Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Περίεργο παιχνίδι”

“Περίεργο παιχνίδι”

markopoulos paok1

markopoulos-paok1

Μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα του ΠΑΟΚ  επί του Κολοσσού Ρόδου, μέσα στην έδρα του, ο κόουτς Σούλης Μαρκόπουλος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στο mind game, την πρεμιέρα στο Eurocup, στον τραυματισμό του Πέιν: “Ήταν περίεργο παιχνίδι, έπρεπε πρώτα να δουλέψουμε με το μυαλό των παικτών και τα λάθη που είχαν κάνει.

Έπρεπε να δουλέψουμε και να αλλάξουμε τις σχέσεις που είχαν παίκτες. Ήταν ένα ματς απέναντι σε μία ομάδα που όταν την είδα στο δεύτερο μέρος με τον Πανιώνιο με προβλημάτισε. Κάναμε παιδαριώδη λάθη στην άμυνα και λάθη στο κέντρο του γηπέδου, χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Δεν κάναμε λάθη στο δεύτερο μέρος που η πίεση ήταν πιο μεγάλη.

Έχουμε ένα παιχνίδι την Τρίτη (15/10) κόντρα στην Μπούντουσνονστ στην έδρας για την πρεμιέρα του Eurocup, θα προσπαθήσουμε να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο. Πιστεύω να μην έχουμε το άγχος που είχαμε σήμερα και οι παίκτες να ανταποκριθούν καλύτερα. Στο δεύτερο ημίχρονο σήμερα κλείσαμε την ρακέτα και αυτό μας βοήθησε πολύ.

Στόχους δεν μπορούμε να βάλουμε, θέλουμε να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα. Η διαφορά στο μπάτζετ σε σχέση με τις άλλες ομάδες είναι τεράστια, θέλω να κάνουμε αυτό που μπορούμε. Παίξαμε με ισοδύναμες ομάδες στα φιλικά, αλλά είναι διαφορετικά τα φιλικά και διαφορετικά τα επίσημα.

Στο ματς με τον Άρη τραυματίστηκε ένας παίκτης που είχαμε στηρίξει πολλά πάνω του (Πέιν) Εκείνο ήταν ένα βασικό στοιχείο, ένα άλλο ήταν ότι οι παίκτες ήθελαν πολύ να κερδίσουν και αυτό τους έβγαλε έξω από την συγκέντρωσή τους.
Θα μείνει έξω 15 μέρες, θα κάνουμε υπομονή έως τότε. Αν προκύψει κάτι άλλο αργότερα κανείς δεν ξέρει.

Δεν μπορέσαμε να πάρουμε τους παίκτες που θέλαμε στα λεφτά που είχαμε. Οποιοδήποτε παίκτη θα τον ανακοινώσει ο σύλλογος.
Είναι νέος παίκτης και πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που έπαιζε στο κολέγιο. Του μιλάμε κάθε μέρα, όσο πιο γρήγορα προσαρμοστεί τόσο καλύτερα για εμάς”.

Από την μεριά του ο Γιώργος Μπόγρης, που ήταν εκεί όταν η ομάδα τον χρειάστηκε, σχολίασε: “Είναι πολύ σημαντική νίκη κόντρα στον Κολοσσό, απέναντι σε μία ομάδα που θα κάνει πολλές ζημιές φέτος εκτός έδρας. Η άμυνα θα μας δώσει τα παιχνίδια, πρέπει να είναι όπως στο δεύτερο ημίχρονο σήμερα, γιατί τα σουτ δεν θα μπαίνουν πάντα.

Η εικόνα της ομάδας είναι αυτή που δείξαμε σήμερα και όχι αυτή της Τετάρτης. Αφήσαμε πίσω την ήττα από τον Άρη. Με βοήθησαν όλοι οι συμπαίκτες μου. Με τον Άρη ναι μεν παίξαμε καλά αμυντικά, αλλά το πρόβλημά μας ήταν η επίθεση. Το θέμα είναι όμως ότι η άμυνα θα δώσει τις νίκες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…