“Υπερηφάνεια”

intercontinental

intercontinental

Μεγάλη χαρά και τη τιμή χαρακτήρισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στους τελικούς του Διηπειρωτικού κυπέλλου, στη συνέντευξη Τύπου των διπλών αναμετρήσεων με την Πινέιρος του Σάο Πάολο. “Συγχαρητήρια σε αυτούς που επανέφεραν τον θεσμό”, τα λόγια του αρχηγού Βασίλη Σπανούλη, που ερωτηθείς για το πέρασμά του από το ΝΒΑ, δήλωσε: “Βρέθηκα εκεί τη λάθος στιγμή“.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε:

“Για την ομάδα μας είναι μια ιδιαίτερη τιμή το να παίρνει μέρος στην αναβίωση του Intercontinental Cup και επίσης για πολλούς από εμάς που δεν έχουμε έρθει ξανά, είναι χαρά να γνωρίζουμε μια τόσο όμορφη χώρα και χώρα των σπορ όπως είναι η Βραζιλία. Νιώθουμε υπερήφανοι που εκπροσωπούμε το ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ εδώ, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας αυτό τον καιρό και προσπαθούμε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι. Έτσι, αυτά τα παιχνίδια, τα οποία έχουν και πιο επίσημη μορφή, θα μας βοηθήσουν να βρούμε τη χημεία μας. Ευχαριστούμε όσους συμμετέχουν σε αυτή τη διοργάνωση, από τους δύο προέδρους που είναι τώρα δίπλα μας έως και τον τελευταίο εργάτη που είναι αυτή τη στιγμή στο γήπεδο και εργάζεται για να είναι όλα έτοιμα, τους ευχαριστούμε πολύ”.

Ο αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: “Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που εκπροσωπούμε την Ελλάδα και την Ευρώπη στο Intercontinental Cup, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη διοργάνωση και τη φιλοξενία, για εμάς είναι δύο επίσημα ματς πολύ νωρίς στη σεζόν και ακόμη είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας, αλλά είναι ένας επίσημος θεσμός και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο σε αυτά τα δύο παιχνίδια.

Συγχαρητήρια σε όλους και στους δύο προέδρους που έφεραν τον θεσμό και πάλι στο προσκήνιο και εύχομαι ο κόσμος να ευχαριστηθεί δύο παιχνίδια υψηλής ποιότητας“.

Πολλές ήταν οι ερωτήσεις των Βραζιλιάνων δημοσιογράφων στον αρχηγό. “Είχα την ευκαιρία να περάσω από το ΝΒΑ, αλλά δυστυχώς για εμένα βρέθηκα εκεί τη λάθος στιγμή. Στη ζωή, είτε είναι καλά είτε άσχημα τα πράγματα, μπορείς να κερδίσεις μέσω των εμπειριών αυτών. Είμαι ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό, τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει εντυπωσιακά πράγματα που θα μείνουν στην ιστορία του συλλόγου.

Επίσης είμαι περήφανος που παίζω στην Εθνική ομάδα. Η ομάδα δεν είναι ακόμη στο 100%, καθώς μπήκαν παίκτες αργά στην ομάδα λόγω του Ευρωμπάσκετ, είχαμε και αρκετούς τραυματισμούς, αλλά αυτή είναι η ζωή μας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε λίγο πιο γρήγορα φέτος για να είμαστε έτοιμοι.

Το ότι πήραμε τις δύο τελευταίες Ευρωλίγκες δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, συμβαίνει σπάνια. Αυτές τις δύο Ευρωλίγκες που πήραμε τις πήραμε πεντακάθαρα και τις αξίζαμε. Στο ΝΒΑ πήγα με άλλα όνειρα, αλλιώς περίμενα να είναι, αλλά τα βρήκα διαφορετικά. Όπως έχει δείξει τελικά, όμως, η ιστορία, ίσως μου ταιριάζει περισσότερο το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Έχει μεγάλη σημασία γιατί είναι το Intercontinental Cup και όχι επειδή ο Παναθηναϊκός ήταν η τελευταία ομάδα που το έχει κατακτήσει. Είμαστε η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και θα προσπαθήσουμε θέλουμε να πάρουμε και αυτό τρόπαιο. Είμαι ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό, με υποδέχτηκαν όλοι άψογα στην ομάδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …