Κεντρική Διεθνή “Ριζώνει” στην Κίνα ο Μάρμπερι

“Ριζώνει” στην Κίνα ο Μάρμπερι

marbury

marbury

Από ότι φαίνεται η ζωή στην Κίνα αρέσει στον Στεφόν Μάρμπερι (36, 1,88) ο οποίος αποφάσισε να “ριζώσει” εκεί αφού υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με τους Beijing Ducks.

Ο 36χρονος γκαρντ με την πολυετή θητεία στο NBA μετακόμισε στην Κίνα τον Ιανουάριο 2010 και έκτοτε μοιάζει να βρήκε την… Ιθάκη του. Ο Μάρμπερι θα παραμείνει “Κινέζος” για τα επόμενα τρία χρόνια καθώς συμφώνησε με τους Beijing Ducks στους οποίους αγωνίζεται από το 2011 ενώ την ίδια χρονιά ήταν ο “στυλοβάτης” της ομάδας του στην πορεία προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος (στους 14 αγώνες των πλέι οφ είχε μέσο όρο 31,4 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 5,6 ασίστ). Όλα δείχνουν ότι ο πολύπειρος άσος θα ολοκληρώσει την καριέρα του στην Κίνα.

Πριν όμως διευρύνει τους ορίζοντες του με την παρουσία του στην ασιατική χώρα και στη λίγκα CBA, ο Μάρμπερι άφησε το… αποτύπωμά του και στο NBA όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες του στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Νιου Τζέρσεϊ Νετς, Φοίνιξ Σανς, Νιου Γιορκ Νικς και Μπόστον Σέλτικς.

Μπορεί να μην πήρε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή, ωστόσο πρόλαβε να δώσει το “παρών” συνολικά σε 846 αγώνες για την κανονική περίοδο του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη με μέσο όρο 19,3 πόντους και 7,6 ασίστ. Επίσης έπαιξε και σε 32 ματς για τα πλέι οφ του NBA. Όσον αφορά στις περσινές επιδόσεις στους Beijing Ducks ο Μάρμπερι τελείωσε τη σεζόν με μέσο όρο 29,5 πόντους, 4,6 ριμπάουντ και 5,3 ασίστ σε 30 αγώνες για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…