην Μαδρίτη πριν υποκύψει στην ανωτερότητα της Ρεάλ και γνωρίσει την συντριβή με 105-72 στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Ισπανίας.

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν από τους διακριθέντες για τους Μαδριλένους αφού τελείωσε το ματς με 13 πόντους (3/4 βολές, 5/5 δίποντα, 0/1 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 16 λεπτά συμμετοχής. Από εκεί και πέρα η Ρεάλ ήταν απλά “υπερηχητική” και μετέτρεψε το ντέρμπι σε “περίπατο” με πρώτο “βιολί” τον Τζέισι Κάρολ. Ο Αμερικανός άσος, θαρρείς και έπαιζε… ρολόι, έβλεπε το καλάθι σαν… βαρέλι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο είχε ήδη σημειώσει 22 πόντους με 6/7 τρίποντα ενώ συνολικά έβαλε 25 πόντους με 7/12 τρίποντα (2/2 δίποντα, 1/1 βολές).

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το ματς εντυπωσιακά και προηγήθηκαν με 15-4. Οι Βάσκοι αντέδρασαν και με “αιχμή του δόρατος” τον Τίμπορ Πλάις πέρασαν μπροστά με 19-17 χάρη σε επιμέρους σκορ 15-2 που πραγματοποίησαν. Η πρώτη περίοδος έληξε με 26-25 υπέρ των Μαδριλένων.

Η συνέχεια όμως ήταν “εφιαλτική” για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού την προσεχή Παρασκευή για την δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Όποιο αμυντικό σχεδιασμό και να είχε καταστρώσει ο Σέρχιο Σκαριόλο έπεφτε πάνω στον Κάρολ, ο οποίος στην δεύτερη περίοδο έδωσε το δικό του σόου και οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με την διαφορά να έχει εκτοξευτεί στους 16 πόντους (58-42).

Στην επανάληψη τίποτα δεν άλλαξε, αντίθετα η Ρεάλ δεν σήκωνε το… πόδι από το “γκάζι”. Η Λαμποράλ Κούτσα δεν μπορούσε να την αντιμετωπίσει στην άμυνα ενώ στην επίθεση η συνεχής τροφοδοσία του Πλάις ήταν μια κάποια λύση αρχικά, ωστόσο ακολούθως ο Γερμανός έμεινε απελπιστικά μόνος του. Έτσι οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο χάρισαν και θέαμα, μοίρασαν 23 ασίστ και έφτασαν στην εύκολη “κατοστάρα”.

Για τους Βάσκους που δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τον διασυρμό ο Πλάις πέτυχε 25 πόντους και “μάζεψε” 8 ριμπάουντ. Καλός ήταν και ο Αντρές Νοτσιόνι με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Από την Ρεάλ που είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, πέρα από τους δύο προαναφερθέντες, εξαιρετικός ήταν και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με 14 πόντους, αλλά και 13 ασίστ.

Η Μπαρτσελόνα του Κώστα Παπανικολάου επικράτησε εκτός έδρας της Μπανταλόνα με 83-80, αν και τα… χρειάστηκε. Οι Καταλανοί που δεν δείχνουν ακόμα να είναι σε φόρμα “καθάρισαν” την υπόθεση-νίκη στο φινάλε, αφού πρώτα πέτυχαν 36 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο. Εντούτοις κατόρθωσαν να πάρουν το δεύτερο ροζ φύλλο για φέτος και πάλι καθώς επέζησαν από ένα ματς-θρίλερ. Ο Έλληνας φόργουορντ πέτυχε 6 πόντους (1/1 βολές, 1/2 δίποντα, 1/1 τρίποντα) και “μάζεψε” 4 ριμπάουντ σε 32 λεπτά συμμετοχής. Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας με 15 πόντους και 7 ασίστ ήταν ο κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους. Από την Μπανταλόνα ξεχώρισε ο Τζον Σούρνα με 17 πόντους.

Στους άλλους αγώνες της ημέρας η Φουενλαμπράδα πραγματοποίησε “μαγικό” τέταρτο δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 31-17 έφτασε στην εντός έδρας νίκη επί της Μπιλμπάο με 75-72. Ήταν η δεύτερη ήττα σε ισάριθμους αγώνες για τους Βάσκους παρά την πολύ καλή εμφάνιση του Άλεξ Μουμπρού (22 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ). Επίσης η Γκραν Κανάρια κυριάρχησε για τρία δεκάλεπτα και επιβλήθηκε εντός έδρας της Μούρθια με 86-69. Σπουδαίο διπλό και για την Μάλαγα η οποία κέρδισε την Καχασόλ Σεβίλλη με 85-65. Καλύτερος παίκτης για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα ήταν ο Κάνερ-Μέντλεϊ με 21 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Τα αποτελέσματα (2η αγωνιστική):
Φουενλαμπράδα – Μπιλμπάο 75-72
Καχασόλ Σεβίλλη – Μάλαγα 65-85
Γκραν Κανάρια – Μούρθια 86-69
Μπανταλόνα – Μπαρτσελόνα 80-83
Ρεάλ Μαδρίτης – Λαμποράλ Κούτσα 105-72
Σαραγόσα – Κανάριας (19:00).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…