Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels “Στήσαμε κάτι νέο”

“Στήσαμε κάτι νέο”

fragias tsamis

fragias-tsamis

Βασίλης Φραγκιάς και Άγγελος Τσάμης βρέθηκαν, λίγο μετά τις 12:00, στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του “Βενετόκλειου” και μίλησαν για όλους και για όλα. Πρώτος πήρε τον λόγο ο έμπειρος τεχνικός, τονίζοντας: “Εύχομαι να έχουμε μία καλή σεζόν και γενικά είμαι αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά. Ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την παραμονή μας στην κατηγορία. Φέτος δυσκολευτήκαμε να φτιάξουμε το ρόστερ μας, γιατί οι συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές, όπως δηλαδή και στις περισσότερες ομάδες”.

“Στήσαμε κάτι νέο από την αρχή”

Μιλώντας για τη νέα προσπάθεια των Ροδιτών, σχολίασε: “Ουσιαστικά στήσαμε κάτι νέο απ’ την αρχή και βασιζόμενοι στην επιστροφή του Τσάμη, την παραμονή του Γεωργαλλή για τέταρτη χρονιά αλλά και φέρνοντας παιδιά που εμπιστευόμαστε, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα λόγω της γεωγραφικής μας θέσης είναι ότι έχουμε δώσει λίγα φιλικά παιχνίδια. Σε διάστημα έξι μερών δώσαμε τρεις δύσκολους αγώνες με Κηφισιά, Πανιώνιο και Π.Α.Ο.Κ, ενώ νωρίτερα αντιμετωπίσαμε ομάδες Α2 Κατηγορίας, στα οποία δεν μπορέσαμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους αντιπάλους μας”.

Ο Βασίλης Φραγκιάς μίλησε και για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας: “Ουσιαστικά σε κάθε παιχνίδι, παίζουμε και βλέπουμε την ομάδα μας. Είναι πραγματικότητα ότι θέλουμε χρόνο για να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα συνεργασιών στην άμυνα, αφού στα παιχνίδια με τον Πανιώνιο και τον Π.Α.Ο.Κ. δεχθήκαμε πολλούς πόντους. Θεωρώ ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει αλλάξει. Οι ξένοι παίκτες που ήρθαν στις ομάδες ψάχνουν την ευκαιρία τους. Δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα χρήματα και έτσι κάναμε επιλογές από τα Κολέγια. Ο Κολοσσός δίνει το πάτημα στα παιδιά αυτά να μπουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Βλέπουμε ότι τα παιχνίδια των ομάδων είναι πιο αθλητικά και λιγότερο κρίνονται στην τακτική, ενώ ο ρυθμός είναι γρήγορος. Δεν είναι εύκολο για τους ξένους να αφομοιώσουν το μπάσκετ στην Ελλάδα. Εδώ κοιτάζουμε την τακτική και είναι δύσκολο να περάσεις στο μυαλό τους, τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αγωνίζονται. Δεν έχω παράπονο όμως, όλα τα παιδιά δουλεύουν σκληρά στις προπονήσεις και πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι. Στην επίθεση θέλουμε να τρέχουμε, αλλά θα πρέπει να μάθουμε πότε πρέπει και πότε όχι”.

“Η νίκη με το Ρέθυμνο είναι επιτακτική”

Ο Αθηναίος τεχνικός ζήτησε χρόνο από των απαιτητικό κόσμο του Κολοσσού: “Ζητάμε υπομονή από τον κόσμο αλλά γνωρίζουμε ότι η νίκη στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο είναι επιτακτική ανάγκη. Ακολουθεί ένα δύσκολο και περίεργο πρόγραμμα. Αν κάνουμε και μία εκτός έδρας νίκη, ίσως αυτό γυρίσει μπούμερανγκ υπέρ μας. Εμείς θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να διατηρήσουμε το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Είναι δική μου χαρά να βλέπω τους παίκτες μου στο γήπεδο και να δουλεύω μαζί τους”.

Είπε ο κόουτς Φραγκιάς και συνέχισε, σχολιάζοντας: “Μετά από πολλά χρόνια παρουσίας μου στη Ρόδο και στην ομάδα, νιώθω κομμάτι αυτής της κοινωνίας και έχω το δικαίωμα να πω ότι ο κόσμος πρέπει να έρθει στο γήπεδο φέτος, αρχής γενομένης από το παιχνίδι του Σαββάτου με το Ρέθυμνο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Θέλουμε τον κόσμο μας, για να δώσει ώθηση και παλμό στους παίκτες.

Έχω ζήσει πως είναι να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο στη Ρόδο και η εικόνα στην αναμέτρηση με την Κηφισιά ήταν απογοητευτική. Ήταν λυπηρό για όλους μας να παίζουμε με 300 ανθρώπους στην κερκίδα. Όσο και να μιλάμε για περίοδο κρίσης, ουσιαστικά ο κόσμος βλέπει δύο παιχνίδια το μήνα στη Ρόδο. Δεν εκτιμάμε αυτό που έχουμε. Αν η ομάδα υποβιβαστεί και πέσει στις μικρότερες κατηγορίες, δεν θα είναι καλό για όλους μας.

Ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει αυτό και να είναι κοντά στα παιδιά. Το νησί δεν έχει ποδοσφαιρική ομάδα σε μεγάλη κατηγορία και σαν άνθρωπος αλλά και σαν μισός Ροδίτης πλέον απευθύνω κάλεσμα σε όλους να μας στηρίξουν και το Σάββατο το Βενετόκλειο να γεμίσει. Έχουμε ανάγκη τον κόσμο μας, ο Κολοσσός είναι δικό μας κομμάτι. Ο κόσμος πρέπει να αγαπήσει την ομάδα και να γεμίζει σε κάθε παιχνίδι το γήπεδο. Αν ο κόσμος επιλέγει περιστασιακά να δίνει το παρών στο γήπεδο, δεν δικαιούται να έχει ομάδα στην Α1.

Έχουμε ζήσει απίστευτες στιγμές με τον Κολοσσό όλα αυτά τα χρόνια. Από τα χρόνια των ανόδων μέχρι και τη σεζόν που βγήκαμε τρίτοι και κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό. Έχω το δικαίωμα να τα πω αυτά και ο κόσμος πρέπει να στηρίξει αυτή την ομάδα. Φέρνω για παράδειγμα τη Γκραν Κανάρια στην Ισπανία. Όλο το νησί περιστρέφεται γύρω από την ομάδα, η οποία κάθε χρόνο έχει περίπου 6.000 εισιτήρια διαρκείας, Επειδή έχω πάει στο νησί αυτό, σας πληροφορώ ότι η Ρόδος είναι 10 φορές πιο όμορφη”.

“Στόχος η παραμονή και να καθαρίσουμε μικρές παλιές αμαρτίες”

Ο έμπειρος προπονητής, μίλησε και για τους στόχους της ομάδας: “Εγώ είμαι άνθρωπος που πάντα έχω κίνητρα στη ζωή μου. Θέλουμε να σώσουμε φέτος την παρτίδα, να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία και να καθαρίσει τις μικρές αμαρτίες του παρελθόντος. Η διοίκηση καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να καλύψει κάποια χρέη, όμως χρειάζονται κι άλλοι άνθρωποι να βοηθήσουν. Έτσι θα ονειρευτούμε όλοι μαζί την επόμενη μέρα.

Το λούκι το τραβάνε συγκεκριμένοι άνθρωποι και πιστέψτε με η Ρόδος δεν έχει καταλάβει την κρίση όσο η υπόλοιπη Ελλάδα. Η ομάδα αυτή αντιπροσωπεύει ένα ολόκληρο νησί και έχει κάνει τους πάντες υπερήφανους. Είμαστε εγωιστές και πιστεύω ότι η ομάδα θα πετύχει τους στόχους της και μετά θα πάει το μπαλάκι σ’ αυτούς που υποσχέθηκαν το γήπεδο. Ο κόσμος θέλει κάτι διαφορετικό. Η ομάδα μπορούσε να παίξει στο Euro Cup, αλλά λόγω έλλειψης γηπέδου δεν τα κατάφερε πριν από δύο χρόνια”.

“Αλλάξαμε το ρόστερ, όχι όμως την φιλοσοφία”

Κλείνοντας ο Έλληνας προπονητής του Κολοσσού, μίλησε για τους ξένους της ομάδας και την προσεχή αναμέτρηση με το Ρέθυμνο: “Όταν έχεις χρήματα για να αγοράσεις ένα Volkswagen δεν μπορείς να πάρεις Porse. Όλοι ξέρουμε τους πολύ καλούς παίκτες. Ανάλογα με το βαλάντιο που είχαμε, έπρεπε να κάνουμε και τις αντίστοιχες επιλογές. Ξέρουμε ότι τα παιδιά που ήρθαν θέλουν πίστωση χρόνου.

Στόχος μας ήταν η δημιουργία μία νεανικής ομάδας, η οποία να πορευτεί με την παρουσία κάποιων πιο έμπειρων αθλητών. Είναι μία πολύ καλή ομάδα. Άλλαξε πολύ το ρόστερ του όχι όμως και τη φιλοσοφία του. Θέλει να παίζει σε ανοιχτό γήπεδο και με γρήγορο ρυθμό. Εμείς πρέπει να τρέξουμε ελεγχόμενα. Οι ξένοι παίκτες θέλουν το χρόνο τους γιατί είναι ακόμη αγχωμένοι αλλά θα το ξεπεράσουν”.

“Χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά στη Ρόδο”

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αρχηγός των “θαλασσί”, Άγγελος Τσάμης, σημειώνοντας: “Καταρχήν θέλω να ευχηθώ μία πολύ καλή μπασκετική χρονιά χωρίς τραυματισμούς, κάτι που είναι σημαντικό για μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά στη Ρόδο. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, που μου έδωσαν το δικαίωμα να είμαι αρχηγός. Στον Κολοσσό έχω παίξει τα καλύτερα μπασκετικά μου χρόνια και φέτος καλούμαστε να παραμείνουμε στην κατηγορία όσο πιο γρήγορα γίνεται. Είναι μία χρονιά εξυγίανσης, αφού θέλουμε να κλείσουμε τις τρύπες του παρελθόντος.

Αυτή τη χρονιά θέλουμε να πάνε όλα καλά και να καταφέρουμε στο μέλλον να παίξουμε σ’ ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κάτι που είναι όνειρο ζωής για μένα με την ομάδα του Κολοσσού. Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ από την πλευρά μου στον κόσμο είναι ότι φέτος θα δει μία ομάδα που θα παλεύει σε όλα τα παιχνίδια, θα μάχεται για τη νίκη και δεν θα παρατάει εύκολα τους αγώνες, όπως γίνεται μέχρι στιγμής.

Πρέπει ο κόσμος της Ρόδου να υποστηρίξει την προσπάθεια μας, αφού χωρίς αυτόν δεν μπορούμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Ο Κολοσσός είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της Ρόδου και της Δωδεκανήσου και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Φέτος πιστεύω ότι ο κόσμος θα είναι δίπλα μας και θα μας βοηθήσει περισσότερο.

Σαν ομάδα, δεν έχουμε παίξει πολλά φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, με αποτέλεσμα ο ένας να μαθαίνει ακόμη τον άλλο. Για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζεται σωστή στρατηγική και φυσικά χρόνος. Το παιχνίδι με το Ρέθυμνο θα είναι πολύ δύσκολο. Το πρόγραμμα δεν είναι βατό για μας στον α’ γύρο και χρειάζεται υπομονή και επιμονή έτσι ώστε στο μέλλον να πετύχουμε τους στόχους μας”.

“Οι περισσότεροι παίζουν για τα στατιστικά τους”

Ο έμπειρος γκαρντ σχολίασε το γεγονός της αλλαγής δυναμικότητας του ελληνικού μπάσκετ: “Η αλήθεια πάντως είναι ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει αλλάξει. Στην ομάδα μας ήρθαν παιδιά που δεν έχουν παίξει ξανά στην Ευρώπη. Θα σας δώσω πάντως ένα παράδειγμα το οποίο με έκανε να χαρώ παρά την ήττα από τον Π.Α.Ο.Κ. στην πρεμιέρα. Όταν επιστρέψαμε στη Ρόδο, στην πρώτη προπόνηση μετά το παιχνίδι, είδα δύο Αμερικανούς μας, τον Σίμπσον και τον Ραμ σκυθρωπούς και στενοχωρημένους.

Τους ρώτησα γιατί είναι έτσι και μου απάντησαν ότι σιχαίνονται να χάνουν. Αυτό το πράγμα δύσκολα το βρίσκεις σε ξένους αθλητές. Οι περισσότεροι ξένοι παίζουν για τα στατιστικά τους και για να κάνουν μία καλή χρονιά και η αντίδραση των συμπαικτών μου, με έκανε να χαρώ. Μ’ αυτούς τους συμπαίκτες και με τη στήριξη του κόσμου, πιστεύω ότι θα πάμε καλά.

Θα πρέπει να τονίσω πάντως ότι τα πρώτα χρόνια της θητείας μου στον Κολοσσό τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα ως προς την έλευση του κόσμου. Είχαμε περισσότερο κόσμο ακόμη και από τη χρονιά που βγήκαμε τρίτοι. Με είχε στενοχωρήσει πολύ το γεγονός ότι στους μικρούς τελικούς με τον Πανιώνιο, το γήπεδο δεν είχε πολύ κόσμο. Ο Κολοσσός ανήκει στον κόσμο της Ρόδου, ανήκει στα Δωδεκάνησα και είναι ότι καλύτερο υπάρχει στον αθλητισμό του νομού”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • kolossos priftis

    “Να είμαστε ανταγωνιστικοί”

    Με ανεβασμένη ψυχολογία –μετά την εντυπωσιακή αν μη τι άλλο ανατροπή κόντρα στον Ίκαρο Χαλ…
  • paraskevas mouratidis

    “Συγκέντρωση και προσοχή”

    Δύσκολο έργο θα έχει ο Άρης κόντρα στον ανεβασμένο ψυχολογικά –μετά την εντυπωσιακή ανατρο…
  • Mpogris Charalabidis proponisi PAOK

    “Επικερδές” φιλικό

    Χωρίς νικητή (65-65) ολοκληρώθηκε το φιλικό του ΠΑΟΚ κόντρα στην Λουκόιλ, με τους δυο προπ…
Περισσότερα από Νίκος Κώνστας
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Μεγαλώνει το γήπεδο του Κολοσσού με… φόντο την Ευρώπη

Αυξάνεται η χωρητικότητα στο γήπεδο του Κολοσσού Το κλειστό γήπεδο του Κολοσσού στην Καλλι…