Κεντρική NBA Ο “νόμος” του Μαϊάμι (vid)
NBA

Ο “νόμος” του Μαϊάμι (vid)

bosh boozer

bosh-boozer

Δίχως τη μεγάλη έκπληξη ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα του ΝΒΑ καθώς τα φαβορί πήραν (εύκολα ή δύσκολα) τη νίκη στο “σπίτι” τους. Οι Μαϊάμι Χιτ είχαν εύκολο έργο απέναντι στους Σικάγο Μπουλς (107-95), οι Ιντιάνα Πέισερς δυσκολεύτηκαν λίγο, αλλά τελικά πήραν τη νίκη κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ (97-87), ενώ οι Λος Άντζελες Λέικερς υπέταξαν τους Λος Άντζελες Κλίπερς (116-103) με όπλο την επιθετική παραγωγικότητα των παικτών που ήρθαν από τον πάγκο.

Τα αποτελέσματα:
Μαϊάμι Χιτ – Σικάγο Μπουλς 107-95
Λος Άντζελες Λέικερς – Λος Άντζελες Κλίπερς 116-103
Ιντιάνα Πέισερς – Ορλάντο Μάτζικ 97-87

Τα ίδια Παντελάκη μου

Από εκεί που σταμάτησαν πέρσι ξεκίνησαν το νέο πρωτάθλημα του ΝΒΑ οι Μαϊάμι Χιτ, οι οποίοι υπέταξαν στην “American Airlines Arena” τους Σικάγο Μπουλς με 107-95. Η ομάδα του Έρικ Σπόελστρα ήταν… απολαυστική στο πρώτο μέρος, οπότε και ουσιαστικά “κλείδωσε” τη νίκη, την ίδια ώρα που από πλευράς “Ταύρων” ο Ντέρικ Ρόουζ ήταν εξαιρετικά άστοχος (4/15 σουτ).

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι ΛεΜπρον Τζέιμς (17π.-6ριμπ.-8ασ.) και Κρις Μπος (16π.-6ριμπ.), αλλά και αρκετοί… “παγκίτες”, όπως ο Σέιν Μπατίερ (14π.) που βοήθησαν σημαντικά στο νικηφόρο ξεκίνημα των πρωταθλητών στο φετινό πρωτάθλημα. Στην αντίπερα όχθη, από τη στιγμή που ο “D-Rose” ήταν άφαντος (12π.-4ασ.), ανέλαβε δράση ο Κάρλος Μπούζερ (31π.), η εμφάνιση του οποίου, όμως, δεν ήταν αρκετή για να έρθει το “διπλό”.

Υπόκλιση στους “Λιμνανθρώπους’

Τέλος στους… ψιθύρους αναφορικά με το ποιος είναι το αφεντικό του Λος Άντζελες έβαλαν οι Λέικερς, οι οποίοι κέρδισαν τους Κλίπερς με 116-103, αν και παρατάχθηκαν χωρίς τον Κόμπε Μπράιαντ. Οι “Λιμνάνθρωποι” μπορεί να είδαν τους Πάου Γκασόλ (15π.-13ριμπ.) και Στιβ Νας (3π.-5ασ.) να μην κάνουν την καλύτερη εμφάνισή τους με τη φανέλα της ομάδας, αλλά είχαν… πάγκο για μεγάλα πράγματα.

Κι αυτό γιατί πέντε “παγκίτες” ήταν αυτοί που έδωσαν τις λύσεις καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, και δη στην τελευταία περίοδο, οπότε και η ομάδα του Μάικ Ντ’ Αντόνι “πάτησε το γκάζι” ανατρέποντας τα εις βάρος της δεδομένα. Έτσι, οι Εξέιβιερ Χένρι (22π.), Τζόρνταν Φάρμαρ (16π.), Τζόντι Μικς (13π.), Τζόρνταν Χιλ (12π.-8ριμπ.) και Κρις Κέιμαν (10π.-8ριμπ.) ήταν αυτοί που… έκλεψαν την παράσταση στο πρώτο φετινό παιχνίδι των “Λιμνανθρώπων” απέναντι στην ομάδα του Ντοκ Ρίβερς που ακόμα… ψάχνεται.

Το άγχος της πρεμιέρας

Στο τρίτο παιχνίδι της ημέρας, οι Ιντιάνα Πέισερς έκαναν το καθήκον τους απέναντι στους Ορλάντο Μάτζικ (97-87), αν και λίγο έλειψε να πέσουν θύμα έκπληξης. Οι “Μάγοι” πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας ένα μικρό προβάδισμα, αλλά στην επανάληψη εφαρμόστηκε ο νόμος των “Ινδιάνων“.

Το δίδυμο των Πολ Τζορτζ (24π.) – Λανς Στίφενσον (19π.) ήταν απολαυστικό στην περιφέρεια και μαζί με τον -άρχοντα της ρακέτας- Ρόι Χίμπερτ (8π.-16ριμπ.-7κοψ.) έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Φρανκ Βόγκελ. Από την πλευρά του Ορλάντο (σ.σ.: παρατάχθηκε χωρίς τον Βίκτορ Ολαντίπο), πρώτος σκόρερ ήταν ο Άντριου Νίκολσον (18π.), ενώ ακολούθησαν οι Μορίς Χάρκλες (14π.) και Τζαμίρ Νέλσον (12π.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…