Κεντρική Διεθνή Στην παράταση Ορτέζ, Ορλεάν

Στην παράταση Ορτέζ, Ορλεάν

nivins ortez

nivins_ortez

Συγκλονιστική εξέλιξη είχε η αναμέτρηση της Ορτέζ με τη Βιλερμπάν καθώς χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης προκειμένου να λυθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων και την Ορτέζ να χαμογελάει στο φινάλε με την εντός έδρας νίκη της με 89-77.

Οι γηπεδούχοι σημείωσαν την πρώτη τους νίκη για τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα Γαλλίας και το έκαναν με τρόπο… ψυχοβγαλτικό. Ο αγώνας κυλούσε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο φωτεινός πίνακας ανέγραφε το 53-52 με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση (71-71 κανονική διάρκεια), όπου η Ορτέζ είχε περισσότερο καθαρό μυαλό και ψυχραιμία, εκμεταλλεύτηκε την κόπωση των παικτών της Βιλερμπάν και πήρε το ροζ φύλλο. Ο Αχμάντ Νίβινς με 24 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Μάικλ Τόμπσον με 22 πόντους ήταν οι πρωτεργάτης της νίκης αυτής ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Έντουιν Τζάκσον με 25 πόντους.

Πέρα από την επικράτηση της Στρασμπούρ επί της Σαλόν όπου αναφερθήκαμε σε προηγούμενο κείμενο, όλοι οι γηπεδούχοι διατήρησαν απόρθητα τα… κάστρα τους σε αυτή τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος Γαλλίας. Έτσι η Ροάν σημείωσε και αυτή την “παρθενική” της επιτυχία για τη φετινή χρονιά αφού επιβλήθηκε της Παρί Λεβαλουά με 82-74. Η διαφορά έγινε στο δεύτερο ημίχρονο όπου οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις και “ξεκλείδωσαν” την άμυνα της Παρί. Ο Τσαρλς Τόμας με 21 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν το πρώτο “βιολί” για τη Ροάν.

Το δικό της αήττητο διατήρησε η Ορλεάν που “καρδιοχτύπησε” αλλά στην παράταση έριξε στο… καναβάτσο τη Χάβρη με 81-76. Το ματς έληξε 71-71 στην κανονική του διάρκεια με τους φιλοξενούμενους να πραγματοποιούν μία “επική” ανατροπή στην τέταρτη περίοδο όπου πέτυχαν 34 πόντους. Εντέλει οι γηπεδούχοι έκαναν το “δύο στα δύο” με τον Μπράιαν Γκριν να σημειώνει 16 πόντους και να “μαζεύει” 9 ριμπάουντ. Από τη Χάβρη ξεχώρισε ο Σέντρικ Μπανκς με 26 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:
Λε Μαν – Γκραβελίν 69-63 (11/10)
Στρασμπούρ – Σαλόν 78-68
Ορλεάν – Χάβρη 81-76
Ροάν – Παρί Λεβαλουά 82-74
Ορτέζ – Βιλερμπάν 89-77
Ναντέρ – Αντίμπ (13/10)
Ντιζόν – Νανσί (14/10)
Λιμόζ – Σολέ (15/10).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…