Κεντρική Basket League Ρέθυμνο Ούτε τώρα η νίκη

Ούτε τώρα η νίκη

filiko

filiko

Στο παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία στο διεθνές τουρνουά “Πέτρος Οικονομάκης” ο διοργανωτής ΑΓΟΡ αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας Λουκόιλ Ακαντέμικα. Το Ρέθυμνο δεν τα κατάφερε(μένοντας χωρίς νίκη στο τουρνουά), καθώς ηττήθηκε με 80-78.

Οι παίκτες του Θανάση Γιαπλέ δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο την αναμέτρηση, επιτρέποντας στην Λουκόιλ να πάρει το προβάδισμα. Οι Κρητικοί με νωχελική άμυνα βρέθηκαν να χάνουν στο πρώτο δεκάλεπτο με 16-14.

Το Ρέθυμνο βελτιώνοντας την αμυντική του λειτουργία και κάνοντας σωστές επιθετικές επιλογές πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα στον αγώνα. Οι Βούλγαροι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του ΑΓΟΡ, με αποτέλεσμα, το ημίχρονο να βρίσκει το Ρέθυμνο μπροστά στο σκορ με 43-34.

Οι δυο ομάδες επέστρεψαν από τα αποδυτήρια με την Λουκόιλ να μπαίνει πιο δυναμικά και να “ψαλιδίζει” την διαφορά στο σκορ. Το Ρέθυμνο έχοντας χαλαρώσει την άμυνά του βλέπει τους Βούλγαρους να πλησιάζουν στο σκορ. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώνεται με τους τυπικά φιλοξενούμενους να παραμένουν έστω και δύσκολα μπροστά στο σκορ με 63-58.

Το συγκρότημα του Θανάση Γιαπλέ, αν και προσπάθησε να επιστρέψει στο σκορ και να πάρει την πρώτη του νίκη στο τουρνουά, δεν τα κατάφερε καθώς οι Βούλγαροι βελτίωσαν την αμυντική τους λειτουργία. Το Ρέθυμνο ηττήθηκε με 80-73, ικανοποιώντας τους φιλάθλους τους για την γενικότερη παρουσία της ομάδας στο τουρνουά, αλλά όχι και για τα αποτελέσματα.

Ο Θανάσης Γιαπλές μετά το τέλος της αναμέτρησης, εστίασε την προσοχή όλων στο προσεχές παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό του Κυπέλλου, τονίζοντας: “Το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι τα αποτελέσματα και οι νίκες σε φιλικούς αγώνες όπως αυτοί. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά και θα προσπαθούμε πάντα να φτάσουμε στο καλύτερο.

Όταν παίζεις εντός έδρας, μπροστά στον κόσμο σου, εκτός από τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, θέλεις και πρέπει να τα κερδίζεις. Πλέον κοιτάζουμε το παιχνίδι της Τρίτης(8/10) για το Κύπελλο, απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το ματς, ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλός μας και θα παλέψουμε για το καλύτερο, στο γήπεδό μας”.

Τα δεκάλεπτα: 16-14,34-43, 58-63, 80-78.

Ρέθυμνο (ΓΙΑΠΛΕΣ): Χαρτ 11(3), Καλλινικίδης 3, Κουμπούρας, Αγγελόπουλος 6(1), Προύιτ 2, Γκάμπριελ 12(1), Καλαμπόκης 5(1), Κανονίδης 18(4), Άρμπετ 3(1), Λάτοβιτς 2, Αλεξάντερ 16(2).

Λουκόιλ Ακαντέμικα(ΚΟΣΤΙΤΣ): Γουάιτ 16(1), Βεργίνης 12(1), Τάκερ 7, Κόλεφ 4, Μίνκοφ 6(2), Μ. Αβράμοφ, Μαρτσίνκοβιτς 5(1), Α. Γκεοργκίεφ 20(1), Ατσάρα 10.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…