Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Ρέθυμνο – ΠΑΟ 52-83

Ρέθυμνο – ΠΑΟ 52-83

pappas gomelsky1

pappas-gomelsky1

Αν και δυσκολεύτηκε για μιάμιση περίοδο, ο Παναθηναϊκός πέρασε στις 4 καλύτερες ομάδες τις Ελλάδας, για το θεσμό του Κυπέλλου. Το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη επικράτησε του Ρεθύμνου με 83-52, στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη“. Διαμαντίδης και Κάρι ξεχώρισαν για τους “πράσινους“. Το Ρέθυμνο έδειξε καλά στοιχεία, αλλά ανέτοιμο.

Το Ρέθυμνο ξεκίνησε την αναμέτρηση προσπαθώντας να επιβάλλει τον ρυθμό του, απέναντι στον μουδιασμένο Παναθηναϊκό, κάτι που κατάφεραν (έστω για τα τρία πρώτα λεπτά).

Οι “πράσινοι” με ένα γρήγορο σερί (11-0) πήραν το προβάδισμα στο σκορ, κάνοντας γρήγορα μια διαφορά ασφαλείας 10 πόντων.
Το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη πάτησε “γκάζι” από την αρχή της αναμέτρησης, θέλοντας να αποφύγει τυχόν περιπέτειες.

Οι Κρητικοί αν και είναι γρήγορη και θεαματική ομάδα, δεν έχει καταφέρει να το βγάλει στο παρκέ, με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να φύγει ανεκμετάλλευτη για το συγκρότημα του Θανάση Γιαπλέ. Ο Παναθηναϊκός στο τέλος της περιόδου προηγείται του Ρεθύμνου με 24-13.

Με περισσότερη ενέργεια και βελτιωμένοι στο αμυντικό κομμάτι μπήκαν οι παίκτες του Ρεθύμνου στο δεύτερο δεκάλεπτο. Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα (της πρώτης περιόδου) οι γηπεδούχοι “πήραν μπρος” μειώνοντας την διαφορά.

Οι “πράσινοι” έχασαν τον ρυθμό τους, με αποτέλεσμα η μπάλα να μην μπαίνει στο καλάθι. Η διαφορά των 15 πόντων χάθηκε. Γκάμπριελ και Χαρτ το έχουν πάρει πατριωτικά και είναι οι υπεύθυνοι για την επιστροφή του Ρεθύμνου στο παιχνίδι. Ο κόουτς Γιαπλές είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των “παιδιών” του.

Καρφώματα και τρίποντα, έχουν πάρει τη θέση των λαθών (και από τις δυο ομάδες), προσφέροντας θέαμα στον κόσμο που πήγε στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη“. Ο Παναθηναϊκός στο τέλος του ημιχρόνου εξακολουθεί να προηγείται του Ρεθύμνου με 40-32.

Με τον ίδιο ρυθμό επέστρεψε από τα αποδυτήρια το Ρέθυμνο, μένοντας κοντά στο σκορ. Όχι για πολύ όμως. Οι “πράσινοι” από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου ανεβάζουν ρυθμό και στέλνουν γρήγορα τη διαφορά στους 20 πόντους.

Οι παίκτες του Θανάση Γιαπλέ έχουν χάσει την συγκέντρωσή τους και έχουν “παραδοθεί” στην κυριαρχία (σε άμυνα και επίθεση) του Παναθηναϊκού.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης δείχνει απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του. Το δεκάλεπτο τελειώνει και ο Παναθηναϊκός προηγείται με 64-41.

Η τελευταία περίοδος έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς το αποτέλεσμα έχει κριθεί. Και οι δυο κόουτς δοκιμάζουν πρόσωπα και σχήματα.

Η διαφορά έχει φτάσει τους 30 πόντους, με τους “πράσινους” να μην αφήνουν το πόδι από το γκάζι. Οι γηπεδούχοι δείχνουν ανήμποροι στις ορέξεις του Παναθηναϊκού.

Το μόνο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση πλέον, είναι ποιο θα είναι το τελικό σκορ. Ο Παναθηναϊκός περνάει εύκολα στην επόμενη φάση του Κυπέλλου (ημιτελικούς), επικρατώντας του Ρεθύμνου με 83-52.

Τα δεκάλεπτα: 13-24, 32-40, 41-64, 52-83.

ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές): Χαρτ 18 (3), Καλλινικίδης 3 (1), Κουμπούρας, Αγγελόπουλος 4 (1), Προύιτ 8, Άρμπετρτ, Καλαμπόκης 2, Κανονίδης, Γκάμπριελ 17 (1), Λάτοβιτς, Κουάμε.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Γιάνκοβιτς 4, Ματσιούλις 8 (2), Μπράμος 9, Κάρι 7 (1), Μπατίστ 4, Φώτσης 6, Λάσμε 8, Διαμαντίδης 13 (3), Γκιστ 13, Παππάς 11 (1), Σκορδίλης, Μαυροκεφαλίδης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…