Κεντρική Διεθνή Τα αποτελέσματα του Eurocup

Τα αποτελέσματα του Eurocup

zisis UNIKS

zisis_UNIKS

Με όλους τους Έλληνες στις… επάλξεις η Ούνικς Καζάν άντεξε στην αντεπίθεση της Μακάμπι Χάιφα και έφυγε με το διπλό από το Ισραήλ καθώς κέρδισε με 75-67 και έκανε πρεμιέρα με το… δεξί στο Eurocup.

Το συγκρότημα του Αντρέα Τρινκιέρι ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα και πήγε στα αποδυτήρια για την… ανάπαυλα με το υπέρ του 46-29. Όμως στην επανάληψη οι Ρώσοι ήταν λες και… εξαφανιστήκαν από το παρκέ, οι Ισραηλινοί ανέβασαν… στροφές και με επιμέρους σκορ 20-9 μείωσαν τη διαφορά στους 6 πόντους (55-49). Εντέλει η Ούνικς πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στην διοργάνωση.

Ο Νίκος Ζήσης πάτησε παρκέ σχεδόν για 26 λεπτά και τελείωσε το ματς με 5 πόντους (1/2 δίποντα, 1/5 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ο Κώστας Καϊμακόγλου αγωνίστηκε 25 λεπτά όπου πέτυχε 7 πόντους (2/2 βολές, 1/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα), “μάζεψε” 9 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ και έκανε 3 λάθη. Το τρίτο μέλος της παρέας των Ελλήνων ο Ίαν Βουγιούκας έπαιξε σχεδόν 21 λεπτά και σημείωσε 9 πόντους (3/6 βολές, 3/3 δίποντα), πήρε 6 ριμπάουντ, έκανε 3 κλεψίματα και μοίρασε 2 ασίστ.

Νίκες για Χιμίκ, Νίζνι

Με εξαιρετική εμφάνιση στο τέταρτο δεκάλεπτο η Χιμίκ συνέτριψε εκτός έδρας την Άνκαρα με 84-60 για τον έκτο όμιλο και ξεκίνησε ιδανικά τη φετινή σεζόν στο Γιούροκαπ. Η ουκρανική ομάδα πραγματοποίησε επιμέρους σκορ 22-5 στην τελευταία περίοδο και έτσι έφτασε σε αυτή την εύκολη νίκη. Θυμίζουμε πως οι δύο αυτές ομάδες βρίσκονται στον όμιλο του ΠΑΟΚ. Ο Ρομέο Τράβις με 19 πόντους και 4 ριμπάουντ ήταν ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενούμενων. Από τους Τούρκους ξεχώρισε ο Βλάντιμιρ Γκολούμποβιτς με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Στον έτερο αγώνα της ημέρας που ολοκλήρωσε την πρεμιέρα στον όμιλο του ΠΑΟΚ η Νίζνι επικράτησε εντός έδρας της Άλμπα Φέχερβαρ με 82-64. Οι γηπεδούχοι επέβαλαν το ρυθμό τους στα δύο πρώτα δεκάλεπτα με συνέπεια να προηγηθούν με 48-32 με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Στη συνέχεια οι Ρώσοι απλά συντήρησαν τη διαφορά. Ο Πρίμοζ Μπρέζετς με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους νικητές.

Σπουδαίο διπλό για Σπαρτάκ

Στους άλλους δύο αγώνες για τον όγδοο όμιλο που συμμετέχει και ο Πανιώνιος η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης πραγματοποίησε σπουδαίο διπλό στην Τουρκία αφού επιβλήθηκε της Μπεσίκτας με 62-58. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στις λεπτομέρειες ενώ στο τέλος βρήκαν τις λύσεις για να πετύχουν μία σημαντική νίκη. Ο Ντόναλντ ΜακΓκράθ με 16 πόντους και 4 ασίστ ηγήθηκε της επιτυχίας αυτής για την ομάδα του.

Όσον αφορά στο έτερο ματς του ομίλου η Μπίσονς διατήρησε αλώβητη την… έδρα της, καθώς νίκησε τη Νεπτούνας με 63-62 σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στο “νήμα”. Οι Φινλανδοί ήταν πιο ψύχραιμοι στο φινάλε και έκαναν θετική πρεμιέρα στη διοργάνωση. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο γνώριμός μας από τη θητεία του στην Ελλάδα, Μπίλι Κις, που έβαλε 14 πόντους, “κατέβασε” 5 ριμπάουντ, έκλεψε 3 φορές τη μπάλα και μοίρασε 4 ασίστ.

Εντυπωσιακή η Πίναρ, ήττα για Βεργίνη

Στην Τουρκία και στον αγώνα για τον πέμπτο όμιλο η Πίναρ Καρσίγιακα ήταν καταιγιστική και διέσυρε την Ιγκοκέα με 90-60. Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και με “όπλα” την άμυνα και την ευστοχία τους από την γραμμή του τριπόντου (12/14-50%) κυριάρχησαν στο παρκέ και πήραν την εύκολη νίκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Πίναρ ήταν μπροστά στο σκορ με 74-45 με τη λήξη της τρίτης περιόδου. Ο Μπόμπι Ντίξον με 22 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές.

Με χαμόγελα ξεκίνησε η σεζόν στο Γιούροκαπ και για τη Χάποελ Ιερουσαλήμ η οποία έκαμψε την αντίσταση της Λουκόιλ Ακαντέμικ εντός έδρας με 84-76. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 61-55 που ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου και κατόρθωσαν να κρατήσουν μία σταθερή διαφορά μέχρι το τέλος. Από τους φιλοξενούμενους ο Δημήτρης Βεργίνης έπαιξε σχεδόν 19 λεπτά και σημείωσε 5 πόντους (1/3 δίποντα, 1/7 τρίποντα), πήρε 1 ριμπάουντ και έδωσε 4 ασίστ.

“Μπαμ” από Πλοέστι στη Ρωσία

Το μεγάλο διπλό της πρεμιέρας έγινε στη Ρωσία όπου η Άσεσοφτ Πλοέστι έκανε το “μπαμ” και επιβλήθηκε της Χίμκι με 97-89. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο την ώρα που οι Ρώσοι δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Πλοέστι και προηγήθηκε με 55-43 με τη λήξη της δεύτερης περιόδου. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να φέρουν στα… ίσια το ματς ενώ πέρασαν και μπροστά με 64-63 λίγο πριν από την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου. Ωστόσο η Πλοέστι δεν τρόμαξε, αντίθετα πέτυχε 34 πόντους στην τέταρτη περίοδο και έφτασε στην σπουδαία επικράτηση. Ο Τζέραρντ Λι με 24 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές.

Έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν… κάηκε

Σε μία αναμέτρηση που προδιαγραφόταν να εξελιχθεί σε “περίπατο” για τη Λε Μαν, οι Γάλλοι είδαν το… Χάρο με τα μάτια τους, έπαιξαν με τη φωτιά αλλά δεν κάηκαν. Αντίθετα κατάφεραν να φύγουν με το διπλό από την Κροατία καθώς έριξαν στο… καναβάτσο τη Τσιμπόνα με 78-76. Συγκεκριμένα η Λε Μαν ήταν μπροστά στο σκορ με 65-50 λίγο πριν από την έναρξη της τελευταίας περιόδου, ωστόσο οι γηπεδούχοι επέστρεψαν, μείωσαν σε 77-74 αλλά οι φιλοξενούμενοι πήραν το ροζ φύλλο στην πρεμιέρα του πρώτου ομίλου. Ο ΝταΣόν Γουντ ήταν το πρώτο “βιολί” για τους Γάλλους με 22 πόντους.

Η Καντού πήρε το “θρίλερ”

Η Καντού κατόρθωσε στο τέλος να φύγει με το ροζ φύλλο στην εντός έδρας αναμέτρηση του πρώτου ομίλου με την Άρτλαντ η οποία εξελίχθηκε σε “θρίλερ” αλλά οι Ιταλοί επέζησαν και κέρδισαν με 88-86. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και προηγήθηκαν με 16-8 όμως οι γηπεδούχοι ανέκαμψαν και με επιμέρους σκορ 29-20 στην τρίτη περίοδο πήραν διαφορά την οποία και διατήρησαν.

Εύκολα Σάσσαρι, Σαλόν

Χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα η Σάσσαρι και η Σαλόν συνέτριψαν τους αντιπάλους τους στους δύο αγώνες του δευτέρου ομίλου. Η ιταλική ομάδα έφυγε με το διπλό από την Γερμανία αφού έριξε στο… καναβάτσο την Όλντενμπουργκ με 96-77. Οι βάσεις της εύκολης νίκης είχαν μπει ήδη από το πρώτο ημίχρονο όταν η Σάσσαρι ήταν μπροστά με 25 πόντους (55-30). Το ίδιο “ορεξάτοι” εμφανίστηκαν και οι Γάλλοι όπου “απέδρασαν” από το Βέλγιο με 83-59. Η Σαλόν ήταν εντυπωσιακή και στις τέσσερις περιόδους και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Σαρλερουά.

“Καθάρισαν” στο τέλος Ουλμ, Ολίμπια

Για τον τρίτο όμιλο η Ουλμ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βιλερμπάν εντός έδρας με 86-80. Η γερμανική ομάδα πραγματοποίησε πολύ καλή τέταρτη περίοδο όπου με επιμέρους σκορ 33-25 “καθάρισε” την υπόθεση-νίκη. Ο Κάμερον Λονγκ με 12 πόντους και 5 ασίστ ήταν εξαιρετικός για τους νικητές. Από τους Γάλλους διασώθηκε ο Έντουιν Τζάκσον με 23 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Στη Λιουμπλιάνα η Ολίμπια εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και με επιμέρους σκορ 21-11 στην τέταρτη περίοδο έφτασε στη νίκη με 67-59 επί της Βαρέζε. Κορυφαίος ήταν ο Σάσου Σαλίν με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ.

“Άλωσε” τη Ρώμη η Γκραβελίν

Στο ματς που έκλεισε την… αυλαία της πρεμιέρας του Γιούροκαπ για τον τέταρτο όμιλο η Γκραβελίν προχώρησε “αλώβητη” από την Ιταλία αφού “άλωσε” τη Ρώμη με 75-69. Οι Γάλλοι εισήλθαν στο παρκέ με… φόρα, πήραν τα ηνία του αγώνα και πέρασαν μπροστά στο σκορ με 23-13 με τη λήξη της πρώτης περιόδου. Η Βίρτους Ρόμα αντέδρασε, μείωσε τη διαφορά ωστόσο αυτοί οι δέκα πόντοι ήταν αρκετοί προκειμένου η Γκραβελίν να μείνει σε θέση οδηγού με… νύχια και με δόντια μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Αμπντού Μπαγιέ με 17 πόντους.

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας:

Α’ Όμιλος:
Τσιμπόνα – Λε Μαν 76-78
Καντού – Άρτλαντ 88-86
Οστάνδη – Νίμπουργκ 90-83

Β’ Όμιλος:
Μπιλμπάο – Τσεντεβίτα 82-77 (15/10)
Όλντενμπουργκ – Σάσσαρι 77-96
Σαρλερουά –Σαλόν 59-83

Γ’ Όμιλος:
Παρί Λεβαλουά – Βαλένθια 68-85 (15/10)
Ουλμ – Βιλερμπάν 86-80
Ολίμπια Λιουμπλιάνας – Βαρέζε 67-59

Δ’ Όμιλος:
Βόννη – Άλμπα Βερολίνου 65-86 (15/10)
Σαραγόσα – Μονς 73-56 (15/10)
Βίρτους Ρόμα – Γκραβελίν 69-75

Ε’ Όμιλος:
Χίμκι – Άσεσοφτ Πλοέστι 89-97
Πίναρ Καρσίγιακα – Ιγκοκέα 90-60
Χάποελ Ιερουσαλήμ – Λουκόιλ Ακαντέμικ 84-76

ΣΤ’ Όμιλος:
ΠΑΟΚ – Μπουντούτσνοστ 85-84 (15/10)
Άνκαρα – Χιμίκ 60-84
Νίζνι – Άλμπα Φέχερβαρ 82-64

Ζ’ Ομιλος:
Μπάνβιτ – Κάλεφ 86-60 (15/10)
Ρίγα – ΜΖΤ Σκοπίων 80-71 (15/10)
Μακάμπι Χάιφα – Ούνικς Καζάν 67-75

Η’ Όμιλος:
Πανιώνιος – Ραντνίτσκι 77-72
Μπεσίκτας – Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης 58-62
Μπίσονς – Νεπτούνας 63-62

Η Βαθμολογία (1η αγωνιστική):

Α’ Όμιλος: Οστάνδη 2, Καντού 2, Λε Μαν 2, Άρτλαντ 1, Τσιμπόνα 1, Νίμπουργκ 1.
Β’ Όμιλος: Σαλόν 2, Σάσσαρι 2, Μπιλμπάο 2, Τσεντεβίτα 1, Όλντενμπουργκ 1, Σαρλερουά 1.
Γ’ Όμιλος: Βαλένθια 2, Ολίμπια Λιουμπλιάνας 2, Ουλμ 2, Βιλερμπάν 1, Βαρέζε 1, Παρί Λεβαλουά 1.
Δ’ Όμιλος: Άλμπα Βερολίνου 2, Σαραγόσα 2, Γκραβελίν 2, Βίρτους Ρόμα 1, Μονς 1, Βόννη 1.

Ε’ Όμιλος: Πίναρ Καρσίγιακα 2, Άσεσοφτ Πλοέστι 2, Χάποελ Ιερουσαλήμ 2, Λουκόιλ Ακαντέμικ 1, Χίμκι 1, Ιγκοκέα 1.
ΣΤ’ Όμιλος: Χιμίκ 2, Νίζνι 2, ΠΑΟΚ 2, Μπουντούτσνοστ 1, Άλμπα Φέχεβαρ 1, Άνκαρα 1.
Ζ’ Όμιλος: Μπάνβιτ 2, Ρίγα 2, Ούνικς Καζάν 2, Μακάμπι Χάιφα 1, ΜΖΤ Σκοπίων 1, Κάλεφ 1.
Η’ Όμιλος: Πανιώνιος 2, Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης 2, Μπίσονς 2, Νεπτούνας 1, Μπεσίκτας 1, Ραντνίτσκι 1.

Επόμενη αγωνιστική (2η 22-23/10):

Α’ Όμιλος: Νίμπουργκ – Τσιμπόνα, Λε Μαν – Καντού, Άρτλαντ – Οστάνδη.
Β’ όμιλος: Σαλόν – Όλντενμπουργκ, Σάσσαρι – Μπιλμπάο, Τσεντεβίτα – Σαρλερουά.
Γ’ Όμιλος: Βιλερμπάν – Ολίμπια Λιουμπλιάνας, Βαρέζε – Παρί Λεβαλουά, Βαλένθια – Ουλμ.
Δ’ Όμιλος: Μονς – Βίρτους Ρόμα, Γκραβελίν – Βόννη, Άλμπα Βερολίνου – Σαραγόσα.

Ε’ Όμιλος: Ιγκοκέα – Χάποελ Ιερουσαλήμ, Λουκόιλ Ακαντέμικ – Χίμκι, Άσεσοφτ Πλοέστι – Πίναρ Καρσίγιακα.
ΣΤ’ Όμιλος: Μπουντούτσνοστ – Άνκαρα, Χιμίκ – Νίζνι, Άλμπα Φέχερβαρ – ΠΑΟΚ.
Ζ’ Όμιλος: Ούνικς Καζάν – Μπάνβιτ, ΜΖΤ Σκοπίων – Μακάμπι Χάιφα, Κάλεφ – Ρίγα.
Η’ Όμιλος: Νεπτούνας – Μπεσίκτας, Ραντνίτσκι – Μπίσονς, Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης – Πανιώνιος.

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…