Κεντρική Διεθνή Στο… καναβάτσο η Σιένα

Στο… καναβάτσο η Σιένα

reggio emilia siena

reggio emilia_siena

Η “κατηφόρα” συνεχίζεται για τη Σιένα η οποία μετά την ήττα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα από τη Γαλατασαράι έπεσε στο… καναβάτσο και από την Ρέτζιο Εμίλια εκτός έδρας με 67-59 για την δεύτερη αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος.

Οι πρωταθλητές είναι σε κακή κατάσταση ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 53-38 με τη λήξη της τρίτης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να επιστρέψουν στην διεκδίκηση της νίκης ωστόσο το μόνο που κατάφεραν ήταν απλά να μειώσουν τη διαφορά. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τρόι Μπελ με 22 πόντους και 6 ριμπάουντ. Από τη Σιένα που θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον όμιλο της Ευρωλίγκα διασώθηκε ο Τζος Κάρτερ με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε η Αρμάνι Μιλάνο η οποία κέρδισε εντός έδρας τη Βαρέζε με 84-72. Οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να βρουν ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο δεύτερο μέρος έδειξαν διαφορετικό πρόσωπο και κυριάρχησαν στο παρκέ. Έτσι ανέβασαν και τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους (64-52). Ο Σαμάντρο Σάμουελς με 21 πόντους και ο Κιθ Λάνγκφορντ με 19 πόντους έβαλαν το χεράκι τους προκειμένου το ροζ φύλλο να καταλήξει στην Αρμάνι ενώ ο Ατσίλε Πολονάρα με 26 πόντους “πάλεψε” αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα για τη Βαρέζε η οποία έπαιξε χωρίς τον Ντούσαν Σάκοτα που είναι τιμωρημένος με τρεις αγωνιστικές από τα περσινά πλέι οφ.

Στα άλλα ματς της δεύτερης αγωνιστικής η Βίρτους Ρόμα έκανε το “δύο στα δύο” καθώς επιβλήθηκε εντός έδρας της Πρίντιζι με 67-59. Οι Ρωμαίοι πραγματοποίησαν εξαιρετικό δεύτερο μέρος και έφτασαν στη νίκη με πρώτο “βιολί” τον Μίκαλ Ιγκνέρσκι (17 πόντοι, 3 ριμπάουντ). Παράλληλα σπουδαίο διπλό πέτυχε η Βίρτους Μπολόνια με 87-82 εκτός έδρας επί της Κρεμόνα που της επέτρεψε να παραμείνει αήττητη. Οι φιλοξενούμενοι “καθάρισαν” στην τελευταία περίοδο με τον Ντουάιτ Χάρντι να σημειώνει 27 πόντους και να “μαζεύει” 4 ριμπάουντ. Επίσης η Σάσσαρι ήταν “διαστημική” στην τέταρτη περίοδο και με επιμέρους σκορ 32-15 πήρε το “παρθενικό” ροζ φύλλο με 83-69 επί της Καντού. Ο Ντρέικ Ντίνερ με 31 πόντους έβρισκε εύκολα το δρόμο προς το καλάθι.

“Σεφτέ” έκανε και η Αβελίνο και μάλιστα εκτός έδρας αφού κέρδισε την Πιστόια με 83-75. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τα ηνία του αγώνα για τρία δεκάλεπτα όταν προηγήθηκαν με 68-51. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν αλλά μάταια να ανατρέψουν την εις βάρους τους κατάσταση. Ο Ουίλ Τόμας με 20 πόντους και 9 ριμπάουντ ξεχώρισε για τους νικητές. Στην παράταση κρίθηκε η αναμέτρηση της Πέζαρο με την Καζέρτα με τη δεύτερη να έχει περισσότερο καθαρό μυαλό και να φεύγει με το διπλό με 93-84. Ο Τζεφ Μπρουκς με 14 πόντους και 15 ριμπάουντ οδήγησε την ομάδα του στη δεύτερη σερί νίκη ενώ από τους γηπεδούχους ο Έλστον Τέρνερ έβαλε 25 πόντους. Εύκολο απόγευμα είχε η Βενέτσια που συνέτριψε εντός έδρας τη Μοντεγκρανάρο με 102-68 και χαμογέλασε για πρώτη φορά φέτος.

Τα αποτελέσματα (2η αγωνιστική):
Βίρτους Ρόμα – Πρίντιζι 67-59
Σάσσαρι – Καντού 83-69
Ρέτζιο Εμίλια – Σιένα 67-59
Βενέτσια – Μοντεγκρανάρο 102-68
Κρεμόνα – Βίρτους Μπολόνια 82-87
Πέζαρο – Καζέρτα 84-93
Πιστόια – Αβελίνο 75-83
Αρμάνι Μιλάνο – Βαρέζε 84-72

Η Βαθμολογία (2η αγωνιστική): Καζέρτα 2-0, Βίρτους Μπολόνια 2-0, Βίρτους Ρόμα 2-0, Σάσσαρι 1-1, Πρίντιζι 1-1, Πέζαρο 1-1, Βαρέζε 1-1, Αρμάνι Μιλάνο 1-1, Ρέτζιο Εμίλια 1-1, Βενέτσια 1-1, Αβελίνο 1-1, Σιένα 1-1, Καντού 1-1, Πιστόια 0-2, Κρεμόνα 0-2, Μοντεγκρανάρο 0-2.

Επόμενη αγωνιστική (3η, 26-28/10): Βαρέζε – Βενέτσια, Καντού – Πέζαρο, Σάσσαρι – Πιστόια, Καζέρτα – Αρμάνι Μιλάνο, Αβελίνο – Βίρτους Ρόμα, Πρίντιζι – Κρεμόνα, Μοντεγκρανάρο – Ρέτζιο Εμίλια, Σιένα – Βίρτους Μπολόνια.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…