Κεντρική Διεθνή Παρέμεινε αήττητη η Μπαρτσελόνα

Παρέμεινε αήττητη η Μπαρτσελόνα

gran canaria

gran-canaria

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε εκτός έδρας της Μανρέσα με 81-71 στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Ισπανίας και σημείωσε το “τρία στο τρία”.

Οι Καταλανοί επέβαλαν το… νόμο τους από το πρώτο ημίχρονο και αν και δεν κατάφεραν να πάρουν μία καλή διαφορά ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ. Το 42-34 του ημιχρόνου αποτυπώνει του λόγου τω αληθές. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν ωστόσο οι “μπλαουγκράνα” συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και “καθάρισαν” εύκολα την υπόθεση νίκη. Ο Άντε Τόμιτς με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ ήταν ο κυρίαρχος στους… αιθέρες ενώ ο Κώστας Παπανικολάου πάτησε παρκέ για 18 λεπτά όπου δεν πήρε πολλές προσπάθειες για σουτ. Τελείωσε το ματς με 2 πόντους (1/1 δίποντα, 0/2 τρίποντα) και 1 ριμπάουντ. Από τη Μανρέσα του άποντου Χάρη Γιαννόπουλου (0/2 δίποντα, 2 ριμπάουντ) ξεχώρισε ο Ντομινίκ Γουότερς με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Δύσκολα η Ρεάλ, καλός ο Μπουρούσης

Το αήττητο μαζί με τη… Μπάρτσα διατήρησε και η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία έκαμψε την αντίσταση της “μαχητικής” Μούρθια με 88-81 και πέτυχε με τη σειρά της το “τρία στα τρία”. Οι Μαδριλένοι δυσκολεύτηκαν αρκετά ωστόσο ήταν αποτελεσματικοί στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στην τρίτη περίοδο όπου με επιμέρους σκορ 22-14 έβαλαν τις βάσεις για το διπλό. Ο Γιάννης Μπουρούσης πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και σε 20 λεπτά συμμετοχής σημείωσε 9 πόντους (2/2 βολές, 2/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα) και “μάζεψε” 4 ριμπάουντ. Κορυφαίος για τους πρωταθλητές Ισπανίας ήταν ο Νίκολα Μίροτιτς με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τρίτη ήττα για Ξανθόπουλο

Το άλλο μέλος της φετινής Liga Endesa o Βασίλης Ξανθόπουλος δεν μπόρεσε να οδηγήσει την Ομπραντόιρο στην πρώτη φετινή της νίκη παρά την ομολογουμένως θετική του εμφάνιση. Ο Έλληνας γκαρντ έπαιξε 24 λεπτά και έβαλε 9 πόντους (1/2 βολές, 1/1 δίποντα, 2/3 τρίποντα), “κατέβασε” 1 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ. Όμως η ομάδα δεν κατάφερε να κάνει “σεφτέ” ούτε σε αυτή την αγωνιστική καθώς γνώρισε την εντός έδρας ήττα από τη Σαραγόσα με 86-82. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο και μπήκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το υπέρ τους 46-34. Οι γηπεδούχοι μείωσαν προσωρινά σε 65-60 με τη λήξη της τρίτης περιόδου. Εντέλει η Σαραγόσα χαμογέλασε στο φινάλε με “αιχμή του δόρατος” τον Άρνορ Στέφανσον (28 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ).

“Διπλά” για Βαλένθια και Γκραν Κανάρια

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον όμιλο της Ευρωλίγκα Μάλαγα έχασε για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα και μάλιστα εντός έδρας από την Βαλένθια με 74-71. Οι “νυχτερίδες” έκαναν ό,τι ήθελαν στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο και κατόρθωσαν να φύγουν με το διπλό. Ο Ρομέιν Σάτο με 25 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2 ασίστ ήταν το πρώτο “βιολί” για τους φιλοξενούμενους ενώ από τη Μάλαγα διασώθηκε ο Τζέισον Γκρέιντζερ με 19 πόντους και 5 ασίστ.

Η Γκραν Κανάρια πανηγύρισε το τρίτο σερί ροζ φύλλο αφού “άλωσε” το Μπιλμπάο με 82-73. Οι νησιώτες ήταν καλύτεροι στις τρεις πρώτες περιόδους όπου προηγήθηκαν με 66-51 και στη συνέχεια δεν είχαν πρόβλημα να συντηρήσουν τη διαφορά. “Μαγική” εμφάνιση πραγματοποίησε ο Νάτσο Μαρτίν με 30 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Από την απογοητευτική Μπιλμπάο που παραμένει στο… μηδέν ο Χέρμαν Γκάμπιελ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 23 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:
Χιπούσκοα – Μπανταλόνα 62-64 (26/10)
Κανάριας – Φουενλαμπράδα 90-82 (26/10)
Βαγιαδολίδ – Καχασόλ Σεβίλλη 81-68 (26/10)
Μάλαγα – Βαλένθια 71-74
Μπιλμπάο – Γκραν Κανάρια 72-83
Ομπραντόιρο – Σαραγόσα 82-86
Μανρέσα – Μπαρτσελόνα 71-81
Μούρθια – Ρεάλ Μαδρίτης 81-88
Λαμποράλ Κούτσα – Εστουντιάντες (20:00).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…