Κεντρική Basket League Αγώνες Τρίκαλα – Νέα Κηφισιά 64-69

Τρίκαλα – Νέα Κηφισιά 64-69

papatheodorou

papatheodorou

Πέρσι “λύγισε”, αλλά φέτος η Νέα Κηφισιά στάθηκε “όρθια” στα Τρίκαλα! Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ξεκίνησε με τον πλέον ιδανικό τρόπο την παρθενική της παρουσία στα σαλόνια της Basket League ΟΠΑΠ επικρατώντας των Τρικαλινών με 69-64 στο ντέρμπι των νεοφώτιστων. Οι φιλοξενούμενοι στηρίχθηκαν, όπως αναμενόταν, στο Νίκο Λιακόπουλο, ο οποίος έκανε… τα πάντα στο παρκέ (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ) και έχοντας ως όπλο την ψυχραιμία τους στα τελευταία λεπτά πήραν το πολυπόθητο δίποντο.

Το άγχος της πρεμιέρας φαίνεται πως επηρέασε περισσότερο τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ξεκίνησαν κάπως… μουδιασμένα το παιχνίδι με αποτέλεσμα να βρεθούν πίσω στο σκορ με έξι πόντους (12-6). Η υπεροχή των Τρικάλων, όμως, δεν κράτησε για πολύ αφού σταδιακά η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου πήρε βρήκε ρυθμό κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο -1 (22-21).

Οι έμπειροι Έλληνες που διαθέτει η Νέα Κηφισιά άρχισαν να κάνουν… δειλά δειλά την εμφάνισή τους στη δεύτερη περίοδο, οπότε και το προβάδισμα άλλαξε χέρια. Με ηγέτες τους ΜπάρλοΛιακόπουλο κυριάρχησε στο παρκέ, πήρε κεφάλι στο σκορ (24-30 στο 15’) και, εν τέλει, έκλεισε το πρώτο ημίχρονο έχοντας αποκτήσει αέρα πέντε πόντων (33-38).

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Οι άμυνες ήταν αυτές που είχαν τον πρώτο λόγο και ως εκ τούτου το θέαμα έμεινε… στην άκρη. Από αυτό το σκηνικό ευνοήθηκαν τα Τρίκαλα, τα οποία “έσφιξαν” σημαντικά την άμυνά τους, κάτι που δεν επέτρεψε στη Νέα Κηφισιά παρά να σκοράρει μόλις δύο φορές (!) εντός παιδιάς. Έτσι, στο τέλος της τρίτης περιόδου, οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα (47-46), αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να νιώσουν… ασφάλεια εν όψει του τέταρτου δεκαλέπτου.

Εκεί, πήρε το… όπλο του ο Λιακόπουλος. Ο έμπειρος πόιντ γκαρντ πήρε την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου από το χέρι και ολοκληρώνοντας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του στην πρώτη κατηγορία την οδήγησε στο σπουδαίο “διπλό”.

Αυτός, πάντως, που “κλείδωσε” τη νίκη για τη Νέα Κηφισιά ήταν ο Τσαλδάρης, ο οποίος με εύστοχο τρίποντο  “έγραψε” το 60-65 στα 15’’ και, μαζί, έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.

Διαιτητές: Αναστόπουλος – Σώμος – Μητσόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 22-21, 33-38, 47-46, 64-69.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Έβανς 19 (2), Περούνισιτς, Γιούινγκ 5, Γιαννακίδης 3, Κόμματος 3 (1), Γκρέιντζερ 12, Δεληγιάννης 12, Φούντας, Νικολόπουλος, Γεωργάκης, Μουτακαμπίρ, Πέτροβιτς 10 (2).
ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 10 (3), Λιακόπουλος 15 (1), Κρόκερ 2, Κομποδιέτας 3, Σιούτης, Ψαθάς 1, Γκάρετ 6, Πετροδημόπουλος 4, Γουντς 8, Τσαλδάρης 12 (2), Μπάρλος 8 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…