Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Πολύ δύσκολο έργο”

“Πολύ δύσκολο έργο”

bartzokas sef panathinaikos

bartzokas-sef-panathinaikos

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, σε δηλώσεις του για την αυριανή (31/10, 21:15) αναμέτρηση των “ερυθρόλευκων” με την Μπάγερν, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Euroleague, σχολίασε την δυσκολία της αναμέτρησης με τους Γερμανούς, την επιστροφή του Μπέγκιτς: “Μετά το ταξίδι μας στην Κωνσταντινούπολη και τη σημαντική κατά τη γνώμη μου νίκη εκεί, έχουμε το ματς με τη Μπάγερν Μονάχου που είναι μαζί με εμάς αήττητη στον όμιλο.

Δεν είναι μόνο στην Ευρωλίγκα αήττητη, αλλά και στο πρωτάθλημα της. Έχουμε πολύ δύσκολο έργο αύριο. Έχουμε σαν αρχή μας να μην υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο και προετοιμαζόμαστε για ένα δύσκολο ματς. Η Μπάγερν παίζει με ενέργεια, έχει τη σφραγίδα ενός πολύ έμπειρου και καταξιωμένου προπονητή. Το ρόστερ της είναι πολύ γεμάτο, παίζουν όλοι οι παίκτες, όλοι έχουν ρόλο και περιμένουμε ένα δύσκολο απόγευμα. Εμείς γινόμαστε όλο και καλύτεροι, έχουμε πιέσει την ομάδα και σε 27 ώρες κάναμε τρεις προπονήσεις”.

“Ο Μπέγκιτς επιστρέφει, ο Πέτουεϊ τραυματίστηκε”

“Ο Μπέγκιτς συμμετέχει στο πρόγραμμα κανονικά. Δυστυχώς ο Πέτγουεϊ τραυματίστηκε προχθές και κανονικά πιστεύαμε πως θα είναι έξω για αύριο, αλλά παρουσιάζει ραγδαία βελτίωση. Το σώμα του έχει πολύ γρήγορα αποκατάσταση και είχε συμβεί ξανά πριν λίγες ημέρες. Εάν είναι καλά αύριο το πρωί θα είναι στη 12αδα. Ο Μπέγκιτς δεν είναι απολύτως έτοιμος, αλλά με την ποιότητα και την εμπειρία που έχει είναι πολύ χρήσιμος».

“Ευτυχώς παίζουμε μπάσκετ”

“Πολλοί λένε πως παίζουν οι Πρωταθλητές Ευρώπης στο μπάσκετ με τους Πρωταθλητές Ευρώπης στο ποδόσφαιρο, ευτυχώς παίζουμε μπάσκετ γιατί εάν παίζαμε ποδόσφαιρο θα είχαμε λίγο πρόβλημα.  Έχουν πλεονέκτημα της ίδιας διοίκησης σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Έχουν τον κ. Χένες και πολύ μεγάλο μπάτζετ, έχουν εξαιρετική οργάνωση και η αίσθηση μου είναι πως τα επόμενα χρόνια η Μπάγερν θα είναι υπολογίσιμη και θα μπορεί να διεκδικεί ακόμη και τίτλους στην Ευρωλίγκα.

Είναι η ομάδα με τους καλύτερους διεθνείς Γερμανούς, πήραν 4 παίκτες εξαιρετικούς από την Άλμπα, τους καλύτερους της Άλμπα και έχουν πολύ καλούς Αμερικανούς. Η στατιστική για τα ριμπάουντ είναι ακριβής, αλλά πολλές φορές δεν αντικατοπτρίζει ακριβώς την εικόνα. Η Μπάγερν παίζει αρκετά γρήγορα και έτσι διεκδικεί πολλές περισσότερες μπάλες. Σίγουρα είναι καλή ομάδα, με μεγάλα κορμιά . Έχει πολλούς παίκτες που παίζουν σε αυτές τις θέσεις και έχει και αθλητικότητα στην περιφέρεια”.

“Μεγάλη συσπείρωση όταν παίζουμε εκτός έδρας”

“Εμείς προσπαθούμε να δουλέψουμε όσο περισσότερο γίνεται στα ριμπάουντ. Οι δικοί μας ψηλοί είναι πολύ καλοί στο να κόβουν σουτ, οπότε πολλές φορές είναι εκτός ροτέισιον στο ριμπάουντ. Είναι ένας τομέας που βελτιωνόμαστε συνέχεια και ελπίζω να μην έχουμε πρόβλημα. Νομίζω πως είχαμε μιλήσει σε μια συνέντευξη Τύπου για το πώς παίζει η ομάδα εντός αλλά και εκτός και σας είχα πει πως υπάρχει μεγάλη συσπείρωση όταν η ομάδα παίζει εκτός.

Παίζαμε σε μια πολύ δυνατή έδρα, αλλά εμείς είχαμε καλή συγκέντρωση. Κάποιοι μίλησαν για έλλειψη συγκέντρωσης στο τρίτο δεκάλεπτο, εγώ λέω πως πάντα υπάρχουν τα πάνω-κάτω και θα υπάρχουν έως το τέλος της σεζόν νομίζω. Δεν γίνεται σε αυτό το επίπεδο μια ομάδα να παίζει για 40 λεπτά στον ίδιο ρυθμό. Νομίζω είμαστε σε καλό επίπεδο, σε καλύτερο από ότι στην αρχή της χρονιάς”.

“Ο χρόνος σε κάνει πιο σκληρό”

“Ο Σάφαρτζικ που στην εθνική Γερμανίας έχει εκτελεστικό ρόλο, στην Μπάγερν έχει δημιουργικό ρόλο περισσότερο. Πολύ καλά πασάρει και ο Ντιλέινι. Γενικά έχει τη σφραγίδα του προπονητή της, είναι μια ομάδα που κοιτάζει να παίζει μαζί, γι’ αυτό έχει και νίκες. Είναι ομάδα αρκετά δύσκολη, είναι καλή ομάδα, μπορεί να βάλει πολλά περισσότερα επιθετικά προβλήματα στον αντίπαλο της. Υπάρχουν παραδείγματα του Χόλντεν, του Μπατίστ, του Λοτζέσκι.

Πολλές φορές ξεκινάς από τα δύσκολα και σου παίρνει κάποια χρόνια να βρεις τον δρόμο σου και αυτό σε κάνει πιο σκληρό. Ο Ντιλέϊνι έκανε μια χρονιά στην Ουκρανία πολύ καλή και εμείς τον είχαμε κοιτάξει κάποια στιγμή και σίγουρα είναι παίκτης για υψηλό επίπεδο και καλή τεχνική. Αρχικά έλειπε ο Μπέγκιτς και με τον τρόπο που παίζουμε θα έχουμε φθορά. Όταν θα υπάρχει και ο Μπέγκιτς στην 12αδα θα είμαστε πιο ήρεμοι, όταν έλειπε ο Μπέγκιτς αντιμετωπίσαμε προβλήματα από φθορά στα φάουλ.

Από την άλλη, όμως, δεν είναι εγωιστές για να προφυλάσσουν τον εαυτό τους για να μένουν στο παιχνίδι και αυτό πρέπει να το εκτιμήσουμε όλοι. Τους βλέπω πως δουλεύουν στην προπόνηση και είμαι απόλυτα ήρεμος με τις επιλογές των παικτών που έχουμε κάνει. Δουλεύουν καλά, απλά κάποιες φορές εάν κάνεις γρήγορα φάουλ, είναι δύσκολο να βρεις ρυθμό στη συνέχεια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…