Κεντρική Διεθνή “Του έχουμε προτείνει αποζημίωση”

“Του έχουμε προτείνει αποζημίωση”

zouros zalgiris

zouros-zalgiris

Την δική του εκδοχή για το “διαζύγιο” της Ζαλγκίρις Κάουνας με τον Ηλία Ζούρο παρουσίασε ο γενικός διευθυντής των Λιθουανών, Παούλιους Μοτιεγιούνας, ο οποίος παράλληλα παραδέχτηκε ότι έχουν προτείνει αποζημίωση μερικών μηνών στον Έλληνα τεχνικό προκειμένου οι δύο πλευρές να αποφύγουν τα δικαστήρια.

Ο Ηλίας Ζούρος το καλοκαίρι υπέγραψε κλειστό διετές συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Λιθουανίας και ο ατζέντης του τόνισε σε Λιθουανικά ΜΜΕ ότι οι δύο πλευρές θα λύσουν τις διαφορές τους στις δικαστικές αίθουσες ενώ χαρακτήρισε αντιεπαγγελματική τη συμπεριφορά της Ζαλγκίρις. Ο γενικός διευθυντής των Λιθουανών ανέφερε επί τούτου σε ΜΜΕ της πατρίδας του:

“Ακόμα πιστεύω πως όταν καταλαγιάσουν τα συναισθήματα και παρέλθει λίγο ο χρόνος τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε μία φιλική συμφωνία. Συμπαθούμε τον Ηλία Ζούρο και δεν του κρατάμε καμία κακία, ούτε υπάρχει κάτι προσωπικό μαζί του. Υπάρχουν προπονητές που μπορείς να συνεννοηθείς μαζί τους και άλλοι που δεν μπορείς. Του έχουμε προτείνει να αποζημιωθεί για κάποιους μήνες και περιμένουμε απάντηση”.

Στους ισχυρισμούς του ατζέντη του Ηλία Ζούρου, Όμπραντ Φίμιτς, περί ανετοιμότητας των νέων παικτών να αναλάβουν τις ευθύνες τους ο Παούλιους Μοτιεγιούνας σχολίασε: “Δεν έχουμε πει ότι είναι έτοιμοι να αναλάβουν ηγετικά καθήκοντα. Πρέπει να τους “μεγαλώσουμε” και να βρουν τον ρόλο τους στην ομάδα. Δεν είναι ακόμα στο επίπεδο της Ευρωλίγκα. Καταρχήν θέλουμε να επιβιώσουμε οικονομικά και να αποπληρώσουμε το χρέος μας μέσα σε τρία-τέσσερα χρόνια», υποστήριξε χαρακτηριστικά και συνέχισε για την καλοκαιρινή συμφωνία με τον Ηλία Ζούρο:

“Του είχαμε εξηγήσει από την αρχή τι θέλουμε από την ομάδα. Θέλαμε οι νέοι παίκτες να μην έχουν κάποιο άγχος, να παίξουν ελεύθερο μπάσκετ και με αυτό τον τρόπο να νιώσουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό τους μέσα από την ομάδα. Αυτή η συζήτηση έγινε πριν υπογράψουμε το συμβόλαιο αφού πρώτα είδαμε τι επιλογές έχουμε. Προστέθηκε στο ρόστερ και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, τα νέα παιδιά ήταν πολλά και στην αρχή ήταν όλα καλά”.

Ο γενικός διευθυντής της Ζαλγκίρις ήταν “καυστικός” και όταν ρωτήθηκε για την άποψη του πρώην πλέον τεχνικού των πρωταθλητών Λιθουανίας ότι η ομάδα θα ήταν έτοιμη στο τελευταίο ματς του Οκτωβρίου: “Δεν έχουμε στόχο να κερδίσουμε απλά έναν αγώνα. Θέλουμε να προκριθούμε στο TOP-16 της Ευρωλίγκα και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Η σεζόν είναι μεγάλη. Είναι αλήθεια ότι μπορούμε να νικήσουμε την Στρασμπούρ αλλά κοιτάμε και το άμεσο μέλλον».

Παράλληλα ο Μοτιεγιούνας χαρακτήρισε τον Σαούλιους Στομπέργκας ως έναν από τους πιο ταλαντούχους ανερχόμενους προπονητές ενώ εξέφρασε ακόμα μία φορά την στήριξη της διοίκησης προς το πρόσωπό του. Επίσης δεν παρέλειψε να ευχηθεί να λυθούν φιλικά οι όποιες διαφορές υπάρχουν με τον Ηλία Ζούρο και όχι όπως το 2011 που οι δύο πλευρές κατέληξαν στα δικαστήρια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…