Κεντρική Διεθνή “Σούπερ” Ρεάλ με Μπουρούση

“Σούπερ” Ρεάλ με Μπουρούση

bourousis tomic

bourousis-tomic

Σε ένα “κλάσικο” που τα είχε… όλα η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε της Μπαρτσελόνα με 83-79 και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν στην Ισπανία.

Το Σούπερ Καπ κατέληξε όπως και πέρσι σε… μαδριλένικα χέρια ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν αυτός που χαμογέλασε στον ελληνικό “εμφύλιο” του… κλάσικο με τον Κώστα Παπανικολάου. Αμφότεροι πραγματοποίησαν αρκετά καλή εμφάνιση ωστόσο ο 30χρονος σέντερ άφησε την… σφραγίδα του στην αναμέτρηση.

Συγκεκριμένα ο Μπουρούσης έμεινε στο παρκέ για σχεδόν 30 λεπτά, πέτυχε 8 πόντους (2/2 βολές, 3/7 δίποντα, 0/2 τρίποντα), “κατέβασε” 6 ριμπάουντ, μοίρασε 1 ασίστ και έκανε 3 τάπες, εκ των οποίων η μία πάνω στον Αμπρίνες στα 35 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη ήταν πολύ κρίσιμη καθώς έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των πρωταθλητών Ισπανίας. Από την άλλη ο Παπανικολάου σε 31 λεπτά συμμετοχής σημείωσε 7 πόντους (2/3 βολές, 1/1 δίποντα, 1/3 τρίποντα), “μάζεψε” 2 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ και έκανε 1 κλέψιμο.

Στα αγωνιστικά ήταν ένα ματς με έντονο σασπένς, με πολλές προσωπικές μονομαχίες ενώ δεν έλειψαν και τα νεύρα με την αποβολή του Τζέισι Κάρολ ύστερα από την “αψιμαχία” με τον Βίκτορ Σάδα στο 12’. Οι Μαδριλένοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά και πήραν γρήγορα διαφορά 10 πόντων (23-13) στο 7’. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με το σκορ στο 29-21 υπέρ της Ρεάλ.

Στην δεύτερη περίοδο οι “μπλαουγκράνα” ανέκαμψαν, εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη καθαρού μυαλού των αντιπάλων τους, ελέω και της αποβολής του Κάρολ, και πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 42-41 με το τρίποντο του Μπραντ Όλεσον. Εντέλει το 46-44 του ημιχρόνου υπέρ της Ρεάλ φανέρωνε την εικόνα ενός ντέρμπι στην επανάληψη.

Η εντολή του Πάμπλο Λάσο να τροφοδοτείται κατά κόρον ο Μπουρούσης στην τρίτη περίοδο έτυχε απολύτου εφαρμογής από τους παίκτες του και έτσι με συνεχόμενους πόντους του Έλληνα άσου η Ρεάλ αύξησε την διαφορά ξανά στους 7 πόντους (63-56) που ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου.

Η τελευταία “πράξη” της αναμέτρησης προβλεπόταν ακατάλληλη για… καρδιακούς. Η κακή επιθετικά Μπαρτσελόνα της τρίτης περιόδου βρήκε σημείο αναφοράς τον Άντε Τόμιτς ο οποίος με αντίπαλο τον Σλότερ άρχισε να “στήνει”… πάρτι. Έξι σερί πόντοι του Κροάτη μείωσαν την διαφορά στους 3 πόντους (69-66) στο 35’.

Τα πέντε φάουλ όμως που χρεώθηκε ο Τόμιτς σε συνδυασμό με την ευστοχία του Σέρχιο Ροντρίγκεθ (10/12) και του Νίκολα Μίροτιτς (9/10) από την γραμμή των βολών ήταν οι παράγοντες που έκριναν το ματς και χάρισαν το τρόπαιο στους Μαδριλένους.

Οι δύο προαναφερθέντες ήταν και οι πρώτοι σκόρερ των νικητών με 18 και 20 πόντους αντίστοιχα ενώ ο Ροντρίγκεθ αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης. Από τους Καταλανούς ο Τόμιτς τελείωσε το ματς με 21 πόντους και 8 ριμπάουντ την ώρα που τον ακολούθησε σε απόδοση ο Μαρσελίνιο Χουέρτας με 17 πόντους και 10 ασίστ.

Οι δύο ομάδες προσέφεραν πλούσιες συγκινήσεις στο εναρκτήριο μεταξύ τους “μπραντεφέρ” της σεζόν και αναμένονται “καυτές” οι… μάχες τους στο υπόλοιπο μέρος της περιόδου, ειδικά όταν προστεθούν στο ρόστερ της Μπάρτσα και οι Ναβάρο, Λόρμπεκ.

Τα δεκάλεπτα: 21-29, 44-46, 56-63, 79-83.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόρσεϊ (8 ριμπ.), Σάδα 6, Χουέρτας 17 (5 ριμπ., 10 ασ.), Αμπρίνες 5, Παπανικολάου 7, Όλεσον 8 (4 ριμπ.), Λάμπε 10, Νάχμπαρ 3, Τόμιτς 21 (8 ριμπ.), Πούλεν 2.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 12 (7 ριμπ.), Ρέγιες 9 (4 ριμπ.), Ντίεθ, Μίροτιτς 20 (5 ριμπ.), Ροντρίγκεθ 18, Κάρολ, Ντάρντεν 11, Γιουλ 3, Μπουρούσης 8 (6 ριμπ, 3 κοψ.), Σλότερ 2, Μεϊρί.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…