Κεντρική Ασίστ Shadow “Σαλώμη” με Αμερικάνο!

“Σαλώμη” με Αμερικάνο!

amerikanos

amerikanos-alex

Η Αθήνα δεν θα γίνει μόνο… μικρό Παρίσι τις επόμενες ημέρες. Θα γίνει και μικρό… Λονδίνο. Κι αυτό διότι ο βρετανικός θίασος “Theatre Lab Company” στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας της παράστασης “Σαλώμη” του Όσκαρ Ουάιλντ θα βρίσκεται στο Cabaret Voltaire, στο Μεταξουργείο, μόνο για έξι ημέρες. Η είδηση δεν είναι αυτή όμως.

Η είδηση είναι ότι εις εκ των πρωταγωνιστών ακούει στο βαρύ (με ιστορία) επώνυμο Αμερικάνος. Αλέξανδρος Αμερικάνος. Πρόκειται για τον εγγονό (από αδελφό) του τεράστιου Γιώργου Αμερικάνου. Ο Αλέξανδρος ακολουθεί καιρό τώρα διεθνή καριέρα. Προφανέστατα και δίχως να υποτιμηθεί η προσπάθεια των υπολοίπων γνωστών ξένων και Ελλήνων ηθοποιών οι προβολείς θα πέφτουν (και) πάνω του.

Ο σεμνός, πρώην γκαρντ των Τμημάτων Υποδομής της ΑΕΚ και παίκτης του… Βαγγέλη Ζιάγκου, τον οποίο καμαρώνουν και καλά κάνουν ο πατέρας του Θανάσης και η θεία του (και συνάδελφός μας) Χριστίνα, είχε υποδυθεί εξαιρετικούς ρόλους στο πρόσφατο παρελθόν σε ελληνικά σίριαλ.

Για την ιστορία, η ανακοίνωση, που αφορά στην παράσταση, που θα κάνει πρεμιέρα στις 30 Οκτωβρίου, αναφέρει: “Mια παραγωγή του Theatre Lab Company, www.theatrelab.co.uk, σε σκηνοθεσία της Αναστασίας Ρεβή www.anastasiarevi.co.uk .

Από το Λονδίνο στην Αθήνα στο Cabaret Voltaire στο πλαίσιο της περιοδείας της παράστασης σε ευρωπαϊκές πόλεις (Prague Fringe Festival, Μαδρίτη, Παρίσι).

Για 6 μόνο παραστάσεις

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου- Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013, 8.30μμ

Ο βρετανικός θίασος ” Theatre Lab Company” υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ελληνίδας Αναστασίας Ρεβή σας προσκαλεί στην περιοδεία της παράστασης στην Αθήνα, για να γευτείτε μαζί με τους εορτάζοντες του παλατιού τη διάσημη αιρετική σάτιρα του Όσκαρ Ουάιλντ.

Το πάρτυ γενεθλίων του βασιλιά Ηρώδη παίρνει αναπάντεχη τροπή, όταν ένα κόκκινο νήμα πόθου και εκδίκησης ξετυλίγεται μέσα στην ερωτική, φορτισμένη και παρακμιακή ατμόσφαιρα του 1930, μιας και η ιστορία τοποθετείται στην περίοδο Art Nouveau. H έφηβη μοναχοκόρη, ο ηδονιστής πατριός βασιλιάς, η ζηλόφθονη μητέρα βασίλισσα, η ομορφιά και τα λόγια ενός προφήτη, ο ανεκπλήρωτος έρωτας, το φιλί, το φεγγάρι και ο θάνατος στριφογυρνούν ηδονικά γύρω από τον σκανδαλιστικό χορό της νεαρής Σαλώμης, που χόρεψε για τον πατριό της, ζητώντας ως ανταμοιβή το κεφάλι του προφήτη Jokanaan που τόσο τον ερωτεύτηκε!

Το λογοκριμένο απο την αγγλική κοινωνία θεατρικό έργο του Όσκαρ Ουάιλντ σκονιζόταν για 40 χρόνια στα ράφια, αφού είχε χαρακτηριστεί από τον εξεταστή των θεατρικών έργων και την Αγγλική αριστοκρατία ως “νοσηρό, εξωφρενικό και απωθητικό”. Η ιδιοφυία του Ιρλανδού συγγραφέα αποτυπώνει με σκοτεινό σαρκασμό και σαγήνη την ακρότητα του πόθου, ενώ η δημιουργική φαντασία της Αναστασίας Ρεβή αποκαλύπτει την κρυμμένη ομορφιά της παρακμής και γοητεύει το κοινό, που αποτελώντας μέρος του σκηνικού χώρου, συμμετέχει σε αυτή την site-specific παράσταση, τσουγκρίζοντας το ποτό του και τσιμπώντας απο τα ορεκτικά της γιορτής.

Η παράσταση έχει ζωντανή μουσική και παίζεται στα αγγλικά.

Στο prive πάρτυ γενεθλίων του Ηρώδη οι καλεσμένοι μπαίνουν με λίστα προσκεκλημένων. Κρατήσεις θέσεων αποκλειστικά στο τηλέφωνο: 6949331765 και στο email: salomeathens@gmail.com, Λιλιάνα Αβρούσιν

Ημερομηνίες Παραστάσεων
Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου ώρα 8.30 μ.μ.,
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου ώρα 8.30 μ.μ.
Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου ώρα 8.30 μ.μ.
Σάββατο, 2 Νοεμβρίου ώρα 8.30 μ.μ.
Κυριακή, 3 Νοεμβρίου ώρα 6.00 μ.μ.
Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου ώρα 8.30 μ.μ.

Τιμή εισόδου
14 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται ένα ποτήρι κρασί ή μία μπύρα και μικρά ορεκτικά

Ηθοποιοί
Denise Moreno
Νίκος Πουρσανίδης
Helen Bang
Tyler Coombes
Κώστας Καβακιώτης
Αλέξανδρος Αμερικάνος
Beatrice Hatzipateras-Dodgeon
Δημήτρης Κουιμτσίδης

Πληροφορίες πρόσβασης
CABARET VOLTAIRE
Μαραθώνοs 30,
Μεταξουργείο,
τηλ 210 5227046, 6944513308,
www.cabaretvoltaire.gr»

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…